مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست شورای مقرراتزدایی و وحدترویه این سازمان که با حضور پروانه رضایی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جمعی از نمایندگان شرکای اجتماعی و معاونان و مدیران سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه شرکای اجتماعی و تشکلهای صنفی گفت: مدیریت چالشهای تأمین اجتماعی و اصلاح برخی رویهها و آییننامهها یک اقدام ملی است که انتظار داریم شرکای اجتماعی در آن پیشگام باشند؛ چه سازمان تأمین اجتماعی نمیتواند به تنهایی این مسیر را طی کند، اما با حمایت همهجانبه شرکای اجتماعی، حرکت در این مسیر ممکن و میسر میشود و میتوان آینده سازمان را تا حدودی تضمین کرد.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، سالاری در این نشست اظهار داشت: درخصوص مشاغل سخت و زیانآور قانون تصریح کرده که کارگاهها باید ظرف دو سال سالمسازی شده و عوامل سخت و زیانآوری آنها مرتفع شود. اگر این قانون به صورت کامل اجرا شود بسیاری از مشکلات سازمان تأمین اجتماعی خصوصاً در زمینه کسری منابع جبران شده و به تبع آن کیفیت ارائه خدمات به بیمهشدگان و بازنشستگان افزایش مییابد.
وی افزود: بیش از ۵۲ درصد از بازنشستگیها در سازمان تأمین اجتماعی با احتساب و اعمال سنوات ارفاقی است و در مواردی افراد در سنین بسیار پایین بازنشسته میشوند. از سال ۱۴۰۰ تا امروز ظرف مدت تنها سه سال، حدود یک میلیون نفر از بیمهپردازان سازمان بازنشسته شدهاند که نیمی از آنها پیش از موعد و با سنوات ارفاقی بوده و این وضعیت به ضرر بازنشستگان و کلیه ذینفعان است و آسیب جدی به سازمان تأمین اجتماعی وارد میکند.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به هزینه سنگین بازنشستگیهای پیش از موعد، گفت: شما به عنوان شرکای اجتماعی و صاحبان اصلی این سازمان باید در جهت اصلاح وضع موجود پیشرو باشید. ما هم در سازمان تأمین اجتماعی آمادگی داریم که با حمایت از شما در این مسیر حرکت کنیم و برای احقاق حقوق شرکای اجتماعی و بیش از ۴۹ میلیون بیمهشده سازمان تلاش کنیم.
بر اساس این گزارش، در این نشست نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی ضمن طرح پیشنهاداتی در خصوص بهبود فرایندها و رویههای کاری، از آمادگی کامل خود برای رفع چالشهای سازمان خبر دادند.