به گزارش کیوسک خبر به نقل از خبرنگار فولاد، مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت فولاد مبارکه برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ از ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۵ مردادماه سال جاری با حضور ۶۸٫۲۳ درصد سهامداران در محل برگزاری همایش های مرکز تحقیقات این شرکت در حالی برگزار شد که توجه به لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و به جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، سهامداران حقیقی می توانستند به صورت آنلاین و با واردنمودن کدبورسی و شماره شناسنامه خود روند برگزاری مجمع را به صورت زنده مشاهده نمایند.
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش نخست این مجمع با ارائه گزارش عملکرد این شرکت در سال ۹۸، گفت: در مجموع تولیدات فولاد مبارکه با ۱۶درصد افزایش از ۶ میلیون و ۷۷۶ هزار تن در سال ۹۷ به هفت میلیون و ۸۳۵هزارتن در سال ۹۸ رسیده است. سهم محصولات گرم از این تولیدات ۶ میلیون و ۹۴ هزارتن با ۲۰درصد افزایش نسبت به سال گذشته، محصولات سرد و پوششدار با ۲ درصد افزایش به یک میلیون و ۷۴۱ هزار تن رسید.
وی با بیان این که درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت در سال گذشته، بیش از ۳۹هزار میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان سهم فروش محصولات گرم و ۱۱هزار میلیارد تومان سهم فروش محصولات سرد و پوششدار بوده است که در مجموع درآمد شرکت از محل فروش محصولات ۶۷ درصد نسبت به سال ۹۷ رشد کرده است.
مهندس عظیمیان با اعلام این که در سال ۹۸ فروش داخلی با رشد ۴٫۵ درصدی به ۶ میلیون و ۱۳۰هزار تن رسید، از افزایش فروش صادراتی با ۶۵ درصد رشد به یک میلیون و ۴۵۰هزار تن خبر داد.
وی در رابطه با عملکرد شرکت در حوزه سودآوری اظهار کرد: سود ناخالص فولاد مبارکه در سال ۹۸ ، با ۵۲ درصد رشد نسبت به سال ۹۷، به ۱۶۶ هزار میلیارد ریال؛ سود عملیاتی با ۲۸ درصد افزایش به ۱۵۲ هزارمیلیارد ریال و سود خالص هم با ۲۱درصد افزایش به ۱۴۷هزار میلیارد ریال رسیده است. مهندس عظیمیان با اشاره به بهای تمام شده تولید فولاد در سال ۹۸، افزود: ۵۷ درصد هزینه ها که بخش اعظمی را به خود اختصاص داده است مربوط به تامین مواد مستقیم مصرفی بوده است و ۳۴درصد برای بخش سربار ساخت و ۹ درصد نیز صرف پرداخت دستمزدها شده است.
مدیر عامل فولاد مبارکه با اشاره به برنامههای توسعه در این مجموعه عظیم صنعتی اضافه کرد: احداث خط تولید نورد گرم ۲ فولاد مبارکه، مهمترین پروژه مطرح در شرکت است . این پروژه پس از ۱۲ سال بدعهدی اروپا ، با سرمایه گذاری بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد ریال ظرف مدت ۳ سال با هدف تکمیل سبد محصولات و زنجیره ارزش به بهره برداری خواهد رسید و با این اقدام ضمن پیشگیری از خام فروشی، سود بسیار بالایی برای سهامداران و ذینفعان شرکت به ارمغان خواهد آورد.
وی پروژه احداث خط تولید کنسانتره در شرکت فولاد سنگان خراسان را از دیگر طرح های مهم فولاد مبارکه برشمرد و با اشاره به این که فاز اول این پروژه ۵ میلیون تنی در خردادماه به صورت ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسید، تصریح کرد: فاز دوم این پروژه به زودی و به احتمال یسیار زیاد تا اواخر مرداد ماه انجام خواهد شد.وی در همین خصوص اضافه کرد: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا کار این پروژه با کمی مشکل مواجه شد. با این حال علی رغم عدم حضور کارشناسان خارجی و شرایط مذکور همه عوامل اجرایی داخلی برای پیشرفت دست به دست هم دادند تا این پروژه که نقش مهمی در تولید و تامین مواد اولیه فولاد مبارکه دارد، هرچه سریعتر در مدار تولید قرار گیرد.
مهندس عظیمیان در بخش دیگری از سخنان خود به سایر پروژه های توسعه ای در دست اجرای گروه فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: اجرای پروژه واحد فولادسازی و ریختهگری شرکت فولاد سفید دشت چهارمحال و بختیاری با بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری و حمایت شرکت فولاد مبارکه با هدف تولید ۸۰۰ هزار تن تختال از سال ۹۵ آغاز شد و تا پایان سال ۹۸ بیش از ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی در همین خصوص به سرمایه گذاری فولاد مبارکه در احداث کارخانه ۳۰ هزار تنی تولید الکترود گرافیتی شرکت نوین الکترود اردکان اشاره کرد و گفت: فولاد مبارکه به عنوان اولین شرکت در کشور برای دست یابی به دانش فنی و تولید الکترودهای گرافیتی دراقدام نموده است. در این راستا سرمایه گذاری بالغ بر ۳۳۰ میلیون یورو در سال ۱۳۹۹ در دستور کار قرارگرفت. و خوشبختانه فاز نخست این خط تولید که شامل سالن ماشینکاری است، تا پایان سال ۹۸ بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. این در حالی است که در طراحی اولیه این کارخانه قابلیت توسعه به ۴۵ هزار تن را نیز دارد و پیش بینی می شود بخش عمده ای از نیاز شرکت به انواع الکترود گرافیتی را مرتفع نماید.
مدیرعامل فولاد مبارکه در بخش دیگری از سخنان خود به اهتمام فولاد مبارکه نسبت به عمل به مسئولیت های اجتماعی خود و مسئولیت پذیری در قبال جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: این شرکت با موافقت سهامداران و هیئت مدیره شرکت همواره در این حوزه با تخصیص مبلغی تلاش کرده است تا در کنار هموطنان باشد این در حالی است که شیوع ویروس کرونا باعث شد شرکت نگاه خاص تری به آسیب دیدگان این حوزه داشته باشد. و علاوه بر مساعدت مالی که بر اساس مصوبات صورت گرفته هیئت مدیره صورت گرفت، موافقت شد تا اکسیژن مورد نیاز بیماران مورد نیاز بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان را نیز به صورت رایگان تامین نماید.
وی افزود: در سال های اخیر که تحریم های ظالمانه، قلب تپنده صنعت کشور را نشانه رفته است، شاهد این هستیم که مدیران و کارکنان با غیرت و باتدبیر فولاد مبارکه در سال ۹۸ نیز خوش درخشیدند.
حمیدرضا عظیمیان در بخش دیگری از سخنان خود از سرمایه گذاری فولاد مبارکه در اجرای طرح احداث شبکه فاضلاب و جمع آوری پساب شهری شهرستان های لنجان و مبارکه به عنوان یکی دیگر از سرمایه گذاری های موفق شرکت یاد و با تاکید بر این این که این اقدام در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی شرکت و با هدف تامین بخشی از آب مورد نیاز شرکت در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: با به بهره برداری رسیدن این پروژه پساب شهرهای مورد نظر به جای سرریز شدن به رودخانه زاینده رود و به بار آوردن خسارت های زیست محیطی ، توسط این شبکه جمع آوری ، تصفیه و در خطوط تولید شرکت به عنوان یک منبع آب پایدار بازچرخانی خواهند شد.
مدیر عامل فولاد مبارکه در ادامه سخنان خود با اشاره به سختی هایی که در طول سال ۹۹ شرکت با آن مواجه بوده است ، ادامه داد: با وجود تحریم ها و کمبودهای مواد اولیه و تجهیزات و … با همت و تلاش مدیران و کارکنان شرکت در سال ۹۸ قطار پر سرعت فولاد مبارکه همچنان به مسیر تعالی و رشد فزاینده خود ادامه داد. تا جائیکه بزرگترین افزایش سرمایه از محل سود انباشته در تاریخ بورس کشور با نام فولاد مبارکه به ثبت رسید و این شرکت به لحاظ ارزش بازار بین شرکت های تولیدی در بورس جایگاه نخست را به خود اختصاص داد.
وی کسب جایزه طلایی بنیاد کیفیت اروپا در ارزیابی EFQM اروپا، کسب عنوان برترین شرکت دانشی و راهیابی به جایزه مدیریت آسیا، کسب تندیس طلایی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، دستیابی به رتبه اول در ارزش بازار سرمایه کشور، کسب جایزه ملی کیفیت ایران در محصول قلع اندود، دریافت تنها تندیس زرین تعالی سازمانی و سازمان سرآمد کشور، دریافت رتبه اول در گروه فلزات اساسی از میان ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی را از جمله افتخارات شرکت در سنوات اخیر و سال ۹۸ اعلام کرد .
مهندس عظیمیان کسب همه این موفقیت ها را وامدار نیروی انسانی پرتلاش، فداکار و خستگی ناپذیر شرکت دانست و از آن ها به عنوان ارزشمندترین سرمایه سازمان نام برد.
وی در همین خصوص و در بخش پایانی سخنان خود از تلاش بی دریغ کارکنان و مدیران شرکت که در برابر تندبادها، از جمله تحریم های ظالمانه آمریکا تا شیوع ویروس کوئید ۱۹ جانانه مقاومت کردند و دست از تلاش برنداشتند تا چرخ اقتصاد کشور در بالا و پائین دست صنعت فولاد در گردش باشد، تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه این جلسه قائم مقام رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) و رئیس مجمع از خرید شرکت اپال پارسیان به عنوان یکی از مهمترین اهداف فولاد مبارکه در سال جاری نام برد.
عباس نعیمی گفت: تامین مالی شرکت باید از دو طریق منابع داخلی یا خارجی صورت گیرد.
وی ادامه داد: منابع خارجی از طریق وام از کشورهای خارجی است و یا به صورت جذب سرمایهگذاری خارجی و حضور سرمایهگذاران خارجی در کشور است که این منابع به جهت شرایط کشور فعلا منتفی است. منابع داخلی به صورت استقراض از بانکهای داخلی و بازار سرمایه است. افزایش سرمایه فولاد مبارکه سال گذشته از طریق بازار سرمایه، مبلغ ۳۴۰۰ میلیارد تومان بوده است که این عدد قابل توجهی نیست. لذا فولاد مبارکه برای تحقق اهداف خود در توسعه ها به حمایت سهامدارن نیاز دارد.
قائم مقام رئیس هیئت عامل ایمیدرو خاطر نشان کرد: فولاد مبارکه توانست از نظر ارزش، سهام هلدینگ خلیج فارس را پشت سر گذارد و به رتبه یک برسد. سهامداران این شرکت باید در نظر داشته باشند،حفظ این رتبه بسیار با اهمیت است که باید توسط سهامداران صورت گیرد.
بنابراین گزارش در ادامه مجمع صورتهای مالی فولادمبارکه به اتقاق آرا به تصویب رسید. و روزنامههای دنیای اقتصاد، صمت، تعادل و ایران به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار انتخاب شدند.
همچنین در پایان مجمع عمومی سالانه فولاد مبارکه با موافقت اعضا برای سال ۱۳۹۹، به میزان ۴۷٫۰۲۵ میلیارد ریال سود تقسیم شد که برای هر سهم ۲۲۵ ریال سود درنظر گرفته شد.