×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل ازفارس، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران پیش از ظهر امروز شنبه دوم فروردین در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اِعمال محدودیت برای مراکز پر تردد و پرجمعیت تجاری و پاساژ هایی که معمولاً جمعیت زیادی در آن جمع می شود، از طریق وزارت کشور به استانداران اعلام شد و قاعدتا یا اجرا شده یا امروز اجرا می‌شود.

وی اظهار داشت: مغازه‌های معمولی که در آن تردد زیادی نیست، محل بحث ما نیست و همچنین فروشگاه‌های بزرگ مواد غذایی و سوپرمارکت‌ها و بقالی‌‌ها و میوه‌فروشی‌ها هم اصلاً مورد بحث ما نیست و همچنین تکلیف داروخانه‌ها هم معلوم است و برعکس توصیه می کنیم که ساعات بیشتری را وقت بگذارند و اگر امکان دارد تا ۱۲ شب باز باشند و اگر امکان دارد برخی فروشگاه‌های بزرگ ۲۴ ساعته فعال باشند تا باعث شود جمعیت زیاد در یک نقطه جمع نشود.

رئیس‌جمهور افزود: هدف این است که مردم در یک نقطه خاص متراکم نشوند و اصل این است که حتی الامکان از خانه خارج نشوند.

روحانی با بیان اینکه به وزارت صمت و بخش اقتصادی ما ابلاغ می‌کند که بررسی کنند و ببینند که چگونه می‌توان به کسی که خرید اینترنتی انجام می‌دهد تخفیف داده شود، اظهار داشت: کسی که به در مغازه می‌رود و چیزی می‌خرد مقداری گرانتر باشد ولی برای کسی که به آن مغازه و فروشگاه پیغام می‌دهد و جنس را دم در خانه خود تحویل می‌گیرد ارزانتر باشد. گاهی یک نفر با موتور یا وسیله‌ای که دارد، جای ۱۰ یا ۲۰ خانواده در شبانه روز کار می‌کند و این باعث کاسته شدن حجم ترددها می‌شود.

وی با یادآوری اینکه همه درخواست‌ها برای رعایت‌ محدودیت‌ها برای ۱۰ تا ۱۵ روز آینده است، گفت: اینکه می گوییم در خانه بمانید، سفر نروید و مراعات کنید، برای دو یا سه ماه نیست و همه اینها برای بازه ۱۰ تا ۱۵ روزه است و ان‌شاالله تا ۱۳ فروردین همه ما اعم از مغازه‌دارها و مردم مراعات کنیم و اگر مراعات کنیم، شرایط ما خود به خود تغییر می‌کند.

رئیس جمهور با اشاره به جزئیات تصمیم‌گیری‌های امروز جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: اولین تصمیم این بود که مردم مشکوک به این ویروس به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند؛ چون خود این مراجعه باعث ابتلای آنها می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: اولاً در جایی که ضروری و لازم است این کار انجام بگیرد و اگر پزشک متخصصی تاکید کرده که این کار انجام بگیرد، مراجعه کنند و در بیمارستان‌ها هم اگر امکان پذیر است جای را برای این کار بگذارند. یک چادر در حیاط بزنند و یا یک ساختمان را مشخص کنند که افراد به آنجا نروند و مبتلا نشوند. پرخطرترین ترددها تردد در بیمارستان است چون آنجا محیط آلودگی دارد و مردم همه باید مراقبت کنند که این کار انجام بگیرد.

روحانی افزود: اگر بناست کسی استراحت کند یا برای مدت دو هفته ایزوله یا قرنطینه شود اگر حالش وخیم نیست بهترین مکان خانه است نه بیمارستان و نقاهتگاه. اگر به هر دلیلی در خانه امکان پذیر نیست به نقاهتگاه برود و اگر موردی هست که به یک تداوم و نظارت پزشکی نیاز دارد، در آن شرایط، به بیمارستان برود.

وی با تاکید بر این که هرچه بتوانیم بیمارستان‌ها را خلوت کنیم زودتر عبور می کنیم، تصریح کرد: در جایی که ضروری است به بیمارستان برویم و وقتی کاملاً ضروری است تخت «آی سی یو» را اشغال کنیم؛ چون تمام این بحث‌هایی که می کنیم یکی از دلایلش این است که پیک بالا نرود.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر این بیماری هست و ما با آن دو یا سه هفته دیگر یا بیشتر دست به گریبان هستیم، با یک روند عادی و معمولی که پرستار و تخت و تجهیزات بیمارستانی و داروی ما همه با هم می‌خوانند کارها راحت پیش می رود و تعداد مرگ و میر هم کاهش پیدا می‌کند. 

روحانی با تاکید بر اینکه هدف اول این است که که بتوانیم تعداد مرگ و میر و افراد مبتلا کاهش یابد،‌ بیان داشت: افراد مبتلا با ساده‌ترین وجه درمان شوند و به آن حالت خطرناک نرسند و بنابراین همه اینهایی که در بخش بهداشت و درمان توصیه می شود بر این مبنا ادامه دهیم و توجه کنیم که بیمارستان‌های ما شلوغ نشود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.