به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد کیش، بنیانگذار و رئیس هیئتمدیره انجمن آهن و فولاد کشور و برگزارکنندهی سمپوزیوم فولاد در حاشیهی آیین افتتاح سمپوزیوم فولاد۴۰۰، با نگاهی به انقلابهای مختلف صنعتی و بررسی اهداف آنها، اظهار داشت: به طور کلی تمام انقلابهای صنعتی با دو هدف “ایجاد فرایندهای تولید قابل اعتماد با هزینهی کم” و “به حداقل رساندن اضافات در خط تولید ” ایجاد شدهاند.
پروفسور عباس نجفیزاده، اختراع ماشین بخار با راندمان بسیار کم، کشف الکتریسته و تولید انبوه، دیجیتال را موضوعات انقلابهای اول تا سوم برشمرد و گفت: بیش از ده سال هست که در انقلاب چهارم صنعتی هستیم اما هنوز به الگوی مناسبی برای چگونگی و چرایی دست نیافتهایم.
وی اضافه شدن “نوآوری” به بخشهای تحقیق و توسعه را الزامی دانست و گفت: سرعت پیشرفت دنیا پیشتر و بیشتر از سرعت انسانها است.
پروفسور نجفیزاده، همهی بلایا را ایجادکنندهی فرصتهای گوناگون دانست و با اشاره به دوران پساکرونا به اهمیت بهرهبرداری از این فرصت اشاره کرد.
در ادامهی نشست رییس هیاتمدیره شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، با بیان این مطلب که حوزه تولید فولاد، ظرفیت فولاد کشور از معدن تا محصول، بر اساس ۵۵میلیون تن فولاد در سال تعریف شده است، با اشاره به پیشبینی کمبود منابع اولیه گفت: امروز با دو دغدغهی کمبود انرژی الکتریکی و کمبود گاز روبهرو هستیم.
اسداله فرشاد افزود: سالها تصور میکردیم از تولیدکنندگان بزرگ گاز هستیم و امکان صادرات آن به کشورهای دیگر را داریم اما از آنجا که برای تولید انرژی الکتریکی نیز، نیازمند مصرف گازطبیعی هستیم، بیش از پیش به مشکل در این حوزه برخوردهایم و این امر اهمیت توجه به حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر و تقلیل گازهای گلخانهای را نشان میدهد.
وی با اشاره به نیاز پروانههای صادرشده در حوزه گاز و صنایع کشاورزی و مانند آن به میزان بالغ بر ۱میلیارد و دویست میلیون مترمکعب در روز ادامه داد: در سال۹۹ ما ۷۳۸میلیون مترمکعب گاز طبیعی در روز مصرف داشتهایم.
فرشاد تصریح کرد: حدود ۴۱درصد از این میزان مصرف خانگی و ۳۰درصد مصرف صنایع میباشد که از این مقدار نیز ۷.۵ درصد به زنجیرهی فولاد تعلق دارد.
وی با اشاره به دغدغههای جدی عنوانشده، سوال چرایی و چگونگی ادامه فعالیت در حوزههای “رشد متوازن در صنایع انرژیبر دیگر” و یا “تولید فولاد” و یا “کاهش گازهای گلخانهای” مطرح کرد و گفت: برای توسعهی صنایع فولاد در کشور، با توجه به ظرفیت آن نباید به سمتی برویم که با مشکل کمبود سنگ آهن، انرژیهای دیگر و افزایش گازهای گلخانهای بربخوریم.
در ارائهی بعدی این پانل تخصصی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، میزان مصرف آب در کل کشور را در حوزهی صنعت فولاد به نسبت صنعت کشاورزی بسیار ناچیز دانست و مقدار آن را ۳تا۴ مترمکعب در هر تن فولاد عنوان کرد و گفت: “مواد اولیه”، “حوزه اکتشاف” و “چالشهای آب، برق و گاز” از جمله مواردی است که توجه ویژه را میطلبد.
امین ابراهیمی افت تولید فولاد را متاثر از محدودیتهای تولید گاز دانست و افزود: هر سرمایهگذاریای در هر جای کشور، مزیت رقابتی دارد و در حوزهی فولاد نیز با توجه به روشهای مختلف تولید آن، باید به عنوان چالشی جدی قلمداد شود.
وی با اشاره به بازار بینالمللی کالاهای صنعتی در دنیا، خصوصا در شرایط پساکرونا، به افزایش تقاضا تاکید کرد و گفت: در حوزهی کالاهای صنعتی فقط در فولاد خوزستان توانستیم بالغ بر میلیاردها دلار ارزآوری داشته باشیم.
مهندس ابراهیمی در پایان با تاکید بر اینکه صنعت فولاد، صنعتی مادر است و تمامی صنایع دیگر را تحتالشعاع قرار میدهد، خطاب به نمایندگان مجلس با اشاره به طرح بودجه۱۴۰۱ توصیه کرد: نگذارید صنعت فولاد به سرنوشت ماشینسازی دچار شود.
در ادامهی نشست مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، آیندهنگری در صنایع راهبردی را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: ابزارهای بازاریابی
شناخت صحیح از توسعههای متوازن، تامین پایدار منابع اولیه، بهینهسازی و هزینههای تولید، بررسی معضلات کیفی پیرو عرضه و تولید نامتوازن، بومیسازی،نقشآفرینی واحدهای تحقیق و توسعهی هریک از بنگاههای تولید فولاد، نگاه همسویه در تکنولوژیهای نوین در کل زنجیرهی صنایع، آموزشمحوری و تخصص بهجای نگاهِصرف به تامین تجهیزات، و ارتباط بین صنعت و دانشگاه باعث عدم تفکر جزیرهای و نیل به اهداف عالیه در حوزهی تولید و صنایع میشود.
مهندس علیرضا چایچی پذیرش صنعتگر در جامعهی دانشگاهی و استادان نخبه در حوزهی صنعت را ارتباط دوسویه و لازم برای توسعه تولید عنوان کرد و افزود: در صنعت و زنجیره فولاد، نگاه ارزشآفرینی و تقسیم سود از بالا تا پاییندستترین حوزه، مانع خامفروشی میشود و نیازمند نگاه جدیتر به این حوزه میباشد.
در ارائهی بعدی، مدیرعامل اسبق ذوبآهن اصفهان، سرمایه اصلی هر تکنولوژیای را، نیروی انسانی دانست و گفت: امروز شاهد حضور نسل جدید و پختهای در صنعت فولاد هستیم.
مسعود ابکاء با اشاره به حضور کم بانوان در این حوزه ادامه داد: طبق مستندات مرکز آمار آلمان، بودجهی تحقیقات با مشارکت بخش دولتی و خصوصی بسیار قابلتوجه هست و اکثریت آن به حوزههای محیط زیست و تغییرات اقلیمی و هوش مصنوعی و همچنین رفع مشکلات کشاورزی تعلق دارد.
وی مفهوم واقعی کارآموزی را آشتی با دانش و تجربه دانست و گفت: تجربه حاصل اشتباهات است و اگر با آموزش تلفیق شود به بهرهبری مناسبتر خواهیم رسید.
ابکاء، نحوهی نگرش به نیروی انسانی را دلیل تمایز کشورها دانست و “آموزش”، “پرورش” و “کارآموزی” را اصل اسلامی جستجوی علم از مهد تا لحد عنوان و تصریح کرد: آموزش نیروهای انسانی اصلیترین مسیر برای پیشرفت میباشد.
در ادامهی نشست، مدیر عامل شرکت مهندسی آمیار پولاد با اشاره به سابقهی خود در تربیت و آموزش نیروی انسانی در حوزه فولاد، گفت: حجم انبوه تولیدی که طی سالهای گذشته صورت گرفت، نیازمند توجه و تخصص نیروهای انسانی بود که در داخل و خارج از کشور صورت گرفت.
عبدالله اعزازی با ابراز خرسندی از این مطلب که از ۵۵۰هزار تن به ۲۵میلیون تن تولید رسیدهایم، گفت: پیشبینی تولید انبوه باعث شد که از همان سالهای گذشته، آموزش نیروها در دستور کار شرکت قرار داشت.
وی کادر تخصصی و تربیت نیروهای جدید را از نیازهای اساسی و بلکه مهمترین آنها عنوان و تاکید کرد: آموزشهای داخل کشور لازم هست اما کافی نمیباشد و آموزشهای طولانیمدت و حضور در محیط و یادگیری نوع نگرش خارج از کشور نیاز هست.
نایبرئیس و معاون فنی شرکت سرمایهگذاری پرشیا فلز اسپادانا نیز در آخرین ارائهی پانل تخصصی سمپوزیوم فولاد۴۰۰، تبدیل مواد اولیه در زنجیره تولید به محصول نهایی با کیفیت را اصلیترین رویکرد خانوادهی فولاد عنوان و اظهار کرد: صرفنظر از دسترسی شرکتهای تولید فولاد به دانشهای روز، هنوز برای طرحهای بزرگ کشور برای امکان تولید محصولات با کیفیت از دانش کافی برخوردار نیستیم.
سیروس موتمن، نسل جدید و جوانان شاغل کنونی را صاحب فناوریهای نوین دانست و گفت: جوانان با داشتن دانش فنی میتوانند گرههای فولاد را باز کنند و باید به تولید فولادهای جدید و مخصوص مثل ضدزنگ و سیلیکونی بپردازند تا زحمات پیشینیان از معدن تا کنون، ارج نهاده شود.
پنل تخصصی سمپوزیوم فولاد۴۰۰ با عنوان، “چالشها و راهکارهای صنعت فولاد در دوران پساکرونا” در همایش افتتاح سمپوزیوم و نمایشگاه بینالمللی فولاد ۱۴۰۰، سهشنبه ۲۳ آذر در سالن خلیجفارس مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد.
بیست و سومین دوره سمپوزیوم و نمایشگاه سالانه فولاد ۱۴۰۰ از ۲۳ تا ۲۵ آذر سال جاری به مدت سه روز در جزیره کیش برگزار میشود.