×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به عنوان بزرگترین و مهمترین رویداد مالی کشور، فرصت مغتنمی برای مرور دستاوردها، عملکرد و داشته‌های شرکت‌های بانکی، بورسی و بیمه‌ای به حساب می‌آید، چرا که علاوه بر امکان انتخاب برای متقاضیان خدمات این دست شرکت‌ها، نگاهی به جایگاه آنها نیز در عرصه اقتصاد دارد.

کیوسک خبر ـ از این رو همزمان با برگزاری یازدهمین دوره این نمایشگاه، به سراغ خانم اعظم هنر دوست نایب رئیس هیئت مدیره و سرپرست بیمه اتکایی ایران معین، فارغ التحصیل دکتری مالی گرایش بیمه از دانشگاه تهران، رفتیم.

شرکتی که به عنوان یکی از مهمترین شرکت‌های اتکایی در صنعت بیمه مطرح بوده و با نماد «معین» در بازار سرمایه شناخته شده است. این گفتگو در ادامه می‌آید.

عملکرد بیمه اتکایی ایران معین در مأموریت جدید را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بیمه اتکایی ایران‌معین یکی از شرکت‌های ارزنده بیمه ایران است که در سنوات گذشته توانسته کارنامه درخشانی را از خود به جای گذارد. هرچند تغییر مأموریت موجب تحول در نوع فعالیت این شرکت شد، اما با ریل‌گذاری درست و البته همت و تلاش مضاعف تیم مدیریتی و کارکنان، روند مثبت عملکرد همچنان ادامه دار بوده و اتفاقات خوبی چون عرضه سهام رقم خورد.

بنابر هدفگذاری های صورت گرفته اصلی‌ترین برنامه شرکت حول محور بهبود عملکرد و تقویت سودآوری است. رشد ۷۴ درصدی سود خالص شرکت در ۶ ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه که ناشی از افزایش حق بیمه قبولی اتکایی و درآمدهای سرمایه گذاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته است، نشان می‌دهد شرکت در مسیر اهداف تعیین شده به خوبی پیش می‌رود.

همچنین بر اساس صورت‌های مالی میاندوره‌ای ۶ ماهه، درآمد حق بیمه ناخالص شرکت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲ برابر شده است.

روند رو به رشد در عملکرد ۷ ماهه نیز ادامه داشت؟
بله، اتفاقا عملکرد ۷ ماهه سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳، به عنوان آخرین گزارش مالی نشان داد برنامه ریزی صورت گرفته برمدار تحقق قرار داشته و مداوم است.چرا که از محل حق بیمه بیش از ۴۱۱ میلیارد تومان درآمد حاصل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد افزایش داشته است.

در حال حاضر اصلی ترین چالشی که شرکت بیمه اتکایی ایران معین با آن روبرو است چیست و چه برنامه ای برای حل آن دارید؟
در واقع چالش اصلی کلیه شرکت‌های بیمه‌گر اتکایی در کشور، اعطای مجوز قبولی اتکایی به شرکت‌‌های بیمه‌گر مستقیم است که در کنار قدمت و ظرفیت نگهداری بالای عمده این شرکت‌ها، سبب تضعیف جایگاه بیمه‌گری اتکایی شده و بازار بالقوه این شرکت‌ها را مورد تهدید قرار داده است. خوشبختانه این موضوع مورد توجه بیمه مرکزی قرار گرفته و گویا بنابر اخبار منتشر شده عزم بر محدودیت اینگونه مجوزها صورت پذیرفته و می‌بایست بیمه‌گران اتکایی نیز با افزایش سرمایه، ظرفیت قبولی خود را افزایش دهند که مقدمات این مهم در شرکت بیمه ایران‌معین علیرغم دارا بودن بیشترین سرمایه ثبتی، فراهم و جزییات افزایش سرمایه ۸۴ درصدی از طریق سایت کدال اطلاع رسانی شده است.

یکی از موضوعات مهم اعتماد سهامداران و سرمایه گذاران بازار سرمایه به سهم “معین” است چه راهکاری برای حفظ اعتماد و بالا بردن ارزش سهم دارید؟
اعتماد سهامداران در بازار سرمایه با ثبات عملکردی و رشد سودآوری شرکت‌ها به وجود می‌آید که ما در اتکایی ایران معین برآنیم تا ضمن ایجاد اطمینان به سهامداران مبنی بر عدم کاهش سودآوری مورد نظر، رشد هرچه بیشتر درآمد و سود شرکت با تکیه بر سرمایه‌گذاری بهینه و پر بازده در بازارهای مختلف و همچنین مدیریت ریسک پرتفوی قبولی اتکایی را محقق نماییم. ضمن اینکه عملکرد مالی شرکت تا کنون قابل قبول بوده و همچنان چشم انداز بیمه اتکایی ایران‌معین مثبت و رو به رشد است.

چه برنامه‌ای برای آینده “معین” دارید و چشم‌انداز این شرکت را چگونه می بینید؟
همانطور که عرض شد؛ اصلی‌ترین برنامه آتی شرکت حول محور بهبود عملکرد و تقویت سودآوری است که از دو مجرای مدیریت ریسک مطلوب بیمه‌گری و سرمایه‌گذاری بهینه رقم می‌خورد. در حوزه بیمه‌گری تلاش بر این است که جذب پرتفوی قبولی سودآور در اولویت قرار گیرد و در کنار آن منابع مالی شرکت با رصد مداوم بازارها در بهترین ابزارها به صورت چابک و پویا سرمایه‌گذاری گردد و در واقع موقعیت سنجی بازارها به طور مداوم و با رعایت آیین‌نامه‌ سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه صورت پذیرد. در کنار این موارد اصلی، تقویت حوزه فناوری اطلاعات در واحدهای مختلف به ویژه بخش مالی که به شفافیت و صحت اطلاعات کمک می‌کند از جمله اقدامات مهم آتی شرکت خواهد بود. همچنین برآنیم تا نقش خود را به عنوان بیمه‌گر اتکایی در مباحث آموزشی صنعت بیمه با همکاری نهادهای مرتبط افزایش دهیم.

اگر بخواهید صنعت بیمه کشور را آسیب شناسی کنید یکی از مهترین مشکلات آن چیست؟
نکته قابل توجه در خصوص صنعت بیمه این است که فعالیت اصلی شرکت‌های بیمه به دو بخش سرمایه‌گذاری و بیمه‌گری اختصاص دارد که بخش سودآور فعالیت آن‌ها در واقع سرمایه‌گذاری است که متاسفانه در صنعت بیمه کشور مغفول مانده و حضور متخصصان حوزه سرمایه‌گذاری که با بیمه‌گری نیز آشنا باشند از الزامات این صنعت به شمار می‌رود که در حوزه آموزش نیز این نیاز در سال‌های گذشته احساس شد و منجر به ایجاد رشته های دانشگاهی ترکیبی در این زمینه گردید. با این حال لازم است که متخصصان حوزه بیمه تخصص سرمایه‌گذاری را نیز کسب نمایند چرا که صنعت بیمه بیش از هرچیز به نگاه تخصصی فراگیر نیاز دارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.