×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

+ارتقای جایگاه بورس کالا در اقتصاد

به گزارش کیوسک خبر به نقل از «کالاخبر»؛ سید جواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران می گوید: تنوع عرضه کالاهای جدید از جمله محصولات معدنی، سیمان و کالاهای تولیدی هلدینگ های بزرگ، توسعه ابزارهای مالی نوین، اهتمام سیاستگذاران و نهادهای حاکمیتی به ظرفیت های بورس کالا و سیاست سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای ورود کالاهای شرکت‌های بورسی به بورس کالا و انرژی، همگی از رویدادهای روز بورس کالای ایران به شمار می رود که این موارد بیانگر ارتقای جایگاه بورس کالا در اقتصاد ملی است.

جهرمی از امکان راه‌اندازی تالار خرده‌فروشی و همچنین آغاز بررسی ها برای راه‌اندازی تالار خدمات در بورس کالا نیز خبر داد.

+ایستادگی مقابل دلالان سیمان لذت بخش است

محمد رضوانی‌فر مدیرعامل شستا اعلام کرد که هیچ چیز به اندازه حذف رانت چند هزار میلیارد تومانی دلال‌ها به واسطه استقرار سامانه سیمان یاب و عرضه سیمان در بورس کالا لذت بخش نیست. پیش از این مدیرعامل شستا گفته بود: در مسیر شفافیت و ورود کالاها به بورس کالا با افرادی مواجه هستیم که با پول خرج کردن در تریبون های رسمی و غیر رسمی هیاهو ایجاد کرده و موضوعات خلافی را مطرح می کنند، در این زمینه انتظار داریم با ورود دستگاه قضا، با مخالفان شفافیت اقتصادی برخورد قاطع شود.

+خارج از بورس کالا سیمان نمی فروشیم

رضا جمارانیان با بیان اینکه سیمان کالایی است که مشمول قیمت گذاری نیست، گفت: با عرضه سیمان در بورس کالا رانت قیمتی عظیمی که در این صنعت بود، از بین می رود. مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری سیمان تامین افزود: سیتا اولین مجموعه ای بود که در بورس کالا سیمان عرضه کرد و در راه شفافیت قدم برداشت و یک گرم فروش خارج از بورس ندارد و این مسیر را ادامه می‌دهد که در صورت فراهم بودن شرایط حتما در تالار صادراتی بورس نیز عرضه خواهیم داشت.

+با پول کم هم می توان مسکن خرید

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می گوید که با توجه به افزایش بی رویه قیمت‌ها در بازار مسکن، امکان سرمایه گذاری و خانه دار شدن برای همه اقشار جامعه وجود ندارد، اما بازار سرمایه و ابزارهای مالی این امکان را برای همه اقشار فراهم می کند تا از طریق طرح فروش متری مسکن در بورس کالا بتوانند با سرمایه های خرد در بازار مسکن سرمایه‌گذاری کرده و حتی خانه دار شوند؛ امیدوارم این طرح به زودی عملیاتی شود.

+تلاش برای خانه دار شدن مردم

به گفته مهدی مساحی، سرپرست مطالعات اقتصادی و سنجش ریسک بورس کالای ایران، پیش بینی می شود اوراق سلف مسکن برای عمده انبوه سازان بسیار کاربردی باشد و هم اکنون نیز شرکت های معظمی اعلام آمادگی کرده اند که به محض مصوب شدن دستورالعمل جدید، در اسرع وقت این اوراق را منتشر کنند؛ بورس کالا در تلاش است که با بهره گیری از ابزارهای مالی، بخشی از نیاز جامعه در حوزه مسکن را پوشش دهد و خانوارها را یک گام به خانه دار شدن نزدیکتر کند.

+پذیره نویسی پنجمین صندوق طلا

پذیره‌نویسی پنجمین صندوق سرمایه گذاری طلای بازار سرمایه با نام «کهربا» که قرار بود از ۱۹ تیر ماه به مدت پنج روز در بورس کالا انجام شود، در روز نخست و در استقبال گسترده فعالان بازار و خریداری کل واحدهای عرضه شده با موفقیت به پایان رسید. بر این اساس ۹۹ میلیون واحد صندوق طلای کهربا (به ارزش هر واحد ۱۰ هزار ریال) در بازار توسط سرمایه‌گذاران خریداری شد که با احتساب یک میلیون واحد آورده اولیه مؤسسان، در مجموع ۱۰۰ میلیون واحد سرمایه در صندوق جذب شده است.

+بورس مبنایی برای قراردادهای معادن می شود

امیر صباغ مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری سازمان ایمیدرو می گوید: بهتر است سنگ آهن در بورس کالا کشف قیمت شود تا تعیین قیمت ها بر اساس عرضه و تقاضای واقعی داخل کشور اتفاق خواهد افتاد.

وی معتقد است: معیار بورس کالا اگر از لحاظ حجم معاملات تقویت شود و افزایش پیدا کند، می‌تواند مرجع خیلی خوبی برای قراردادهای آتی سنگ‌آهن باشد لذا اگر بورس کالا را مرجع قرار دهیم، تمام مشکلات حل خواهد شد.

+ترمیم زخم کاری قیمت گذاری بر پیکر اقتصاد

علیرضا عسگری مارانی، کارشناس خبره بازار سرمایه معقتد است که تجربه دهه‌های اخیر اقتصاد ایران در اجرای قیمت گذاری دستوری باعث شده تا بورس کالا به بستر اصلی مبادلات کالاهای مهم و مواد اولیه مبدل شود که روند پرسرعت ورود کالاهای جدید به این بورس بیانگر اثبات ناکارآمدی قیمت گذاری در میان بسیاری از مسوولان و سیاست گذاران است و می توان گفت این زخم کهنه و کاری بر پیکیر اقتصاد با اعتماد به مکانیزم بورس کالا در حال ترمیم است.

+طرد نظام قیمت‌گذاری دستوری در بازار سرمایه

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: یک موضوعی که بسیار مهم است و دولت منتخب تأکید بر آن دارد این است که ما باید نظام قیمت‌گذاری دستوری را در بازار سرمایه کنار بگذاریم و این اتفاق، اتفاق مهمی است. محسن علیزاده تاکید کرد: اگر همه ارکان دولت از موضوع نظام قیمت‌گذاری همه کالاهایی که در بورس موجود است، خارج شوند می‌توان امید داشت که بازار حرکت رو به رشد و مثبتی پیدا کند.

+عرضه پی وی سی پتروشیمی غدیر در قالب قرارداد کشف پریمیوم

شنبه ۲۶ تیر ماه برای نخستین بار ۱۵۰۰ تن پلی وینیل کلراید(پی وی سی) S۶۵ شرکت پتروشیمی غدیر در قالب قرارداد کشف پریمیوم در بورس کالای ایران عرضه می شود.

+کشف پریمیوم، عاملی برای مصونیت صنایع از نوسانات بازار

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران در خصوص عرضه ۱۵۰۰ تن پی وی سی به صورت قرار داد کشف پریمیوم، گفت: قراردادهای کشف پریمیوم می تواند عاملی برای بهبود برنامه ریزی تولید پتروشیمی ها و صنایع تکمیلی باشد و این واحدها را از نوسانات لحظه ای بازار مصون دارد. جواد جهرمی می گوید: قراردادهای کشف پریمیوم برای بالادست دستاورد مهمی مانند برنامه ریزی برای تولید را به همراه خواهد داشت و صنایع پایین دستی نیز با توجه به قراردادهایی که برای فروش داشته و برنامه ریزی تولید کرده اند، می توانند مواد اولیه خود را به صورت بلندمدت خریداری کنند.

+آغاز فصلی تازه از معامله محصولات پتروشیمی در بورس کالا

رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی گفت: نخستین قرارداد بلندمدت فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا در قالب کشف پریمیوم و اعتباری محصول پی وی سی (PVC) آغازگر فصل جدیدی از معامله ها در بورس کالا است.

محمد متقی معتقد است، قرارداد بلندمدت فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا شروع تازه ای خواهد بود بر کاهش ریسک تولید و تامین امنیت در سمت عرضه و تقاضا و یک ابزار جدید در بازار که باعث رونق معاملات خواهد شد.

+کلینکر هم بورسی شد

براساس اطلاعیه بورس کالای ایران، ۷۲۵ هزار تن کلینکر شرکت های سیمان دورود، ساوه، فارس نو، صوفیان، بجنورد و بهبهان برای نخستین بار در این بورس پذیرش شده تا پس از رونق معاملات سیمان، نوبت به ماده اولیه این محصول یعنی کلینکر برسد.