به گزارش کیوسک خبر، وام مسکن روستایی که با هدف تسریع در نوسازی واحدهای مسکونی روستایی همه ساله از سوی دولت به بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی ابلاغ می شود امسال با توجه به رشد قیمت مصالح ساختمانی و نهاده های تولید افزایش قابل ملاحظه ای داشت.
جهانگیری معاون اول رییس جمهور ۱۲ خرداد ماه امسال افزایش وام مسکن روستایی به ۱۰۰ میلیون تومان را به وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن در حالی ابلاغ کرد که امسال تعداد بانک های عامل از ۷ بانک به ۸ بانک افزایش یافت.
بر اساس این مصوبه بانک مرکزی مکلف است نسبت به تعیین بانکهای عامل و سهمیه هر کدام برای بهسازی و نوسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی، حاشیه شهرها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر اقدام کند.
«حمیدرضا سهرابی» مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این پرسش که از ابلاغ افزایش وام مسکن روستایی حدود یک ماه می گذرد آیا پرداخت آن هنوز از سوی بانک های عامل آغاز نشده است؟ گفت: امروز خوشبختانه بانک های کشاورزی و تجارت سهمیه های خود را برای پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی به استان ها ابلاغ کردند و عملا پرداخت این تسهیلات در کشور آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه در یکی دو روز آینده نیز بانک های صادرات ، ملت و مسکن وعده داده اند که سهمیه خود را به استان ها ابلاغ خواهند کرد و عملا این بانک ها نیز پرداخت تسهیلات را آغاز خواهند کرد.
سهرابی ادامه داد: قطعا با میزان سقفی که برای تسهیلات مسکن روستایی در نظر گرفته شده است می توان گفت که روند ساخت و ساز در روستاها سرعت خوبی به خود خواهد گرفت. و انتظار می رود که با مساعدت بهتر بانک ها روند پرداخت ها همانند سال های گذشته سرعت خوبی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون برای بهسازی و نوسازی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی، حاشیه شهرها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر اقدام خواهد شد گفت: امسال بانک کشاورزی نیز به جمع بانک های عامل اضافه شد و جمع بانک های عامل در پرداخت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی به ۸ بانک افزایش یافت.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از بازار، سهرابی در خصوص جزئیات تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی نیز گفت: نرخ کارمزد تسهیلات قرضالحسنه ساخت مسکن روستایی ۵ درصد است و از آنجا که پیش از این تسهیلات مورد نظر ۵۰ میلیون تومان بود و امسال به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است انتظار می رود روند ساخت و ساز و نوسازی مسکن روستایی سرعت بهتری به خود بگیرد.
وی افزود: قبلا مدت بازپرداخت این تسهیلات ۱۵ ساله بود که به ۲۰ سال افزایش یافته است. بنابراین اقساط ماهیانه آن به حدود ۷۰۰ هزار تومان میرسد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=100938