علیرضا ناصرپور معتقد است که معاملات گواهی سپرده شمش طلا در حوزه سرمایه گذاری در بازار طلا، یک کلاس دارایی جدید و جذاب محسوب می شود که می تواند بخشی از سرمایه ها را جذب کند؛ همچنین این معاملات به چالش فروش شمش طلا از سوی شرکت های تولیدکننده پایان می دهد، ارزش بازار صندوق های طلا را بالا می برد و همزمان با راه اندازی قراردادهای آتی شمش طلا یک بازار جذاب برای سرمایه گذاران فراهم می کند.
به گزارش کیوسک خبر، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با کالاخبر به آغاز معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران اشاره کرد و گفت: پیش از راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا، تجربه معاملات گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالا نیز وجود داشت که این معاملات از رونق مطلوبی برخوردار است.
ناصرپور افزود: در بازار طلا با توجه به آنکه ضرب سکه طبق قانون تنها در اختیار بانک مرکزی است در برخی مواقع که با رشد تقاضا مواجه هستیم، بعضا محدودیت هایی در طرف عرضه در بازار طلا وجود دارد اما این موضوع در خصوص بازار شمش طلا وجود ندارد و یک مزیت به شمار می رود.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: راه اندازی بازار گواهی سپرده شمش طلا با توجه به اینکه شرکت های متعددی در بخش تولید شمش فعال هستند و انحصاری در بخش تولید و عرضه وجود ندارد، معاملات جذابی را در این حوزه شاهد خواهیم بود.
او افزود: همچنین شرکت های تولیدکننده شمش طلا برای فروش طلایی که تولید می کنند همواره با چالش هایی مواجه بودند و از دیرباز این شرکت ها تمایل داشتند که در یک بازار شفاف و رقابتی که در دسترس عموم مردم باشد، اقدام به فروش شمش طلا کنند که معاملات گواهی سپرده شمش طلا به این چالش تولیدکنندگان پایان می دهد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه با راه اندازی این معاملات در بورس کالا هر شرکتی که شمش طلا با حداقل عیار ۹۹۵ و استانداردهای اعلامی بورس تولید می کند، امکان عرضه دارد، اظهار داشت: شرکت های تولیدی می توانند با انتقال محصول خود به انبارهای پذیرفته شده در بورس کالا، اقدام به عرضه کرده و عموم مردم و سرمایه گذاران نیز می توانند به آسانی اقدام به خرید گواهی شمش طلا کنند.
ناصرپور با اشاره به مزیتهای گواهی سپرده شمش طلا عنوان کرد: طلا یک کلاس دارایی است که میتواند در کنار سایر کلاسهای دارایی همچون سهام، املاک و سایر کلاس ها، بخشی از سرمایهگذاری را به سمت خود جذب کند.
به گفته معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار، وجود بازار نقد شمش طلا همسو با راهاندازی بازار آتی شمش طلا در کنار گواهی سپرده بر پایه این دارایی، میتواند جذابیتهای سرمایه گذاری در ابزارهای مالی طلا را دوچندان کند.
ناصرپور در پایان با بیان اینکه به صندوقهای سرمایهگذاری طلا برای خرید شمش طلا نیز مجوز دادهایم، تاکید کرد: مارکت کپ (ارزش بازار) صندوقهای سرمایهگذاری طلا نزدیک ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان است که با امکان سرمایه گذاری در معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا، ارزش بازار این صندوق ها می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد.