به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، انهدام ۲۵۰ تن سرم با گذشت پنج سال از ورود، ابعاد دیگری از رسیدن تا ترخیص اقلام دارویی و تجارت آن را به همراه داشت. در جریان ورود محمولهای از سرم که در سال ۱۳۹۸ بنابر فوریت اعلامی سازمان غذا و دارو انجام میشود در کنار مسایلی که مانع از ترخیص فوری کالا بوده ماجرای انبارداری و هزینههای آن نیز مطرح کرده است.
شرکت واردکننده که صاحب همان سرمهای منهدم شده است بعد از اطلاع از ورود محموله جدید به انبارهای یخچالدار، مکاتبات متعددی با مسئولان انبارداری، گمرک و سازمان غذا و دارو جهت خروج کالا از این انبارها انجام داده و تاکید میکند که دمای مناست نگهداری آنها، زیر ۳۰ درجه است و نیازی به نگهداری در یخچال نخواهد بود با این توضیح که از سویی موجب کریستالیزه شدن سرم میشود و از سویی دیگر هزینه انبارداری را افزایش میدهد، آنهم در شرایطی که کالا چند ماهی معطل مانده و مجوز نهایی ترخیص را دریافت نکرده بود. البته شرکت در بخشی از مکاتباتش خواستار تخفیف هزینه انبارداری شده بود.
در این بین سازمان غذا و دارو نیز در نامههایی با شرکت انبارداری و گمرک ایران جریان تغییر انبار و تخفیف را مطرح کرده بود. با این حال تغییری در انبار اتفاق نیفتاده و کالا با دریافت هزینه ۸۵۰ میلیون تومانی ترخیص میشود.
اینکه ماجرا از چه قرار بوده را تاکنون فقط شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران توضیحی هر چند مختصر به ایسنا ارائه کرده است که نشان میدهد سرمهای مانیتول را در انبارهای کنترلی نگهداری کرده و تاکید دارد که به روش مناسبی از آنها نگهداری کرده است.
سرم ها را در انبار های کنترلی نگهداری کردیم
طبق اعلام این شرکت، “مطابق استاندارهای صنعت لجستیک نحوه ورود و انبارش کالاها با بررسی و تعیین نوع و ماهیت کالاها بر اساس برگه ایمنی مواد (MSDS) و اطلاعات مندرج در برچسب روی کالا (LABELING) انجام میشود که به طور حتم مسئولیتها و وظایف مرجع تحویل گیرنده از جمله شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی به موجب ماده ۲۶ قانون امور گمرکی از این زمان آغاز میشود. مصداق این موضوع کالاهای مربوط به شرکت سرم شیراز (سرم مانیتول ۲۰ درصد) است که در بدو ورود کالا بر اساس استانداردهای مربوطه و دارو نامههای مختلف بینالمللی از جمله دارو نامه اروپا، سازمان بهداشت جهانی، دارو نامه آمریکا، دارو نامه ژاپن و نیز مستند به سند MSDS و LABEL توضیحات درج شده بر روی همین کالا به صراحت به دمای زیر ۳۰ درجه اشاره کرده است، از این رو کالای مربوط به آن شرکت با رعایت اصول نگهداری کالا منطبق بر قوانین بین المللی در انبار کنترل شده دمایی (ROOM TEMPERATURE ) انبارش شده است. سند قبض انبار گمرکی؛ گواه این موضوع است. ”
تخفیف ندادیم چون دخالتی نداشتیم
در بخش دیگری درباره درخواست تخفیف شرکت شیراز سرم از انبارداری نیز این گونه توضیح داده شده است” همان طور که مکاتبات نشان میدهد موانع قانونی و همچنین ناهماهنگی بین سازمانهای مربوطه موجب کندی ترخیص شده است، بر این اساس از آنجایی که شرکت انبارهای عمومی هیچگونه دخالتی در روند تجاری این محموله نداشته، ارائه تخفیف در هزینههای انبارداری محموله مذکور غیر قابل پذیرش بوده است. ”
بازهم ماجرا مبهم است…
توضیح انبارهای عمومی نشان میدهد که محموله سرم مانیتول در انبارهای کنترلی نگه داشته شده است یعنی انبارهایی که نه یخبندان هستند و نه استوایی بلکه تحت کنترل بوده و نوسان دمایی خیلی سرد و یا خیلی گرم ندارند، اما این مشخص نشده که چرا با وجود چندین مکاتبه از سوی شرکت و سازمان غذا و دارو، شرکت انبارها به آن پاسخ و حداقل پاسخ مکتوب نداده است. از سویی شرکت در مکاتبات خود اعلام کرده که نیاز به دمای معمولی برای نگهداری سرمها بوده است و حتی جابجایی آن نیاز به ماشینهای یخچالدار ندارد، ولی ظاهرا باز هم مغایر آن اقدام شده است، حال اینکه ماجرا از چه قرار بوده و چه جریانی بین واردکننده و انبارهای عمومی و سازمان غذا و دارو گذشته به صورت واضحی مشخص نیست و برای شفاف شدن بخشی از جریان واردات که انبارداری آن است، نیاز است که سایر سازمان های مربوطه البته واردکننده (شرکت شیراز سرم) نیز توضیح خود را ارائه کنند.
انتهای پیام
https://www.kioskekhabar.ir/?p=146175