گروه : بانک و بیمه
یکی از موجبات توسعه فرهنگ و دانش بیمهای در جامعه و صنعت بیمه، توجه به استعدادهای علمی در حوزههای نشر کتاب، پژوهش، پایاننامه/رسالههای دانشجویی و ایدههای نوآورانه است. در این راستا، پژوهشکده بیمه به منظور ایجاد بستر مناسب جهت شناسایی فعالان برتر حوزههای نامبرده و تجلیل از مقام ایشان و گسترش روحیه پژوهش و نوآوری، اقدام به تدوین دستورالعملهای مربوطه نموده که هر ساله نتایج آن در روز بیمه به استحضار همگان رسانده میشود.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از اداره روابط عمومی و امور بین الملل پژوهشکده بیمه از جمله ویژگیهای اصلی دستورالعملهای یاد شده آن است که کلیه فعالان دانشگاهی و صنعتی میتوانند آثار خود را در چارچوب کاربرگهای تعیین شده و اطلاعرسانی شده از طریق فراخوان، جهت بررسی و ارزیابی ارسال نمایند. همچنین برای هر یک از فراخوانها کمیتهای متشکل از نخبگان فعال در صنعت بیمه و دانشگاه در نظر گرفته شده که مسئولیت ارزیابی کاربرگها، امتیازدهی و در نهایت انتخاب “برتر”های هر بخش را بر عهده دارد.
مطابق “آییننامه معرفی کتاب سال صنعت بیمه (مصوب شورای سیاستگذاری همایش بیمه و توسعه)”، اعضای کمیته داوران کتاب سال صنعت بیمه عبارتند از: قائم مقام رییس کل بیمه مرکزی ج.ا.ا، مدیر عامل شرکت بیمه ایران، دبیر کل سندیکای بیمهگران ایران، رییس و معاون پژوهشی پژوهشکده بیمه، دو نفر از صنعت بیمه و دانشگاه که هر سال به انتخاب رییس پژوهشکده بیمه منصوب میشوند و در سال جاری آقای دکتر رضا افقی (عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی بیمه اکو) و آقای دکتر منصورعلی رحیمی باغ ابریشمی (مدیر عامل بیمه اتکایی ایرانیان) عهدهدار این مسئولیت بودهاند. گفتنی است در سال جاری، در این فراخوان ۲۶ عنوان کتاب به پژوهشکده بیمه ارسال گردید که هر کدام توسط ۲ داور مورد ارزیابی قرار گرفت و جمعبندی نظرات داوران در کمیته انتخاب کتاب سال مذکور، ارائه و در نهایت بر اساس بحث و بررسی صورت گرفته، کتاب سال و کتاب شایسته تقدیر در دو بخش ترجمه و تالیف انتخاب گردید.
در فراخوان انتخاب پارسای برتر، ۹ رساله دکتری و ۱۶ پایاننامه کارشناسی ارشد به پژوهشکده بیمه ارسال گردید که ارزیابی محتوای هر کدام از رسالهها/پایاننامهها در قالب فرمهای داوری توسط ۳ داور مورد ارزیابی قرار گرفت. شایان ذکر است انتخاب داوران بر اساس موضوعات رسالهها و پایاننامهها بوده و در مجموع ۲۱ داور را شامل میشود که پس از جمعبندی امتیازات، پارساهای دارای بیشترین امتیاز به عنوان “پارسای برتر” انتخاب گردید.
در فراخوان پژوهشگر برتر صنعت بیمه، ۲۹ متقاضی کاربرگهای مربوطه را تکمیل و به پژوهشکده بیمه ارسال نموده که پس از امتیازدهی به فعالیتهای پژوهشی آنها توسط ۳ داور، پنج پژوهشگری که بالاترین امتیاز را کسب نمودند به عنوان پژوهشگران برتر انتخاب شدند. اساس امتیازدهی به آثار، آییننامههای مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده است. از آنجا که پژوهشکده بیمه، به عنوان تنها موسسه تحقیقاتی در صنعت بیمه به طراحی و اجرای پژوهشهای بیمهای و همچنین توسعه تحقیقات علمی، کاربردی در زمینه بیمه فعالیت دارد، لذا کسب امتیازات پژوهشی قابل توجه توسط اعضای هیات علمی و پژوهشگران پژوهشکده بیمه نسبت به سایر متقاضیان دور از انتظار نخواهد بود.
در فراخوان ایده برتر صنعت بیمه، ۱۰۱ ایده با موضوع بیمه دریافت و پس از ارزیابی هر ایده توسط ۳ داور نخبه صنعت بیمه و جمعبندی نتایج، ۵ ایده انتخاب و به عنوان ایده برتر صنعت بیمه انتخاب شدند.
لازم به ذکر است در سال جاری، فرایند انتخاب “کارمند” و “مدیر” نمونه توسط سندیکای بیمهگران ایران انجام شده و انتخاب افراد بر اساس ضوابط و آییننامهای است که هر ساله در اختیار شرکتهای بیمه قرار میگیرد تا افراد بر اساس آن مستندات خود را ارسال نمایند که پژوهشکده بیمه نقشی در این فرایند نداشته است.
برخی از گزارشات منتشره در رسانه ها مدعی همکاری تعدادی از افراد منتخب برتر با پژوهشکده بیمه شدهاند که خلاف واقع بوده و آنها هیچ ارتباط کاری با پژوهشکده ندارند. برای مثال، آقای دکتر علی سوری، از پژوهشگران برتر منتخب، مشاور علمی پژوهشکده عنوان شده؛ درحالیکه ایشان همکار شرکت بیمه سامان میباشند و یا خانمها مهسا حیدری احمدی و فاطمه حضارمقدم، از پایاننامه برتر منتخب، به ترتیب دانشجوی دانشگاه قم و الزهرا بوده و هیچ ارتباط کاری با پژوهشکده بیمه ندارند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=247192