×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
ادیب: تحقق شعار سال ۱۴۰۱، نیازمند اصلاحات اساسی در حوزه‌های گمرکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و … است

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران ضمن بیان مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان، خواستار توجه و رسیدگی ویژه‌ی رئیس‌جمهور در اینباره شد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، داوود ادیب، رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» گفت: به اعتقاد من نقش آفرینان اصلی تحقق شعار سال ۱۴۰۱ تمامی ارکان نظام و جامعه مدنی مرتبط با آن است که زنجیره وار به هم متصل هستند. این دقیقا چیزی است که امروزه در جوامع توسعه یافته با عناوینی همچون قالب مارپیچ پنج گانه نام برده می شود.

او ادامه داد: در این قالب ما شاهد همگرایی دولت، صنعت، دانشگاه، جامعه مدنی و محیط زیست هستیم و به عبارتی ساختار تولید علم در این جوامع بر اکولوژی اجتماعی قرار گرفته و یک هم افزایی میان اقتصاد، جامعه و مردم‌سالاری وجود دارد. بدیهی است که در این رویکرد، در رکن دولت نیازمند یک دولت قدرتمند، حامی و دلسوز و در بعد صنعت نیازمند صنعت نوآورانه، خلاق محور و مبتنی براصول دانش بنیان، در ساختار دانشگاه، نیازمند دانشگاهی تقاضا محور و در محور جامعه نیازمند یک جامعه مبتنی بر سرمایه اجتماعی و نهایتا در بعد محیط زیست نیازمند یک محیط زیست پایدار برای تحقق نقش آفرینی در راستای شعار سال و اهداف مرتبط با آن خواهیم بود.

او با اشاره به نام‌گذاری های انجام شده در سال‌های گذشته جمله «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، «اقتصاد مقاومتی – تولید و اشتغال»، «حمایت از کالای ایرانی»، «رونق تولید» و «جهش تولید» و هم چنین «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» تأکید کرد: متاسفانه علیرغم دغدغه های به حق و به جای حاکمیت، عملکرد مناسبی را در تحقق شعارها نداشته ایم و این موضوع توسط دشمنان ما به خوبی مورد توجه قرارگرفته است. کشورهای مغرض، این موضوع را به خوبی کرده‌اند که یکی از اصلی ترین راه های نفوذ، حذف سرمایه های اجتماعی است.

او ادامه داد: چنانچه می بینیم برخی از کشورها در جدیدترین اقدامات خود در جهت جذب نیروهای متخصص ما، ویزای طلایی بلندمدت را تصویب کرده‌اند و این ویزا را به دو صورت ۵ ساله و ۱۰ ساله صادر می‌کنند و به دانشجویان نخبه، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اجازه اقامت در کشورشان را می‌دهند. به نظر می رسد این اقدامات همزمان با مطرح شدن طرح صیانت از حقوق کاربران شدت یافته و تصادفی نیست و ممکن است که اهداف خاصی مد نظر برخی از کشورها باشد که با یک برنامه ریزی فریبنده و به ظاهر جذاب دنبال می شود.

سرمایه اجتماعی دارایی نامشهود است

ادیب با بیان اینکه در چنین شرایطی باید با دقت عمل کنیم، بیان کرد: با خروج هر نخبه از کشور، حجم بسیار زیادی از سرمایه های دانشی کشورمان که در طول ده ها سال با صرف هزینه های زیادی به دست آمده است، از کشور خارج می شود. بدیهی است نباید طرح های کارشناسی نشده ای را در کشور مطرح کنیم که موجب سو استفاده دشمنان شود. از اتفاقاتی که بعد از مطرح کردن طرح صیانت و فرار نخبگان صورت پذیرفت چنین استنباط می شود که به جهت ناپختگی این طرح و یا مطرح شدن بی موقع آن، با دشمنانمان در خروج نخبگان و متخصصین کشورمان همراهی کرده ایم و در صورت ادامه این روند نه تنها توسعه اشتغال آفرینی در کشور صورت نمی‌پذیرد، بلکه در شاخص های مرتبط با کسب و کار و اشتغال آفرینی نیز سیر نزولی خواهیم داشت.

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران انتظاراتی را در اینباره مطرح کرد: جدای از تبعات و بحث های امنیتی که با فرار نخبگان می تواند به وجود آید و بسیار مهم است و همچنین این که چه پیامدهایی را در بحث اشتغال زایی برای کشور تجربه خواهیم کرد، انتظارمان بر است با توجه به چشم انداز توسعه‌ای وزارت ارتباطات، این وزارت خانه رویکردی فعالانه برای عدم تصویب مصوبات هیجانی همچون «طرح صیانت از حقوق کاربران» داشته باشد.

او تاکید کرد: آشکار است که در صورت عدم اتخاذ جهت گیری مناسب و شفاف از سوی وزارت ارتباطات به عنوان متولی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و یا عدم توجه به کسب و کارهای مبتنی بر شبکه های مجازی، حتی با وجودی که اکثر مردم کشور موافق با جلوگیری از بی بند و باری و نابسامانی های شبکه های مجازی هستند و قانون گذاری در حوزه های حکمرانی را جزو بدیهیات حکومت و از ارکان و اصول پدافندی می دانند و برایشان مهم است، اما مطرح کردن این گونه طرح ها بدون در نظر گرفتن جوانب آن و ناخودی دانستن بخش بزرگی از جامعه، می تواند ضرر و زیان غیر قابل جبرانی را در اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات داشته باشد؛ چه در حوزه کسب و کارها و چه در بحث های اجتماعی. در این صورت منجر به حذف سرمایه بزرگی از کشور خواهیم شد که آثار و تبعات امنیتی آن نیز به مراتب بیشتر و عمیق تر از شرایط موجود خواهد بود.

ادیب با بیان اینکه امروزه سرمایه اجتماعی به عنوان یک دارایی نامشهود، مورد توجه تمامی کشورهای توسعه یافته قرارگرفته است، گفت: تمامی اکتشافات، پیشرفت های پزشکی، توسعه و تحول در همه ابعاد زندگی، متاثر و نشات گرفته از عنصر سرمایه اجتماعی هستند و کشورها و جوامعی که اهمیت این موضوع را درک کرده‌اند، بستر مناسبی برای اندیشمندان و نخبگان خود فراهم آورده و از خروج بی رویه متخصصین خود جلوگیری می‌کنند. البته این گونه به نظر می رسد که این جلوگیری ها از طریق زور و فشار نبوده و از طریق فراهم کردن بستر رشد و پیشرفت بوده است.

او بیان کرد: معتقدیم که دولتمردان ما نیز می بایست از طریـق بستــر سازی و اعتماد به سرمایه اجتماعی کمک کنند تا متخصصین این کشور به جای خروج بی رویه از کشور به عنوان مدافعین و سربازان اقتصادی در داخل کشور بمانند و به کشور خود خدمت کنند.

اهم مشکلات شرکت‌های دانش بنیان

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران مشکلات پیش روی اکثر صنایع کشور در تمامی حوزه ها و از جمله به صورت خاص شرکت های دانش بنیان را قابل توجه دانست و گفت: اگر بخواهیم اهم مشکلات پیش روی شرکت های دانش بنیان را نام ببریم می توان به چالش های به وجود آمده در ارتباط با سازمان تامین اجتماعی، ادارات مالیاتی، عدم حمایت دولت در خرید محصولات دانش بنیانی، عدم ثبات در به کار گیری نیروهای متخصص و خروج بی رویه نیروهای فناور از کشور، قراردادهای یک طرفه و ظالمانه سازمان ها با شرکت های دانش بنیان، مقررات پیچیده گمرکی، عدم پذیرش ضمانت نامه های صندوق های حمایتی در مناقصات و قراردادها، عدم پرداخت مطالبات شرکت ها توسط سازمان های دولتی و ده ها مورد دیگر اشاره کرد.

او ادامه داد: حمایت‌ از شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های فن‌آور، توسعه صادرات غیر نفتی، ایجاد زیرساخت‌های حمایتی و حضور قدرتمند در منطقه گر چه بخشی از اهداف نام گذاری شده در سال ۱۴۰۱ هستند و در سال جاری و همچنین در سال های گذشته، نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق‌ نوآوری و شکوفایی، دفتر توسعه کسب‌و‌کار بین‌الملل معاونت علمی و فناوری و همچنین وزارت صمت و وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به عنوان متولی صنعت فاوا در کشور همواره دارای تاثیر به سزایی بوده و خواهد بود. همچنین حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی همواره نقش قابل توجهی را در رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان داشته است و این دو مجموعه به صورت خاص، حمایت‌های فراوانی را از شرکت‌های فناور، خلاق و دانش‌بنیان کرده‌اند. با این حال آثار منفی و تبعات مشکلات به وجود آمده در ارتباط با سازمان تامین اجتماعی، ادارات مالیاتی، قراردادهای یک طرفه و عدم پرداخت مطالبات شرکت ها توسط سازمان های دولتی آن چنان وسیع است که حمایت های انجام پذیرفته از شرکت های دانش بنیان را خنثی می سازد و می بایست دولتمردان راهکار جدی برای این بخش از معضلات اتخاذ کنند.

ادیب تحقق شعار سال«تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» را نیازمند اصلاحات اساسی در رویکردهای گمرکی، مالیاتی، تامین اجتماعی، روند مناقصات، خریدهای دولتی و قراردادهای یک طرفه دانست و تأکید کرد: انتظار داریم که قوای سه گانه، با اقدامی قاطع و موثر یک بار برای همیشه با مشکلات مزمن اساسی حادث شده از سوی سازمان های تامین اجتماعی و ادارات مالیاتی که موجب توقف شرکت های دانش بنیان است برخورد کند.

او افزود: ادامه روند سازمان تامین اجتماعی در نحوه محاسبات حق بیمه قراردادهای موصوف سازمان تامین اجتماعی که با انواع اقدامات غیر منطقی، مانع تراشی ها و تفسیر به رای قوانین و با توجه به قدرت قانونی گسترده بدون حد و بدون نظارتی که به این سازمان داده شده است انجام می پذیرد، شرکت های دانش بنیان را به سمت تعطیلی هدایت خواهد کرد. همچنین حمایت های مالیاتی حذف شده مرتبط با حقوق کارکنان شاغل در شرکت‌های فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری نیز متاسفانه معضلی است که در صورت عدم احیای این معافیت در قالب بند چ ماده ۸ طرح «جهش تولید دانش بنیان» امکان تحقق شعار سال را با مشکل روبرو خواهد ساخت.

رییس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران با اظهار امیدواری نسبت به توجه ویژه‌ی رییس جمهور در رابطه با مشکلاتی که بر سر راه شرکت های دانش بنیان وجود دارد، گفت: انشاالله با مرتفع شدن بخشی از این موانع و مشکلات و از جمله مشکلات مرتبط با سازمان تامین اجتماعی، ادارات مالیاتی، قراردادهای یک طرفه سازمان‌ها با شرکت های دانش بنیان، عدم پذیرش ضمانت نامه‌های صندوق های حمایتی در مناقصات و قراردادها، عدم پرداخت مطالبات شرکت ها توسط سازمان های دولتی علیرغم گذشت چند سال از اجرای تعهدات شرکت ها، شاهد سرعت بخشی در راستای شعار سال و تحولات مد نظر حاکمیت در مورد صنایع فناور و دانش بنیان کشورمان باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.