×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
ون اسطوره ای فولکس احیا می شود اما این بار با باتری

به گزارش کیوسک خبر، بازگشت ون فولکس شباهت زیادی به تناسخ دارد که این بار شکل جدید زندگی آن از نوع برقی است و نام آی.دی باز ID.Buzz برای آن انتخاب شده هر چند به آن میکروبوس کومبی Kombi‌ هم می گویند. قرار است تولید انبوه آن از ۹ مارس [۱۸ اسفند] شروع شود و از سال ۲۰۲۳ وارد بازار آمریکا هم خواهد شد. میکروبوس فولکس در دهه ۱۹۵۰ به بازار معرفی شد که به تدریج جایگاه ویژه ای در بازار جهانی پیدا کرد.

آی.دی باز از آن خودروهایی است که هیاهو زیادی در باره آن به پا می شود و کمپانی خودروساز آلمانی، از عنصر «انتظار» برای جلب توجه مشتری بهره گرفته است. این کار فولکس سابقه هم دارد، در دهه ۱۹۹۰ هم همین کار را با فولکس بیتل [معروف به فولکس قورباغه ای] کرد.

هربرت دییس مدیر عامل فولکس واگن در توییتر خود نوشت: «اسطوره در ۲۲/۰۹/۰۳ باز می گردد.» یک طراحی با خطوط از ون ای.دی باز هم در پروفایل وی قرار گرفته است.

تا به حال فولکس چند بار نمونه های اولیه [در اصطلاح پرتوتایپ] از میکروبوس بازطراحی شده را در یک دهه گذشته در نمایشگاه های مختلف به نمایش درآورده اما به تولید انبوه نرسانده است. ون های مفهومی دیگر فولکس از جمله باد.ایی Budd.E و بولی Bulli‌ هرگز به تولید انبوه نرسیده اند که حس بدی در هواداران ایجاد کرده است.

اسکات کئوگ Scott Keogh، مدیر عملیات گروه فولکس در آمریکای شمالی می گوید: در آمریکا قرار است ون ای.دی باز به سه ردیف صندلی به بازار عرضه شود. ون فولکس در شکل اولیه اش به نوعی در خلاف جهت فرهنگ این کشور حرکت کرده و حالا باید دید وقتی دوباره در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ احیا می شود، می تواند همان هواداران را به خود جلب کند یا آن که ترندهای جدیدی را در بین مردم به وجود خواهد آورد.

در اروپا، قرار است که فقط دو ردیف صندلی داشته باشد و نوع مخصوص حمل بار آن پنجره کناری ندارد.

بنا نیست که آی.دی باز در کارخانه چاتونوگا Chattanooga در آمریکا تولید شود. کئوگ می گوید: «تا فروش یک خودرو از رقم ۱۰۰ هزار دستگاه عبور نکند، تولید بومی یا محلی آن توجیهی ندارد.»

فولکس در کارخانه خود در آمریکا شاسی بلند برقی آی.دی۴ را تولید می کند و امسال هم قرار است ظرفیت تولید آن را بالا ببرد. فروش محصولات فولکس در آمریکا در سال ۲۰۲۱ بیش از ۱۵ درصد رشد داشته است و بیشتر مرهون فروش شاسی بلندهای بنزینی از جمله اطلس و تیگوآن است.

کمبود تراشه همچنان یکی از معضلات صنعت خودروی جهانی است که باعث ایجاد محدودیت در تولید محصولات می شود و در سال ۲۰۲۲ هم ادامه خواهد داشت.

در سال ۲۰۲۱ حدود ۲ میلیون متقاضی خودرو در بازار آمریکا وجود داشتند که دست نگه داشته اند و همین تعداد در سال ۲۰۲۲ بر حجم تقاضای عادی خودرو خواهد افزود.

قیمت خودروی ون برقی فولکس در آمریکا حدود ۴۰ هزار دلار خواهد بود. برای این خودرو هم تک موتور و هم موتور دوگانه در نظر گرفته شده است.

با هر بار شارژ این ون، امکان پیمایش ۳۰۰ مایل [حدود ۵۰۰ کیلومتر] امکان پذیر است.

منابع: رویترز و کار اَند درایور