×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳

سیدجواد جهرمی، مدیر عامل بورس کالای ایران با بیان اینکه چالش مالیات ارزش افزوده با همکاری سازمان امور مالیاتی و مجلس برطرف شد، گفت: در فاز توسعه‌ای مسیر را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به بازار طلای بورس کالا جذب می‌کنیم.

به گزارش کیوسک خبر به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، سیدجواد جهرمی،در مراسم گشایش معاملات ابزارهای مالی مرتبط با نقره با بیان اینکه امروز نقطه آغاز مهمی برای توسعه ابزارهای مالی در بورس کالا است، افزود: ما در سال‌های اخیر توانسته‌ایم موانع قانونی، از جمله معافیت ارزش افزوده برای اوراق بهادار، را با همکاری سازمان امور مالیاتی و مجلس برطرف کنیم و این روند اکنون با آغاز معاملات نقره گسترش می‌یابد.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به روند توسعه بازارهای مالی در این بورس تاکید کرد: پیش‌نیاز توسعه بورس کالا، تسهیل فرآیندها از طریق ایجاد زیرساخت‌های فناوری است ازاین‌رو، تا پایان سال تسهیل فرآیندها آغاز خواهد شد.

جهرمی گفت: تلاش می‌کنم در فاز توسعه‌ای مسیر را برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به بازار طلای بورس کالا جذب کنیم.

او، با اشاره با ۲۰ عرضه‌کننده فعال در بازار طلای بورس کالا توضیح داد: در ۲ سال گذشته سعی کردیم بازار را به مردم معرفی کنیم ولی در فاز توسعه تلاش می‌کنیم طلا را پشتوانه بیمه‌های عمر قرار دهیم.

به گفته مدیر عامل بورس کالای ایران، بورس کالا به همکاری بخش خصوصی توانسته بیش از ۱.۵ میلیارد دلار شمش و سکه را نگهداری کند. این نشان‌دهنده توانایی بورس کالا در تامین نیازهای متنوع سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت است.

او افزود: با توجه به مطالعات گسترده‌ای که بر روی طلا و سایر فلزات انجام داده‌ایم، توانستیم ابزارهای مالی جدیدی را به صورت بومی طراحی و اجرایی کنیم. اکنون نیز قصد داریم این فرآیند را به حوزه‌های دیگر مانند فلزات و معادن گسترش دهیم.

جهرمی با اشاره به سهم بازارهای مالی در بورس کالا، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ انتظار داریم سهم بازارهای مالی مشتقه از کل ارزش معاملات به ۱۸ درصد برسد. این دستاورد نیازمند تسهیل فرایندها، بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد قوانین و مقررات حمایتی است. همچنین فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت مردم در این مسیر بسیار مهم است.

مدیرعامل بورس کالا با تاکید بر اهمیت نقش صندوق‌های کالایی در دوران رکود و رونق، گفت: این ابزارها می‌توانند به تامین مالی و کاهش ریسک در بازار کمک کنند. به عنوان مثال، صندوق‌های طلا در سال گذشته توانستند بازدهی ۸۰ درصدی را به ثبت برسانند.

او در ادامه به موضوع بیمه‌های مبتنی بر طلا اشاره کرد و اظهار داشت: این بیمه‌ها بستر مناسبی برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند و می‌توانند در تامین مالی از طریق فروش اوراق سلف با پشتوانه طلا نقش کلیدی ایفا کنند.

جهرمی، همچنین درباره امکان سرمایه‌گذاری خارجی در بورس کالا تصریح کرد: با توجه به مصوبات شورای بورس و کمیته فقهی، سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند با ابزارهای جدید، سرمایه‌گذاری ارزی انجام دهند. این ابزارها به آن‌ها اجازه می‌دهد طلا را به کشور وارد کرده و پس از سرمایه‌گذاری، آن را به صورت ریالی دریافت کنند و در نهایت، مجددا طلا را از کشور خارج کنند.

او در پایان از تمامی مسئولان و شرکت‌های فعال در این حوزه قدردانی کرد و گفت: بورس کالا مسیر توسعه ابزارهای مالی را ادامه خواهد داد و امیدواریم با حمایت دولت و حاکمیت، این اقدامات به بهبود وضعیت اقتصادی کشور منجر شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.