×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

با انجام این عملیات ارتقاء، ظرفیت نامی توربین نیروگاه شاهرود از ۱۶۲ مگاوات به ۱۸۳ مگاوات در شرایط ایزو و راندمان آن از ۳۴٫۲ درصد به ۳۶٫۲ درصد افزایش یافت. همچنین با بهره برداری از توربین (MGT-70 (3، میزان تولید گازهای گلخانه‌ای (Co2)، نزدیک شش درصد و مصرف سالانه سوخت گاز طبیعی ۱۸٫۵ میلیون متر مکعب کاهش می‌یابد.
قرارداد ارتقاء (آپگرید) واحد اول نیروگاه گازی شاهرود، اسفند ماه ۹۸ به مپنا ابلاغ شد و همکاران این گروه موفق شدند با وجود شیوع بیماری کرونا و شرایط سخت محیطی، با استفاده از فناوری و دانش بومی، در مدت زمان دو ماه، اجرای اورهال (تعمیرات اساسی) و ارتقاء را انجام و واحد را با شبکه سراسری سنکرون نمایند؛ متعاقبا در چهارمین روز از خرداد ماه ۹۹، بعد از انجام تست کارآیی، گواهی تأیید گارانتی نیز صادر شد.
با اجرای این پروژه، علاوه بر ارتقاء توان ظرفیت و راندمان، شرایط عملکرد توربین از نظر دما و ارتعاشات یاتاقان به مراتب بهبود یافته و فاصله زمانی اورهال و لزوم بازدید مسیر داغ توربین از ۳۳ هزار ساعت به ۴۱ هزار ساعت کارکرد معادل (ٍEOH) افزایش می‌یابد.
“تغییر پره‌های توربین با طراحی سه‌بعدی جدید و اصلاح مسیر خنک‌کاری و بهبود مواد اولیه و پوشش سرامیکی پیشرفته که قابلیت تحمل دمای بالایی دارند، ارتقاء قطعات مسیر هوای داغ با اعمال پوشش سرامیکی و سخت کاری در نواحی تماس، بخش‌های کمپرسور (سه‌بعدی شدن چهار ردیف اول پره کمپرسور) و ارتقاء و افزایش توان یاتاقان کمپرسور، سامانه هوای ورودی (افزایش ظرفیت فیلترها)” از نتایج طراحی جدید و اقدامات دانش بنیان گروه مپنا در آپگرید نیروگاه گازی شاهرود است. 
توربین (MGT-70 (3 نتیجه پنج سال تحقیق و توسعه گروه مپنا است که موفق به افزایش ظرفیت ۲۱ مگاواتی توربین از ورژن پنج و ۲۶ مگاوات از ورژن سه و افزایش بیش از دو درصدی راندمان شده است که در مقیاس‌های موجود، دستاوردی بسیار بزرگ به شمار می‌رود.
گروه مپنا توانایی ارتقاء سالانه ۲۵ تا ۳۰ توربین (V94.2 (5 به (MGT-70 (3 را دارد. با ارتقاء این کلاس از توربین‌ها، می‌توان در فاصله زمانی کوتاه و با هزینه‌ای مناسب، ظرفیتی در حدود ۵۰۰۰ مگاوات را به تولید برق کشور اضافه کرد.
نیروگاه گازی شاهرود، شامل دو واحد گازی، هر یک به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات (مجموعاً ۳۲۴ مگاوات) در شرایط ایزو (ISO) است که در ۱۵ کیلومتری جاده شاهرود به دامغان، جنب پست ۲۳۰ کیلوولت احداث شده و در آن از تجهیزات اصلی ساخت گروه مپنا استفاده شده است.
مالک نیروگاه گازی شاهرود و کارفرمای پروژه، هلدینگ تولید و توسعه پویا انرژی سبز نگین خاورمیانه و پیمانکار اصلی پروژه نیز گروه مپنا است.
 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.