به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش به نقل از فرینا، معصومه پاشایی بهرام در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد با بیان این مطلب گفت: پیشنهاد حذف معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را چند تن از نمایندگان در مجلس مطرح کردند و فراکسیون خیلی تلاشگر که این پیشنهاد رای نیاورد ولی متاسفانه با بدبینی که از ابتدا نسبت به مناطق آزاد ایجاد کردهاند این طرح تصویب شد.
پاشایی بهرام ادامه داد: با حفظ احترام به نظر همکاران در مجلس، باید اذعان داشت که در کل بعضی فکر می کنند باید هر روز برای اقتصاد یک تصمیم جدید بگیرند. در حالی که تصمیمات خلق الساعه برای اقتصاد کشور سم است. خصوصا مناطق آزاد که در مقابل آنها مناطق آزاد کشورهای دیگر به عنوان رقیب حضور دارند. آنها در قوانین اقتصادی خود ثبات دارند و قدرت رقابت ما با آنها نیز بسیار پایینتر است. با چنین تصمیماتی عملا قدرت رقابت را از مناطق آزادمان در برابر رقبا می گیریم و هر روز این مناطق بیشتر تضعیف می شوند و فرصت جذب سرمایه خارجی و داخلی را به نفع کشورهای دیگر از دست می دهند.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم که این طرح تصویب نشود، اما متاسفانه رای آورد، اظهارداشت: پی گیر هستیم بتوانیم برای حذف این مصوبه اقدام کنیم، اما برای ارایه طرح در مجلس باید شش ماه از تصویب قانون بگذرد و از این رو امیدواریم هر چه زودترراه حلی پیدا کنیم.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افزود: هر چند سعی بر این است که مناطق آزاد جدید را در بخشهایی بنا شود که مناطق مسکونی در اطرافش نباشد اما در مناطق آزاد فعلی که در بافت مسکونی قرار دارند و از آنجا که مالیات بر ارزش افزوده را مصرف کننده پرداخت می کند اولین تاثیر این قانون، فشار بر مردم است که در این مناطق زندگی می کنند و دومین اتفاقی که میافتد قدرت رقابت در قیمت را از تولیدکنندگان در این مناطق می گیرد و فعالیت تولیدی در این مناطق جذابیت خود را از دست میدهد.
پاشایی بهرام گفت: در حوزه گردشگری هم اگر مراکز اقامتی در مناطق آزاد مثل سایر نقاط کشور مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کنند دیگر این منطق ترجیحی به دیگر مناطق کشور نخواهند داشت.
وی افزود: اینکه چرا ما مناطق آزاد را پایه گذاری کردیم برای این بود که می خواستیم مناطق صفر مرزی کشور را رونق بدهیم، چنانکه اکثر این مناطق در نقاط محروم کشور تاسیس شدهاند و عملا با تصویب این نوع قوانین توجیه اقتصادی حضور سرمایه گذاران و کارآفرینان در این مناطق از بین میرود.
رئیس فراکسیون مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اینکه گفته شده این درآمد را به خود این شهرها بر میگردانیم هم نمیتواند از تبعات منفی این تصمیم جلوگیری کند، چراکه وقتی تولید و زندگی و کار را از اینها بگیریم دیگر شاید درآمدی هم وجود نداشته باشد تا بخواهیم از این طریق به آنها برگردانیم.
پاشایی بهرام به یکی از دلایلی که نمایندگان به تصویب این قانون قانع شدند اشاره کرد و گفت: بدبینی که در مورد قاچاق کالا از مسیر مناطق آزاد وجود دارد باعث شده تا تلاش کنند جلوی این مشکل گرفته شود. یکی از راه های جلوگیری از قاچاق کالا از این مناطق محصور کردن کامل این مناطق است. و صحبت هایی که ما با کمسیون اقتصاد داشته ایم قرار است این کمسیون هر منطقه آزادی را که بتواند خودش را محصور کند و جلوی قاچاق را بگیرد آن منطقه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف بشود.
عضو کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: طراحان این مصوبه در نظر داشتند بودجه آن شهرهای را که تحت پوشش مناطق آزاد هستند از این طریق تامین کنند. ولی در مقابل آسیبی که به سرمایهگذاری و تولید و اشتغال در این مناطق وارد میشود توجیه ندارد. وقتی سبک سنگین میکنیم میبینم این کار نسبت به آسیبی که وارد میکند به هیچ وجه قابل قبول نیست.