×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
چند پیش بینی در آستانه برپایی حراج شانزدهم تهران

مشاهدات خبرنگار بخش تجسمی کیوسک خبر از نخستین روز برپایی نمایشگاه حراج تهران به شرح زیر است:

سالن تقریبا خالی است و البته شاید هم این خالی بودن به دلیل گرمای هوا حوالی ساعت دو ظهر یا نخستین روز برگزاری در وسط هفته باشد؛ اما سرد باشد یا گرم، خریداران آثار هنری تنها دو روز برای بازدید از آثار ارائه شده در شانزدهمین دوره حراج تهران فرصت دارند و به هر حال، دیر یا زود باید تصمیم خود را برای خرید اثر مورد نظرشان نهایی کنند.

«هنر معاصر ایران»، عنوان این دوره از حراج تهران است که شباهت‌های قابل توجهی به چهاردهمین دوره از این رویداد هنری ـ اقتصادی دارد.

چهاردهمین دوره حراج تهران را شاید بتوان بهترین معیار برای پیش‌بینی رقم کلی فروش جدیدترین دوره دانست. در این دوره که به صورت مشابه ۱۲۰ اثر ارائه شده بود، رضا درخشانی عنوان گران‌ترین اثر را به قیمت پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به خود اختصاص داد. این قیمت اگرچه در مقایسه با رقم تخمین زده شده در شانزدهمین دوره کمتر است، اما شباهت زیادی اولا به لحاظ تعداد آثار و دوما به لحاظ قیمت‌های تخمین زده شده دارد. با توجه به این نکته، شاید معمول این باشد که فروشی کلی در محدوده‌ی ۴۰ میلیارد تومان را برای شانزدهمین دوره حراج تهران پیش‌بینی کرد؛ یعنی فروشی نزدیک به چهاردهمین دوره این رویداد هنری (۴۲ میلیارد و ۷۱۸ میلیون). البته همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد، این صرفا یک پیش‌بینی است که با توجه به بالا رفتن قیمت ها در کشور، باید منتظر ماند و با نتیجه نهایی حراج مقایسه کرد.

در این زمینه بخوانید:

گزارش تصویری نمایشگاه آثار شانزدهمین دوره حراج تهران

حراج تهران در چهاردهمین دوره خود دو اثر از رضا درخشانی با قیمت‌های میلیاردی ارائه داده بود. «روز و شب را می‌شمارم، روز» یکی از این آثار بود که به قیمت ۳-۴ میلیارد تومان تخمین زده شده بود و نهایتا به قیمت پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به فروش رسید. همچنین اثری دیگر از این هنرمند به اسم «هجرت طلایی» درحالی که به قیمت ۱ تا ۱.۵ میلیاد تومان تخمین زده شده بود، نهایتا به قیمت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به فروش رسید.

بر اساس برآوردهای اولیه، در این دوره رضا درخشانی در کنار منصور قندریز تا اینجا گران‌ترین آثار شانزدهمین دوره حراج را به خود اختصاص داده اند.

«شکار سیمرغ» نام اثری از درخشانی است که به قیمت ۶-۷ میلیارد تومان تخمین زده شده که رشد قیمت مارکت آثار این هنرمند را نشان می‌دهد و شاید این فرضیه را به وجود آورد که باتوجه به این رشد، فروش شانزدهمین دوره حراج قطعا رقم بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد.

منصور قندریز یکی دیگر از هنرمندانی است که عنوان گران‌ترین اثر شانزدهمین دوره حراج تهران را به خود اختصاص داده است. اثری بدون عنوان از این هنرمند در این دوره بین ۶-۷ میلیارد تومان تخمین زده شده و این درحالی است که این هنرمند در چهاردهمین دوره حراج حضور نداشته است. با این حال آنچه شواهد نشان می‌دهد این است که منصور قندریز و رضا درخشانی دو هنرمندی هستند که آثارشان به لحاظ قیمت تخمین زده شده با یکدیگر رقابت دارند و باید دید چوب حراج، لقب گران‌ترین اثر را به کدام هنرمند اعطا خواهد کرد؟

در این زمینه بیشتر بخوانید:

آنچه می خواهید درباره جدیدترین دوره‌ حراج تهران بدانید

ویدئو / نمایشگاه آثار شانزدهمین دوره حراج تهران

در این میان برخی فرضیه‌ای را مطرح می‌کنند که هنرمندان معاصر ایران فروش کمتری را به خود اختصاص می‌دهند و بنابراین این احتمال نیز بوجود می‌آید که با کمتر شدن فروش بر اساس معاصر بودن هنرمندان، رقم کلی فروش حراج نیز پایین‌تر بیاید؛ اما آیا واقعا چنین است؟

علیرضا سمیع آذر، مدیر حراج تهران که روز  چهارشنبه ـ ۸ تیر ماه ـ در نمایشگاه آثار این رویداد حاضر شده بود، در این زمینه به خبرنگار کیوسک خبر چنین گفت: «این دوره از حراج تهران به حراج هنر معاصر اختصاص دارد. حراج تهران دو نوع حراج را در طول سال برگزار می‌کند. در اوایل تابستان حراج هنر معاصر ایران و در اوایل زمستان حراج هنر مدرن که شاید در آینده حراج آثار سنتی و کلاسیک نیز به آن اضافه شود.» 

او ادامه داد: «هنر معاصر در همه جای دنیا از هنر مدرن تفکیک می‌شود. هنر معاصر به آثاری اطلاق می‌شود که در دوره ۵۰ سال اخیر در دنیا رواج پیدا کرده و در این نوع آثار مفهوم اثر اهمیت بیشتری نسبت به عناصر زیبایی‌شناسانه پیدا می‌کند. درحالی که در آثار مدرن فرم و زیبایی جایگاه اصلی را در یک اثر هنری دارند و مفهوم به حاشیه رانده می‌شود. در همه جای دنیا آثار هنر معاصر خیلی پایین‌تر از آثار اساتید مدرنیست به فروش می‌رسند. اول بخاطر اینکه کارهای مدرنیست‌ها به تاریخ هنر پیوسته، درحالی که کارهای هنرمندان معاصر ممکن است لزوما بخشی از تاریخ هنر در آینده نباشند.»
سمیع آذر اضافه کرد: «دوم اینکه بازار هنر مدرن سابقه بیشتری دارد. در ایران هم هنرمندان معاصر به دلیل اینکه زمان زیادی از آثار آنها نگذشته و چون فرصت کمی در بازارسازی برایشان وجود داشته، قیمت پایین‌تری دارند. برای مثال حراج چهاردم با رکورد فروش ۴۲ میلیارد تومان به پایان رسید، درحالی که حراج بعدی که به اساتید مدرنیست اختصاص داشت و ۸۰ اثر ارائه شده بود، به رکورد ۱۸۰ میلیارد تومان رسید که نشان دهنده فاصله زیاد قیمت آثار هنرمندان مدرنیست و معاصر است.»

باتوجه به نکاتی که مدیر حراج تهران نیز متذکر شد، احتمال اینکه شانزدهمین دوره حراج تهران که مانند دوره چهاردهم به «هنر معاصر ایران» اختصاص دارد، به فروش کلی‌ای در همان محدوده ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان دست پیدا کند، وجود دارد؛ اما آنچه به آن اشاره شد، صرفا فرضیه ای بر مبنای احتمالات موجود است و باید دید رقابت بین خریداران، سرنوشت رقم کلی فروش را به کجا می‌برد؟

به گزارش کیوسک خبر، حراج شانزدهم تهران با تمرکز بر آثار هنر معاصر ایران دهم تیر ماه امسال ساعت ۱۸ در هتل پارسیان آزادی برگزار می شود.

انتهای پیام

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.