×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
گزارش واشنگتن پست از نقش پشتیبانی آمریکا در حملات هوایی علیه یمن و جنایات جنگی

به گزارش کیوسک خبر، به نقل از روزنامه واشنگتن پست، براساس گزارش «پروژه داده یمن»، در حالی که توجه جهانی بر حمله روسیه به اوکراین متمرکز شده که از اوایل سال جاری آغاز شده، ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی بیش از ۱۵۰ حمله هوایی علیه اهداف غیرنظامی در یمن از جمله خانه‌ها، بیمارستان‌ها و برج‌های ارتباطی انجام داده است.
این تازه‌ترین دور از افزایش بمباران‌ها در طول جنگ داخلی طاقت‌فرسا و اغلب نادیده گرفته شده یمن به شمار می‌رود که زندگی غیرنظامیان یمنی را سال‌هاست به هم ریخته و یکی از شدیدترین بحران‌های انسانی در جهان را ایجاد کرده است.
سازمان ملل می‌گوید که صدها هزار تن بر اثر جنگ یا پیامدهای غیرمستقیم آن مانند گرسنگی جان خود را در یمن از دست داده‌اند. براساس برآوردهای محافظه‌کارانه «پروژه داده‌ مکان و رویداد درگیری‌های مسلحانه» (ACLED) که بر مناطق جنگی در سراسر جهان نظارت می‌کند، صرفا عملیات هوایی ویرانگری که به دست ائتلاف سعودی در یمن انجام شده، تقریبا جان ۱۵ هزار تن را گرفته است.
در حالی که بمباران یک زایشگاه و سایر اهداف غیرنظامی در اوکراین به دست روسیه خشم عمومی را به عنوان «جنایات جنگی» برانگیخته است، هزاران حمله مشابه علیه غیرنظامیان یمنی انجام شده است. بمباران‌های کورکورانه، به خصیصه و ویژگی بارز جنگ یمن تبدیل شده و بررسی بین‌المللی درباره کشورهای شرکت‌کننده در این عملیات هوایی و کسانی که آنها را مسلح می‌کنند، از جمله ایالات متحده، به خود معطوف کرده است. حمایت ایالات متحده از تلاش‌های جنگی عربستان سعودی که از سوی گروه‌های حقوق بشری و برخی در کنگره آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است، در دوران دولت اوباما آغاز شد و به مدت هفت سال ادامه داشت.
تجزیه و تحلیل جدید روزنامه «واشنگتن پست» و «ناظر نیروی امنیتی در موسسه حقوق بشر دانشکده حقوق کلمبیا» (SFM)، کامل‌ترین تصویری را که تاکنون از عمق و وسعت حمایت ایالات متحده از کمپین هوایی تحت رهبری ‌سعودی‌ها در یمن وجود داشته، ارائه کرده و نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از حملات هوایی توسط جنگنده‌های توسعه‌یافته، نگهداری‌شده و به فروش رفته به دست شرکت‌های آمریکایی و خلبان‌هایی که از سوی ارتش ایالات متحده آموزش دیده بودند، انجام شده است.
دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ پایان حمایت نظامی آمریکا از عملیات‌های تهاجمی ائتلاف سعودی علیه حوثی‌ها را اعلام کرده و فروش برخی مهمات را به حالت تعلیق درآورد. اما بررسی‌های واشنگتن پست نشان می‌دهد که قراردادهای تعمیر و نگهداری، هم از سوی ارتش آمریکا و هم از سوی شرکت‌های آمریکایی برای اسکادران‌های ائتلاف که عملیات‌های تهاجمی انجام می‌دادند، ادامه یافت.
واشنگتن پست و اس‌اف‌ام (SFM)، بیش از ۳۰۰۰ تصویر، خبر، گزارش رسانه‌ای و فیلم‌های موجود در دسترس عموم را بررسی کردند که برای اولین بار ۱۹ اسکادران جت جنگنده‌ای که در عملیات هوایی تحت رهبری عربستان سعودی در یمن شرکت داشتند، شناسایی کردند. بیش از نیمی از اسکادران‌هایی که در جنگ هوایی شرکت کردند از عربستان سعودی و امارات متحده عربی بودند؛ دو کشوری که اکثر حملات هوایی را انجام دادند و کمک‌های قابل توجهی از ایالات متحده دریافت کردند.
تجزیه و تحلیل اطلاعیه‌های مربوط به قراردادهای عمومی نشان می‌دهد که ایالات متحده پشتیبانی تسلیحاتی، آموزشی یا تعمیر و نگهداری را برای اکثر اسکادران‌های جنگنده در این کمپین ارائه کرده است. روزنامه واشنگتن پست دریافت که از زمان آغاز جنگ یمن، ۹۴ قرارداد ایالات متحده با اسکادران‌های سعودی و امارات متحده عربی منعقد شده است.
با وجود موضع‌گیری پنتاگون مبنی بر اینکه تشخیص دقیق اینکه کدام واحدها در ارتش‌های خارجی کمک ایالات متحده را دریافت می‌کنند دشوار است، تجزیه و تحلیل واشنگتن پست – اس‌اف‌ام، اسکادران‌های حمله هوایی خاصی را شناسایی کرد که از حمایت ایالات متحده برخوردار شدند و این ثابت کرد که تمام اسکادران‌هایی که حملات هوایی انجام می‌دهند، اسکادران‌های محدود و قابل شناختی هستند.
«تام ویلسون» مدیر ناظر نیروی امنیتی می‌گوید: «برای اکثر کشورهای عضو ائتلاف سعودی، هیچ راهی برای آمریکا به منظور حمایت از هواپیماهایشان، بدون پشتیبانی از اسکادران‌هایی که ممکن است با حملات هوایی‌ای مرتبط باشند که گروه‌های حقوق بشری می‌گویند جنایات جنگی آشکار هستند، وجود ندارد.»
این بررسی‌ها فاش کرد که ۳۹ اسکادران از کشورهای عضو ائتلاف سعودی، هواپیماهایی با قابلیت حمله هوایی به پرواز درآوردند. اکثر این واحدها با جنگنده‌های که به دست شرکت‌های آمریکایی ساخته و فروخته شده بودند، پرواز می‌کردند.
روزنامه واشنگتن پست و ناظر نیروی امنیتی، از شواهد دیداری دریافتی از رسانه‌های دولتی، گزارش‌های خبری و اطلاعیه‌های دولتی توانستند ۱۹ اسکادران جنگنده را شناسایی کنند که به طور حتم در کمپین هوایی علیه یمن از سال ۲۰۱۵ مشارکت داشتند.
بررسی بیش از ۹۰۰ اطلاعیه فروش در دسترس عموم فاش کرد که چهار اسکادران عربستان سعودی که از هواپیماهای اف-۱۵اس/اس‌ای استفاده می‌کنند، از قراردادهای تسلیحات و تجهیزات ایالات متحده که پس از شروع جنگ امضا شده‌اند، سود برده‌اند و ۱۵ اسکادران باقی‌مانده هم احتمالاً ذی‌نفع شده‌اند.
حداقل یک اسکادران از بحرین، کویت و امارات از قراردادهای ایالات متحده به دلیل پشتیبانی از یک نوع هواپیما بهره می‌بردند، اما عدم شفافیت در اطلاعاتی که وزارت دفاع آمریکا منتشر می‌کند، شناخت دقیق اسکادران را غیرممکن می‌کند.
علاوه بر این، روزنامه واشنگتن پست بیش از ۱۵۰۰ ویدیو، تصویر و بیانیه‌های عمومی وزارت دفاع و اعضای ائتلاف سعودی را از زمان آغاز جنگ یمن بررسی کرده و به این نتیجه رسیده که ایالات متحده در مانورهای مشترک با دست‌کم ۸۰ درصد اسکادران‌هایی که در عملیات‌های هوایی علیه یمن مشارکت داشتند، شرکت داشت. حداقل چهار مرتبه، این مانورها در خاک آمریکا صورت گرفت.
ائتلاف سعودی و کشورهای عضو آن جز قطر به درخواست واشنگتن پست برای اظهارنظر درباره این یافته‌ها پاسخی ندادند. یک مقام قطری که از نقش کشورش در یمن آگاهی داشت، به واشنگتن پست گفت که قطر در ژوئن ۲۰۱۷ از ائتلاف سعودی خارج شد اما آنها به سوالاتی درباره نقش این کشور در حملات هوایی بر فراز یمن پاسخی ندادند.
انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.