×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

مقاومت ضدمیکروبی، یک خطر در حال تکامل است که بالقوه می‌تواند نظام‌های مراقبت‌های بهداشتی را در سراسر جهان مختل سازد.
کیوسک خبر ـ مقاومت ضد میکروبی (AMR)[1]، که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO)[2]، به عنوان «همه‌گیری خاموش»[۳] از آن یاد می‌شود، یک خطر در حال تکامل است که بالقوه می‌تواند نظام‌های مراقبت‌های درمانی را در سراسر جهان مختل سازد. پل موری، مدیر عامل بیمه اتکایی زندگی و سلامت در سویس ری، با اشاره به این مطلب، تاکید کرد که این امر، چالشی است که نیاز به افزایش آگاهی و همکاری در کل بخش‌ها دارد.
برخلاف کوید-۱۹ [۴] ، «بیماری همه‌گیری که بر سر ما فریاد زد»، مقاومت ضد میکروبی، یک بحران بهداشتی دیگر است که بی سر و صدا، اما پیوسته در حال شتاب گرفتن است و جان افراد را می‌گیرد. موری تاکید کرد که به همین دلیل، این بحران سلامتی، سزاوار جایگاهی برجسته در دستور کار جهانی است.
گسترش سریع مقاومت ضدمیکروبی – زمانی که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها در طول زمان تغییر می‌کنند و به داروهایی که زمانی برای مهار آنها استفاده می‌شد، پاسخ نمی‌دهند – به استفاده بیش از حد و نادرست آنتی بیوتیک‌ها[۵] در انسان و حیوان، اشاره دارد.
در همین راستا، گزارش اخیر موسسه سوئیس‌ری[۶] با عنوان «مقاومت ضد میکروبی: تهدیدی خاموش برای آینده ما»، نیز به استفاده بیش از حد و نادرست از آنتی بیوتیک‌ها به عنوان هسته اصلی این معضل، اشاره می‌کند.
موری تشریح کرد: «در طول همه‌گیری، این شرایط، به وضعیت نگران‌کننده‌ای تبدیل شد. سازمان جهانی بهداشت گزارش داد، در حالی که تنها ۸ درصد از بیماران بستری در بیمارستان دارای عفونت‌های باکتریایی بودند، ۷۵ درصد با آنتی بیوتیک، درمان شدند. این بدان معناست که اکثر بیماران هیچ سودی دریافت نکردند، در حالی که خطر ترویج باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک افزایش یافت. پیشگیری و کنترل ضعیف عفونت به این معضل، کمک می‌کند.»
وی در ادامه افزود: «شکست در برداشتن گام‌های مؤثر به این معنا است که مقاومت ضدمیکروبی، ممکن است افراد بیشتری را در دهه‌های آتی به کام مرگ فرو برد: براساس پیش‌بینی مطالعه منتشره در مجله لنست[۷]، حدود ۱٫۹۱ میلیون فوتی سالانه به دلیل اثر بالقوه مقاومت ضدمیکروبی و سالانه ۸٫۲ میلیون فوتی مرتبط با مقاومت ضدمیکروبی در سراسر جهان تا اواسط قرن وجود خواهد است.»
اگرچه همه چیز منفی نیست، اما طبق مطالعه مجله لنست، مرگ و میر ناشی از مقاومت ضدمیکروبی در کودکان زیر پنج سال، از دهه ۱۹۹۰ تا حدودی به دلیل بهبود زیرساخت های بهداشتی، ۵۰ درصد کاهش یافته است.
موری تاکید کرد که این وضعیت بر نیاز حیاتی برای سرمایه‌گذاری در پیشگیری از عفونت اشاره دارد. با این حال، افزایش خطرات مقاومت ضدمیکروبی که افراد مسن با آن مواجه می‌شوند، به عنوان یادآوری روشنی است که برای مقابله با این معضل، راه طولانی در پیش است.
علاوه بر این، درحالی‌که مقاومت ضدمیکروبی، یک چالش جهانی است، تأثیرات آن به طور نابرابری توزیع شده است و به طور نامتناسبی، بر افراد ساکن آسیب‌پذیرترین مناطق، تأثیر می‌گذارد.
در هند، نرخ مرگ و میر مرتبط با مقاومت ضدمیکروبی، حدود ۵۰ درصد بیشتر از اروپا یا ایالات متحده است، در حالی که در جنوب صحرای آفریقا، نرخ مرگ و میر، دو برابر کشورهای توسعه‌یافته است.
موری اظهار داشت: «در قاره‌هایی که جمعیت آنها تا سال ۲۰۵۰ به ۴ میلیارد نفر نزدیک می‌شود، مقاومت ضدمیکروبی، یک تراژدی با تمام عوامل ایجاد یک فاجعه است.»
تغییرات اقلیم، عامل دیگری است که مقاومت ضدمیکروبی را تشدید می‌کند، زیرا به گفته مدیرعامل سوئیس‌ری، مناطق جغرافیایی که میکروب‌های مقاوم به دارو، در آنها رشد می‌کنند، در حال گسترش هستند.
به این موضوع، باید درگیری‌های مسلحانه را اضافه کرد، زیرا می‌توانند نظام‌های مراقبت‌های بهداشتی را بی‌ثبات سازند و نیز قرار گرفتن در معرض باکتری‌های بیماری‌زای مقاوم به دارو، را تشدید نمایند.
در روز ۵ مهر (۲۶ سپتامبر)، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشستی در سطح رؤسای کشورها، در مورد مقاومت ضدمیکروبی برگزار نمود که فرصتی عمده برای رهبران جهان برای افزایش آگاهی بیشتر در مورد این تهدید بهداشت جهانی، ایجاد کرد.
موری در نهایت اظهار داشت: «مقاومت ضدمیکروبی، یک خطر در حال تکامل است که بالقوه می‌تواند نظام‌های مراقبت‌های بهداشتی را در سراسر جهان مختل کند. در بدبینانه‌ترین سناریوها، روش‌های رایج پزشکی و جراحی ممکن است بار دیگر تهدیدکننده حیات افراد باشند. برای حصول اطمینان از اینکه پیشرفت‌ها به سوی کشورهایی که جمعیت آنها در آسیب‌پذیرترین مناطق قرار دارند، به یک رویکرد مشترک نیاز است.»
«کوید-۱۹، یک بیماری همه‌گیر بود که بر سر ما فریاد زد. در حالی که مقاومت ضدمیکروبی، ممکن است «همه‌گیری خاموش» باشد، اما، از ملت‌ها می‌خواهد که برای رسیدگی به آن یک‌صدا باشند. افزایش آگاهی، نظارت مستمر جهانی و همکاری در بین بخش‌ها و مرزها، کلید غلبه بر این چالش‌ها است.»

[۱] Antimicrobial resistance
[۲] World Health Organization
[۳] Silent pandemic
[۴] COVID-19
[۵] Antibiotics
[۶] Swiss Re Institute
[۷] The Lancet

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.