مدیرعامل بورس انرژی ایران در گفتوگو با برنامه «روی خط اقتصاد» برنامه رادیو اقتصاد ضمن اشاره به این که توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر میتواند به رفع ناترازی برق کمک کند، گفت: بازار انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا بازاری روبهرشد است و ایران نیز روز دوشنبه ۱ خرداد ماه بهعنوان نخستین کشور غرب آسیا تالار برق سبز را راهاندازی کرد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران نقوی توضیح داد: اگر در قیمتگذاری برق حرارتی، قیمت سوخت را نیز در نظر بگیریم، قیمت برق تجدیدپذیر حدود نصف قیمت تمامشده برق حرارتی میشود و بسیار بهصرفه به شمار میرود.
نقوی در تشریح ساز و کار حاکم بر عرضه برق در بورس انرژی عنوان کرد: اگر عرضهکنندگان نتواند برق تولیدی را در بورس به فروش برسانند سازمان انرژیهای تجدیدپذیر ۷۰ درصد قیمت کشف شده در بورس را به نیروگاهها پرداخت خواهد کرد.
او افزود: با توجه به این که تولید برق تجدیدپذیر صرفهجوییهایی را حاصل میکند، هر یک کیلووات برق حدود ۰/۲۷ متر مکعب گاز یا ۰/۲۷ لیتر نفت خام صرفهجویی اتفاق میافتد. در نتیجه دولت قادر خواهد بود مشوقهایی را در چارچوب گواهی صرفهجویی و گواهی سپرده نفت خام برای سرمایهگذاران طراحی کند.
نقوی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو برنامهریزی کردهاست که ۴هزار مگاوات برق تجدیدپذیر را وارد مدار کند و تا پایان دولت سیزدهم این عدد را به ۱۰ هزار مگاوات برساند.
مدیر عامل بورس انرژی ایران این موضوع را انگیزهای برای عرضهکنندگان دانست و گفت: کلیه مشترکان بالای یک مگاوات موظفاند یکدرصد از انرژی موردنیاز خود را از طریق تجدیدپذیرها تامین کنند و این رقم را تا پایان سال پنجم به پنج درصد برسانند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=190571