×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۱۷ بهمن , ۱۴۰۳

مشاور مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در امور نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان با بیان اینکه ایران بزرگ‌ترین فلرسوزی در دنیا را دارد، گفت: مادامی که دولت متصدی باشد این موضوع حل نمی‌شود و تنها راه حل، ورود بخش خصوصی است.
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، دکتر سورنا ستاری، صبح امروز در سمینار توسعه ظرفیت‌های بازیابی گاز فلر، تنها راهکار جمع‌آوری گازهای فلر را ورود بخش خصوصی به این موضوع دانست.
رییس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبری روابط خارجی با بیان اینکه در همه مقاطع علی‌رغم مخالفت‌ها به‌دنبال حمایت و تقویت بخش خصوصی بوده است، افزود: تنها راهکار برای به نتیجه رسیدن جمع آوری گاز فلر، کنار رفتن دولت و حضور بخش خصوصی است. بزرگترین اتفاق در حوزه انرژی این است که دولت کنار رود و بخش خصوصی کار را دست بگیرد.
وی ادامه داد: تجربه ۴۰ سال گذشته نشان می‌دهد که هرجا دولت ورود کرده، نتوانسته توفیقی کسب کند؛ مثال بارز آن را در موضوع آب و محیط‌زیست می‌بینیم در حالی که بخش خصوصی به‌راحتی می‌تواند این قبیل چالش‌ها را برطرف کند.
معاون اسبق علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به گزارش متعدد وزرا در دولت‌های مختلف در خصوص گاز فلر گفت: دولت ۴۰ سال است که می‌گوید در حال حذف فلر است و اجازه ورود بخش خصوصی را نمی‌دهد، شاهد بودم که بارها وزرا در دولت‌های مختلف گزارش دادند که فلر جمع شده است و دیگر فلرسوزی نداریم اما در عمل هیچ کاری نشده جز همین اقدامی که پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و بعد هم پالایش گاز هویزه خلیج فارس در حوزه شرق و غرب کارون انجام داده و ادامه دارد.
رییس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبری روابط خارجی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات اقتصادی به دلیل انحصاری است که دولت ایجاد می‌کند، تأکید کرد: از عواملی که موجب فلرسوزی می‌شود می‌توان به فقدان زیرساخت‌های لازم برای انتقال گاز و نبود فناوری‌های پیشرفته برای بازیافت گاز اشاره کرد. در این مسیر بهترین راه این است که مانند سایر کشورها زمان ساخت تاسیسات استخراج نفت برای آن بیندیشیم.
وی با اشاره به کاربردهای مختلفی گاز فلر دارد، گفت: مطابق آمارهای جهانی، بیشترین میزان فلرسوزی در ایران انجام می‌شود، برای مثال ۶۰ سال است که در میدان فروزان بزرگترین مشعل فلر در حال سوختن است و برای آن کاری نشده است. نمودارها نشان دهنده این موضوع است که میزان فلرسوزی در ایران رابطه مستقیمی با میزان تولید دارد و هر زمان که فلرسوزی کاهش یافته، به دلیل کاهش تولید بوده است.
ستاری با اشاره به اجرا نشدن برنامه‌های سوم تا هفتم توسعه در موضوع گاز فلر، خاطر نشان کرد: تا مادامی که دولت اجازه حضور بخش خصوصی را ندهد و شرایط را برای حضور این بخش تسهیل نکند، امیدی به حل مشکل فلرسوزی وجود ندارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.