×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴
کاهش قیمت نفت جهانی در سایه تنش‌های آمریکا و چین
مهدی صالحی طاهری

در حالی که جنگ تجاری بین دو ابرقدرت اقتصادی جهان، آمریکا و چین، رو به تشدید می‌رود، بازارهای انرژی نیز تحت تأثیر این تنش‌ها قرار گرفته‌اند. کاهش تقاضا برای سوخت و نگرانی‌های رشد اقتصادی جهانی، قیمت نفت برنت و نفت آمریکا را در معاملات اخیر به پایین‌ترین سطح خود در ماه جاری رسانده است.

به گزارش کیوسک‌خبر، قیمت نفت جهانی در معاملات اخیر شاهد کاهش قابل توجهی بوده است. هر بشکه نفت برنت دریای شمال در این روزها با کاهش ۲۵ سنتی (معادل ۰.۳۹ درصد) به ۶۴ دلار و ۵۱ سنت رسیده است. این در حالی است که نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با کاهش مشابهی (۲۴ سنت یا ۰.۳۹ درصد)، در حدود ۶۱ دلار و ۲۶ سنت معامله می‌شود.

اصلی‌ترین عامل این کاهش قیمت، تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین است که منجر به نگرانی‌های فزاینده درباره تأثیر آن بر رشد اقتصادی جهانی و تقاضای سوخت شده است. از آغاز ماه جاری میلادی، هر دو شاخص نفتی برنت و نفت آمریکا حدود ۱۰ دلار در هر بشکه کاهش قیمت داشته‌اند.

بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس در تحلیلی اخیر، پیش‌بینی کرده است که متوسط قیمت نفت برنت و نفت آمریکا در ادامه سال جاری میلادی به‌ترتیب ۶۳ و ۵۹ دلار در هر بشکه خواهد بود. این بانک همچنین انتظار دارد که در سال ۲۰۲۶، این ارقام به ۵۸ و ۵۵ دلار در هر بشکه کاهش یابند.

از طرفی، تقاضای جهانی برای نفت در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۵ تنها ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت؛ این رقم نشان‌دهنده کاهش قابل توجه سرعت رشد تقاضای جهانی برای سوخت است.

پکن در واکنش به تصمیمات دونالد ترامپ برای افزایش عوارض بر کالاهای چینی، عوارض وارداتی بر محصولات آمریکایی را تا ۱۲۵ درصد افزایش داده است. این حرکت نه تنها زنجیره‌های جهانی عرضه را تحت تأثیر قرار داده، بلکه بازارهای مالی و انرژی را نیز به شدت متلاطم کرده است.

ترامپ در یک گام تعدیلی، گوشی‌های هوشمند، کامپیوترها و سایر لوازم الکترونیکی را که از واردات اصلی چین هستند، از عوارض بالا معاف کرد. با این حال، وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که محصولات حساس فناوری و نیمه‌رساناها طی دو ماه آینده شامل عوارض جدید خواهند شد.

از سوی دیگر، شرکت‌های انرژی آمریکا در هفته گذشته شاهد بیشترین کاهش تعداد چاه‌های نفتی از ژوئن ۲۰۲۳ بودند. تعداد کل چاه‌های نفت و گاز طبیعی در این کشور برای سومین هفته پیاپی کاهش یافته است.

در مقابل، اظهارات وزیر انرژی آمریکا مبنی بر توقف صادرات نفت ایران به‌عنوان بخشی از فشار حداکثری بر تهران، از قیمت نفت حمایت کرده است. این در حالی است که ایران و آمریکا در روز شنبه در عمان گفت‌وگوهای مثبت و سازنده‌ای داشته‌اند و این مذاکرات قرار است هفته آینده درمورد برنامه هسته‌ای تهران ادامه یابد.

کاهش قیمت نفت جهانی در معاملات اخیر، نشان‌دهنده تأثیر مستقیم تنش‌های اقتصادی و سیاسی بر بازارهای انرژی است. جنگ تجاری آمریکا و چین، نه تنها زنجیره‌های عرضه جهانی را مختل کرده، بلکه با ایجاد نگرانی درباره کاهش رشد اقتصادی جهانی، تقاضای سوخت را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
افزایش عوارض تعرفه‌ای بین دو ابرقدرت اقتصادی، به‌همراه کاهش فعالیت‌های حفاری در آمریکا، نشان می‌دهد که شرکت‌های انرژی در پاسخ به عدم قطعیت‌های بازار، به سمت کاهش تولید حرکت می‌کنند. از سوی دیگر، تحریم‌های نفتی علیه ایران و مذاکرات هسته‌ای، نقش دوگانه‌ای در بازار ایفا می‌کنند؛ این موضوع از یک سو منجر به حمایت از قیمت نفت می‌شود و از سوی دیگر، بهبود روابط می‌تواند عرضه را افزایش دهد و فشار قیمتی را کاهش دهد.
بنابراین، آینده قیمت نفت به تحولات سیاسی، اقتصادی و حتی دیپلماتیک بین‌المللی وابسته است و نوسانات این بازار نشان‌دهنده حساسیت بالای آن به رویدادهای جهانی است.

منبع خبر : کیوسک خبر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.