سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه با هماهنگی ضابطان نسبت به جمعآوری کالای آیفون ۱۴ و ۱۵ اقدام خواهد شد، گفت: اگر شخصی به فروشندهای که گفته کالا در آینده رجیستر میشود اطمینان کرده و آیفون ۱۴ به بالا خریده و حالا متوجه شده که کالا قاچاق است، میتواند با فاکتور به تعزیرات مراجعه و از فروشنده شکایت کند.
تقریبا از ابتدای پاییز رجیستر شدن یا نشدن آیفون ۱۴ در هالهای از ابهام قرار داشت. اما در نهایت مسئولان ابتدا به صراحت اعلام کردهاند که واردات تجاری این موبایل ممنوع است و بعد از مدتی هم واردات آیفون ۱۴ و مدلهای بعد از آن از رویه مسافری نیز ممنوع شد. این تصمیم باعث شد قیمت آیفون ۱۳ به دلیل داشتن رجیستری و گارانتی از آیفون ۱۴ قاچاق گرانتر شده و عدهای هم ترجیح میدهند با پول کمتر از آخرین تکنولوژی موجود استفاده کنند و در کنار آن با استفاده از یک موبایل ارزان قیمت سیم کارت خود را فعال کنند و با جدیدترین مدل آیفون به اینترنت یک موبایل ارزان متصل شوند و کارهای خود را پیش ببرند.
البته همچنان عدهای به تغییر این شرایط امیدوار بودند و حتی برخی مغازهداران با وعده رجیستر شدن این موبایل آن را به خریداران عرضه میکردند، اما در نهایت مشخص شد که قرار نیست ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بالا برداشته شود. اواخر شهریور ماه دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، ارزبری بالا و عمل متقابل نسبت به تحریمها را از جمله مهمترین دلایلی عنوان کرد که مسئولان برای ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بالا مطرح کردهاند و گفت که به این ترتیب میزان واردات و ارزبری آیفون به شدت کاهش پیدا کرده، چرا که عملا از آیفون ۱۴ به بعد ثبت سفارش و رجیستری نخواهد شد و مدلهای ۱۳ و قبل از آن هم دیگر تقاضای چندانی ندارد.
در این رابطه حمیدرضا دهقانینیا در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بارها به مردم اعلام شده هنگام خرید استعلام اصالت را انجام دهند و اگر پاسخ منفی بود، از خرید کالا خودداری کنند، تصریح کرد: با توجه به زیرساختها و اطلاعرسانیهایی که انجام شده، مردم نباید به هر فروشندهنمایی اطمینان کنند. اگر شخصی به فروشندهای که گفته کالا در آینده رجیستر میشود اطمینان کرده و آیفون ۱۴ به بالا خریده و حالا متوجه شده که کالا قاچاق است، میتواند با فاکتور به تعزیرات مراجعه و از فروشنده شکایت کند.
آیفون یک درصد کاربر دارد، ۳۰ درصد ارزبری
وی با بیان اینکه سیاست ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ به بالا مورد تاکید است، چرا که حدود یک درصد جامعه کاربر این کالای لوکس هستند، اما بیش از ۳۰ درصد سبد ارزی کشور را به خود اختصاص داده، اظهار کرد: قاعدتا واردات این کالا بهره اقتصادی ندارد و علاوه بر این در جنگ اقتصادی فعلی، واردات کالایی که این میزان ارز از کشور خارج کند و مورد استفاده کمتر از یک درصد مردم باشد، منطقی نیست.
دهقانینیا با بیان اینکه برخورد با آیفون قاچاق ۱۴ به بالا در دستور کار قرار گرفته و این موضوع به دبیر کمیسیون مقابله قاچاق کالا و ارز استان تهران ابلاغ شده، گفت: بنابراین با هماهنگی ضابطان نسبت به جمعآوری کالای آیفون ۱۴ و ۱۵ اقدام خواهد شد. البته قاچاق آیفون ۱۵ هنوز گستردگی کمتری دارد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=203340