کارکنان واحد ریختهگری مجتمع فولاد سبا در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۷ موفق شدند با نظارت بر پلاستر تاندیش و کنترل و تنظیم دقیق کورس حرکتی نازل درون قالب در حین فرایند ریختهگری به رکورد ۱۴ عدد ذوب در سکوئنس در عرض ۱۲۵۰ معادل ۹۱۵ دقیقه دست یابند. در پی کسب این موفقیت برخی از کارشناسان و کارکنان فولاد سبا در مصاحبه با خبرنگار فولاد چنین گفتند:
عبدالله ملکی، تکنسین فرایند:
یکی از عوامل مؤثر در افزایش ظرفیت ریختهگری مداوم، تعداد ذوب ریختهشده با یک تاندیش است که باعث افزایش سکوئنس و تداوم فعالیت ماشین ریختهگری میشود. از عوامل مؤثر در افزایش زمان سکوئنس ریختهگری جِرم نسوز تاندیش و نازل آن و همچنین بهرهبرداری صحیح و کنترل دقیق فرایند ریختهگری است.
ازجمله دستاوردهای این رکورد کاهش مصارف، هزینههای تولید و ضایعات فرایندی تولید اسلب است. افزایش زمان ذوب در سکوئنس ریختهگری، علاوهبر افزایش تولید و کاهش زمان توقفات بین سکوئنسها منجر به کاهش مصرف قطعات ویژه و نسوز تاندیش و کاهش ضایعات سروته اسلب میشود. این رکورد بر روی ماشین شماره یک ریختهگری طی یک فرایند تدریجی با نظارت و کنترلهای مستمر در حین فرایند و تنظیم دقیق پارامترهای کورس حرکتی نازل کسب شده است. دستیابی به این رکورد ارزشمند را به کلیه همکاران تبریک عرض میکنیم و امید است در آینده نیز شاهد دستیابی به رکوردهای ارزشمند بیشتری باشیم.
حسن ادیب، مهندس فرایند:
با توجه به برگزاری جلسات متعدد با پیمانکار نسوز و پیگیریهای مدیر عملیات و رئیس دفتر فنی تولید در خصوص ارتقای جرم روکش تاندیش و همچنین مذاکره با شرکتهای تولیدکننده اشکال ویژه در خصوص ارسال کالا با کیفیت ثابت و کنترل مداوم نصب اشکال ویژه تاندیش، این رکورد محقق شد.
ناصر گنجی، کارشناس فرایند:
یکی از چالشهای تولید در سکوئنسهای طولانی در هر کارگاه فولادسازی و ریختهگری پیوسته، عمر محدود تجهیزات و مواد مصرفی است. در این بین، تاندیش و شرایط ویژه آن بهعنوان یکی از این عوامل نقش زیادی در محدودسازی تولید داشت؛ بنابراین بهمنظور افزایش تولید و به حداکثر رسیدن زمان استفاده از تاندیش در ریختهگری پیوسته فولاد سبا این موضوع در دستور کار تیم نسوز و ریختهگری قرار گرفت. این مهم با حسن همکاری و کارِ گروهی و اصلاح و کنترل دقیق فرایند حاصل شد و ریختهگری پایدار و بالای ۱۴ ساعت در این مجموعه تثبیت شد.
حامد نوری، کارشناس تولید:
یکی از مهمترین محدودیتهای زمان سکوئنس در ریختهگری پیوسته تختال نازک، عمر نازل SEN است. با توجه به این محدودیت، ریختهگری بیش از ۱۲ ساعت با ریسک بالای خوردگی شدید و سوراخ شدن نازل همراه بود. با بررسیهای صورت گرفته بر روی نازلها و بهینهسازی پارامترهای شیفتینگ نازل، موفق به افزایش طول عمر آن به بیش از ۱۴ ساعت شدیم که این امر موجب بهبود شاخص میانگین تعداد ذوب بر سکوئنس و بهتبع آن کاهش ضایعات و افزایش راندمان ریختهگری شد.
اکبر معینی، تکنسین ناظر نسوز:
با توجه به اهداف سازمان برای افزایش تولید و کاهش ریسکهای ذوبگیری از تاندیش، با انجام کنترل و بازرسی مستمر و همکاری با شرکت تأمینکننده نسوز، موفق شدیم با اجرای پروژه بهبود تعداد ذوب سکوئنس ریختهگری را ارتقا دهیم.
عباس سلیمیان، مسئول ماشین ریختهگری:
تلاش و همت قابلتقدیر همکاران در کارگاه ریختهگری و نسوز در جهت افزایش کیفیت نسوز تاندیش و افزایش بهرهوری و همچنین عملکرد بینقص عوامل در کنترل و اجرای تولید باعث شد به این موفقیت برسیم. امیدواریم در آینده نزدیک در سایه الطاف الهی و با همدلی مدیریت و کارکنان، شاهد ثبت رکوردهای جدیدی در زمینه میزان و کیفیت تولید و افزایش عملکرد تجهیزات باشیم.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=241904