×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که از مهم ترین عناوین آن ها می توان به “تصویب معافیت مالیات بر ارزش افزوده گواهی سپرده‌ کالایی”، “فروش متری مسکن به زودی اجرایی می شود”، “حذف نظام سهمیه‌بندی رانت‌زا به کمک بورس کالا”، “تعادل بازار و حذف دلالان با ورود سیمان به بورس کالا” و “راه اندازی سامانه جدید عرضه بورس کالا از هفته آینده” اشاره کرد.

تصویب معافیت مالیات بر ارزش افزوده گواهی سپرده‌ کالایی و انتقال آن به گیرنده نهایی کالا

به گزارش کیوسک خبر به نقل از «کالاخبر»؛ در هفته گذشته نمایندگان مجلس با معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپرده‌های کالایی و انتقال مالیات به گیرنده نهایی کالا، موافقت کردند.

الیاس نادران، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ در این خصوص در صحن عصر دوشنبه مجلس در خصوص معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپرده‌های کالایی گفت: چون در معاملات اوراق گواهی سپرده کالایی در بورس کالا، کالاها به صورت فیزیکی مبادله نمی‌شود بلکه اوراق کالاها دادوستد می شود، به منظور تسهیل روند معاملات، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گیرنده نهایی کالا در این معاملات مورد تصویب قرار گرفت.

به گفته عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱، این اقدام مالیاتی در بورس کالا (بازار گواهی سپرده‌های کالایی) هم منصفانه است، هم دور باطل پرداخت های قبلی را معاف می‌کند و هم سازوکار خوبی در بورس کالا صورت ‌می گیرد.

فروش متری مسکن به زودی اجرایی می شود

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران از راه اندازی فروش متری مسکن ظرف هفته های آینده و همچنین از امکان راه اندازی قرارداد آتی سیمان و میلگرد در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن با توجه به تصویب قانونی که این هفته در مجلس در مورد رفع ابهام مالیاتی گواهی سپرده کالایی تصویب شد، خبر داد.

محمد حسین رحمتی عنوان کرد: دستورالعمل‎های فروش متری مسکن تا حد زیادی تهیه شده و در سازمان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در مراحل نهایی تصویب در شورای فقهی سازمان است. امیدواریم ظرف چند هفته آینده دستورالعمل مربوطه تصویب شود و در این حوزه چند شرکت نیز اعلام آمادگی کرده‌اند که پس از پذیرش آن ها، فروش متری مسکن در بورس کالا آغاز می شود.

حذف نظام سهمیه‌بندی رانت‌زا به کمک بورس کالا

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نظام حواله ای که براساس آن، سهمیه مواد اولیه برای صنایع پایین دستی انتخاب می شد، منشا امضای طلایی و فساد بود که این امر با عرضه کالاها در بورس حذف شد لذا با ورود کل محصولات در بورس کالا، واحدهای تولیدی به طور کامل نیاز خود را تامین و مازاد نیاز داخل بدون تشریفات به خارج از کشور صادر می شود.

محمد صادق مفتح تصریح کرد: ما معتقدیم شفاف ترین روش رساندن کالا به واحدهای تولیدی، بورس است و همه دنیا نسبت به این موضوع اعتقاد دارند و ما هم اکنون در حال استفاده از تجربیات کل دنیا هستیم و در همین مدت کوتاه نیز شاهد تعادل و کاهش قیمت ها در تقابل عرضه و تقاضا بوده ایم.

تعادل بازار و حذف دلالان با ورود سیمان به بورس

دبیر انجمن سیمان ضمن اشاره به متعادل شدن قیمت سیمان گفت: جا به جایی خریداران از سمت دلالی به سمت مصرف کننده واقعی و از بین رفتن تقاضای کاذب، از مزایای اصلی ورود سیمان به بورس کالاست و در حال حاضر هر کسی بخواهد می‌تواند از بورس کالا بدون واسطه سیمان بخرد و دلال بازی در این حوزه کمرنگ شده است.

عبدالرضا شیخان اظهار کرد: از سویی دیگر ورود سیمان به بورس کالا، موجب شد سیمان تا حدودی از حیطه قیمت گذاری دستوری خارج شود و فروش‌ها نیز نقدی شد. نقدی شدن فروش‌ها موجب می‌شود که دیگر خرید اعتباری انجام نشود و دلالان در این فرایند حذف شوند و مصرف کنندگان واقعی همچون مصالح فروشان واقعی و بتن سازان سیمان بخرند.

بورس کالا به انحصار بازار سیمان پایان داد

مدیرعامل سیمان آبیک گفت: با فعال شدن معاملات گواهی سپرده‌ سیمان همسو با عرضه مستمر این محصول در بازار فیزیکی بورس کالا، اگر شمار مشتریان یک کارخانه ۲۰۰ نفر بود با امکان خرید مستقیم مشتریان خرد از انبار کارخانه ها، این تعداد به ۲۰۰۰ نفر رسیده است که این رویه به انحصاری که در گذشته در اختیار شمار محدود خریداران عمده بود، پایان داده و شاهد شکل گیری رقابت و کشف قیمت واقعی سیمان در بورس کالا هستیم.

حمید فرمانی مدیرعامل بزرگ‌ترین تولیدکننده سیمان کشور معتقد است که با شروع عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا و در ادامه امکان معاملات آنلاین سیمان در قالب گواهی سپرده کالایی، شاهد ایجاد تعادل و کشف واقعی قیمت این محصول در بورس هستیم.

توزیع سیمان پس از ورود به بورس روان شد

مدیرعامل یکی از بزرگترین شرکت‌های توزیع کننده سیمان کشور که پس از ابلاغیه وزارت صمت مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش سیمان خارج از بورس کالا به خرید سیمان از بورس مشغول است، این رویداد و شفافیت بورس کالا را پایانی بر روابط پنهانی برخی خریداران و مدیران میانی کارخانه‌ها اعلام می‌کند.

ناصر کاند با بیان اینکه با عرضه سیمان در بورس کالا، دیگر هیچ روابط پنهانی میان خریداران و برخی از مدیران کارخانه‌ها وجود نخواهد داشت گفت: در شرایط فعلی، موقعیت خرید برای همه خریداران و معامله‌گران برابر و مساوی است و با عرضه سیمان در بورس کالا، شرایط در نهایت به نفع مصرف کننده نهایی خواهد بود.

راه اندازی سامانه جدید عرضه بورس کالا از هفته آینده

مدیریت عملیات عرضه بورس کالای ایران در اطلاعیه ای به کلیه کارگزاران و ذی نفعان اعلام کرد که از روز شنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ عرضه های مربوط به تالار صادراتی، فرآورده های نفتی و بازار فرعی از طریق سامانه جدید عرضه به آدرس https://supply.ime.co.ir ثبت و مورد تایید قرار خواهد گرفت.

به گفته برمک هوشیار مدیر توسعه فناوری اطلاعات بورس کالای ایران طراحی سامانه جدید عرضه، یکی از پروژه هایی است که در راستای طرح جامع یکپارچه سازی سامانه های عملیاتی موسوم به «سامانه سیمرغ» پیاده سازی شده و این سامانه که به لحاظ تکنولوژی و فرآیندی به طور ویژه ارتقا یافته است به زودی جایگزین تمام سامانه های قبلی بورس کالا می شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.