×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

کیوسک خبر: به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایرنا، رضا اردکانیان درباره وضعیت برق و نیروگاه های برق اظهار کرد: ظرفیت نصب شده نیرگاه های کشور رو به افزایش است و پیش بینی می کنیم ظرفیت نصب شده ما به بیش از ۸۸ هزار مگاوات برسد. میزان دسترسی به برق در مناطق مختلف جهان در سال ۲۰۱۹ منتشر شد که براساس آن در قاره آفریقا دسترسی مردم در جامعه شهری به برق ۷۹ درصد و در روستاها ۳۵ درصد است و در خاورمیانه در جامعه شهری ۹۸ درصد و در جامعه روستایی ۷۸ درصد است.

وی ادامه داد: در همسایگی ما در کشور هند دسترسی به برق در جامعه شهری دسترسی ۹۸ و روستایی ۸۲ درصد است. در دنیا دسترسی جامعه شهری به برق ۹۶ درصد و در بخش روستایی ۷۹ درصد است اما در ایران جامعه شهری و روستایی ۱۰۰ درصد به برق دسترسی دارند که این رقم از متوسط دنیا بالاتر است و در شرایط سخت و تحریم اقتصادی، ما وقفه ای در فعالیت های خود نداشتیم.

وزیر نیرو با اشاره به توسعه کشور در بخش نیرو از ابتدای انقلاب تاکنون گفت: در بخش سدسازی سال ۵۷ در کشور ۱۹ سد، در سال ۹۲، ۱۴۴ سد و امسال نیز تعداد سدهای کشور به ۱۸۲ ساخته خواهد شد و پیش بینی می کنیم این تعداد به ۲۱۴ سد برسد. به ظور متوسط در سال های اخیر هرسال  ۹ سد ساخته شده است. سد که ساخته می شود برای نیاز شرب استفاده می شود و با ساخت سد نیاز به تصفیه خانه های شهری داریم.

به گفته اردکانی، در سال ۵۷ تعداد تصفیه خانه ها ۲۷ عدد، در ابتدای سال ۹۲ این رقم ۱۱۹، در سال ۹۸ تعداد تصفیه خانه ها به ۱۵۲ عدد خواهد رسید و پیش بینی می شود این رقم در سال ۱۴۰۰، به ۱۷۷ برسد.

وی عنوان کرد: در ۸ سال دولت تدبیر و امید، ۵۸ تصفیه خانه آب ساخته و بطور متوسط سالیانه ۷ تصفیه خانه آب به مدار بهره برداری رسیده است. همچنین جمع آوری و تصفیه فاضلاب شاخص مهم توسعه یافتگی است و تصفیه فاضلاب ها امری مهم است و صنایع رو به رشد ما از از خروجی این تصفیه خانه ها استفاده می کند.

وزیر نیرو با اشاره به توسعه کشور در احداث تصفیه فاضلاب ها تاکید کرد: در ابتدای انقلاب ۴ تصفیه خانه فاضلاب، در سال ۹۲، ۱۶۸ تصفیه خانه فاضلاب فعال بوده و در سال ۹۸، ۲۳۲ تصفیه خانه فاضلاب در کشور فعال خواهد بود. همچنین پیش بینی می کنیم تعداد تصفیه خانه فاضلاب ها تا پایان دولت به ۲۹۴عدد برسد.

اردکانی یادآور شد: جمعیت ما نسبت به ابتدای انقلاب ۲.۳ برابر شده اما ظرفیت تولید برق ما ۱۲ برابر شده است. سدهای کشور ۱۰ برابر و تصفیه خانه های کشور ۶ برابر و تصفیه خانه فاضلاب ۵۸ برابر شده است.

وی گفت: بخش خصوصی فعال ما در عرصه صنعت برق فعالیت گسترده ای داشته و ۶۰ درصد نیروگاه ها غیردولتی است و واگذاری این نیروگاه ها برای رد دیون در دوره ای مشکلاتی را نیز داشته و تغییر نرخ ارز در قیمت تمام شده برق اثراتی داشته است. ما قیمت های تکلیفی را اجرا می کنیم و فاصله قابل ملاحظه ای بین قیمت تمام شده و تکلیفی دارد و این فاصله فشارش بر دوش وزارت نیرو و دولت است.

وزیر نیرو توضیح داد: بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان به عنوان فاصله قیمت تکلیفی و تمام شده بر اساس قیمت های حسابرسی شده از دولت طلب داریم و بخشی از این مطالبان مربوط به بخش خصوصی است و در سه سال اخیر با توجه به ساز و کارهای قانون بودجه و امکان تهاتر برخی بدهی ها، بخشی از بار از دوش بخش خصوصی برداشته شد.

به گفته اردکانی، بطور متوسط در این ۶ سال اخیر، سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در صنعت برق صورت گرفته است ۲۴۰ هزار میلیارد تومان در این بخش سرمایه وارد شده است.

وی افزود: محصولات صنعتی داریم که انرژی بر هستند و صادر می شوند و ارز آنها به کشور بر می گردد و با نرخ های مناسب تبدیل می شود لذا اینکه برق این بخش ها یارانه ای محاسبه شود توجیهی ندارند. محصولاتی که تابع قیمت گذاری نیستند مصرف انرژیشان با برق یارانه ای توجیهی ندارد.

وزیر نیرو تاکید کرد: تا پایان سال راه حل هایی را برای بازپرداخت دیون فعالان بخش خصوصی بدست می آوریم تا این  مسئله را حل کنیم. همچنین صادرات برق به عنوان یک سیاست در انرژی های تجدید پذیر فراهم شده تا علاقمندان و کسانی که توانایی دارن تاسیسات انتقال در اختیارشان قرار گیرد.

اردکانی درباره منابع آب کشور نیز گفت: در حال حاضر حجم مخازن آب ۵۰ میلیارد متر مکعب است و سدهای کشور بیش از ۵۳ درصد پر هستند. در این بخش ما براساس پیش بینی های هواشناسی برنامه ریزی می کنیم. پیش بینی های ۳ ماهه هواشناسی دستور کار ما قرار می گیرد. از مهر تا کنون بارش ها بالاتر از پیش بینی ها بوده است و تا ۱۵ بهمن آمار نشان می دهد ما ۵درصد  افزایش داشتیم. البته پراکنش این بارش البته متفاوت است و خراسان شمالی، اردبیل، کرمانشاه، کردستان و بخشی از غرب کاهش قابل ملاحظه ای نسبت به سال گذشته داشته اند.

وی تصریح کرد: هنوز زود است که بخواهیم قضاوت کنیم که برخی استان ها مشکل آب خواهند داشت؛ با توجه به اخلاق خوب و همکاری مردم در مصرف و همچنین همراهی بخش صنعتی و کشاورزی اتفاقات خوبی در مصرف افتاد و با کاهش یک درصد مصرف، ۶ درصد مصرف انرژی کاهش می یابد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.