×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳

فریدون مجلسی، کارشناس مسائل آمریکا

قبل از هر چیز باید برای وضعیت فعلی ایالات متحده ابراز ناامیدی کرد؛ چراکه یک طرف مناظره شخصی مانند دونالد ترامپ حضور داشت که هیچ صلاحیتی در این راستا از حیث اخلاقی و حرفه‌ای ندارد و در جامعه سیاست غرب هم، جذب و حل نشده است. ترامپ در طول چهار سال ریاست جمهوری خود از کنوانسیون‌ها و توافق‌های زیادی خارج شد و یک آمریکای منزوی را به جامعه ملل نشان داد. در مقابل جو بایدن هم با وضعیت جسمانی و روانی نامناسب ظاهر شد و به نظر می‌رسد که او در حال شکست خوردن از رقیب جمهوری‌خواه خود است.
در سال ۲۰۲۰ هم رقابت بایدن و ترامپ بسیار به یکدیگر نزدیک بود ولی بایدن در نهایت پیروز شد و این در حالیست که ترامپ نزد جامعه مدنی ایالات متحده رای موثر ندارد اما در جامعه روستایی پایگاه اجتماعی مختص به خود را هدایت می‌کند. به همین جهت این روند می‌تواند بایدن را به حاشیه براند و رای دهندگان را به سوی ترامپ سوق دهد. درست است که سن و سال یک عدد به حساب می‌آید اما به هر ترتیب کهولت نمی‌تواند اوضاع را به صورت درست پیش ببرد. به همین جهت فکر می‌کنم که حزب دموکرات باید برگزاری کنوانسیون یا هر اقدام عاجلی برای کنار گذاشتن بایدن و معرفی نامزد جدید را در دستور کار قرار دهد. آنها حتی می‌توانند یک گزینه جدید را معرفی کنند تا این روند علیه خود را متوقف کرده و جلوی تخریب بیشتر لیبرال‌ها را بگیرند.
برای حزب دموکرات بهترین موقعیت وجود داشت که بتوانند ترامپ را در مورد پرونده فساد اخلاقی زیر سوال ببرند اما باید متوجه بود که در مقابل، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده ساکت ننشست و مسائل شخصی بایدن و فرزند او را مطرح کرد. در مورد مسائل مربوط به سیاست خارجی هم باید دانست که ترامپ و بایدن دو دیدگاه جداگانه از گذشته تاکنون داشتند. به عنوان مثال در مورد فلسطین و اسرائیل یک نگاه رادیکال از ترامپ را شاهد بودیم و حالا همین مساله را علیه بایدن استفاده کرد. او از یک سو اسرائیل را حمایت کرد و از سوی دیگر هم به کره شمالی سفر داشت تا با رهبر این کشور توافق مورد نظرش را امضا کند. در مقابل بایدن به گونه‌ای دیگر عمل می‌کند. به عنوان مثال نزاع دو طرف در مورد اوکراین کاملاً مشهود بود یا در مورد ایران هم یک سری از منازعات را شاهد بودیم اما واقعیت این است که ایران از نظر هر دو حزب باید مورد هجمه واقع شود. ترامپ نوعی از سیاست رادیکال را دنبال کرد اما بایدن هم به گونه‌ای دیگر همان راهبرد را دنبال می‌کند. در مورد افغانستان هم بایدن نتوانست یک دفاع درست و معقول را از خود نشان دهد اما به هر ترتیب حدود ۸۱ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند که مناظره‌ها هیچ تغییری بر نظر و رای آنها نداشته و در نهایت به نامزد موردنظر خود رای خواهند داد. به هر ترتیب نمی‌توان گفت که بایدن می‌تواند دموکرات‌ها را به پیروزی برساند؛ چراکه اوضاع در این حزب هم با مشکلات و اختلافات زیادی بر سر او روبه‌رو است و حتی احتمال دارد گزینه دیگری را به جای بایدن معرفی کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.