×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در نشست هیات دولت با بیان اینکه مقایسه شرایط جنگ با شرایط صلح خطاست، گفت: اگر آمار رشد اقتصادی دولت با نفت را در سال های اخیر مقایسه کنیم، رشد ۱۴ درصد هم داشتیم و به طور متوسط ۵ درصد رشد اقتصادی با نفت داشتیم.

وی افزود: وقتی نفت تحریم می‌شود رشد اقتصادی منفی می‌شود و وقتی که اینها را کنار هم می‌گذاریم و می‌گوییم دولت رشد اقتصادی مثبت نداشته غلط است، چرا که ما رشد اقتصادی را همیشه با فروش نفت در نظر می‌گرفتیم. ما تا سال ۹۷ که این تحریم شدید نبوده با رشد متوسط هفت درصد کشور را اداره کردیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه امسال هم رشد اقتصادی بدون نفت ما مثبت بود، تاکید کرد: حواسمان باشد در زمین دشمن بازی نکنیم. دشمن می‌خواهد بگوید ما از لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به پیروزی رسیدیم اما ما می‌خواهیم در عمل نشان دهیم و ثابت کنیم که چنین نیست.

روحانی گفت: ما سعی می‌کنیم در بخش بودجه‌ای ایجاد توازن کنیم و برای مردم در آینده یک سرمایه مطمئنی ایجاد کنیم. ما می‌خواهیم جان تازه‌ای به بورس دهیم و در عین حال شرایط را برای چگونگی فروش نفت مشخص کنیم.

وی افزود: این کار دولت که بزودی آیین‌نامه آن نوشته می‌شود حتما در زندگی مردم تأثیر می‌گذارد. کاری که دولت برایش با همکاری قوا ماه‌ها زحمت کشیده را برخی که معلوم نیست مبنای‌شان چیست می‌گویند این دولت می‌خواهد فشار را از خودش به دولت بعدی منتقل کند. حرفی که دروغ و کاملاً بی‌اساس است.

رییس جمهوری تصریح کرد: ما امسال ۱۷ طرح پتروشیمی را داریم. مرتب در روستاها آب و برق می‌کشیم. در عسلویه فعالیت می‌کنیم. حالا آیا کسی می تواند بگوید که این کارهای دولت در سال پایانی به سود دولت بعدی است؟ این چه حرف بچه‌گانه و کودکانه‌ای است؟

روحانی ادامه داد: ما همه خادم مردم هستیم، این دولت منتخب مردم است و دولت بعدی هم منتخب مردم است. همه باید تلاش کنیم که در شرایط سخت تحریم کشور را اداره کنیم. با کسی که شوخی نداریم! این حرفها را کنار بگذاریم. کسی که به کار دولت در این زمینه ایراد می‌گیرد، بیاید و لطفاً بگوید راهکارش چیست؟ با درشت‌گویی و حرف‌های این چنینی کاری پیش نمی رود.

وی افزود: ما ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی را آماده کرده‌ایم که در همین هفته افتتاح می‌شود و حدود پانصد کیلومتر کانال و لوله‌کشی انجام گرفته و هشت میلیارد دلار برای آب در منطقه مرزی ما هزینه شده است. این طرح از ۹۳ کارش آغاز شده است.

رییس جمهوری گفت: برخلاف اینکه برخی می‌گویند دولت در زمینه مسکن برنامه‌ریزی نکرده و علی رغم اینکه خودم دوست داشتم در زمینه مسکن شرایط بهتری داشته باشیم اما تا پایان این دولت دو میلیون واحد مسکونی را تحویل مردم می‌دهیم. بروید و این میزان را با دولتهای قبل مقایسه کنید.

روحانی ادامه داد: دولت تلاش بزرگی کرده که طرحهای عمرانی را در سال پایانی تحرک فوق‌العاده ای ببخشد و تا الان ۴۰ هزار میلیارد برای طرح‌های عمرانی تخصیص دادیم آن هم در شرایط سخت تحریم.

وی یادآور شد: تمام اقداماتی که ما می‌کنیم به معنای آن است که دولت علی رغم فشارهای آمریکا در بخش اقتصادی شکست نخواهد خورد. مشکل برای مردم وجود دارد اما تلاش می‌کنیم که این مشکلات را به حداقل برسانیم.

رییس جمهوری ادامه داد: همه کارهایی که ما برای ای‌تی‌اف و بورس انجام می‌دهیم برای این است که مردم بدانند جای سرمایه‌گذاری دلار و سکه نیست، جای سرمایه‌گذاری بورس و نفت است.

روحانی با اشاره به تلاش‌های آمریکا از لحاظ سیاسی برای مقابله با ایران، اظهار کرد: آمریکا از برجام بیرون آمد به امید آنکه ما و اروپا هم خارج شویم که نشد. آنان علیه ایران در لهستان کنفرانس برگزار کردند، در شورای امنیت در سال ۹۷ تشکیل جلسه دادند و هر ۱۴ عضو با رییس جمهوری آمریکا مخالفت کردند و این یک اتفاق تاریخی در سازمان ملل است.

وی تصریح کرد: دیروز هم آمریکا قطعنامه‌ای برای ضربه زدن به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ ایجاد کرده که ما امید فراوان داریم که طرح آمریکا شکست بخورد و بار دیگر انزوای آمریکا در جهان دیده شود اما واکنش ما هم در صورت تصویب احتمالی آن مشخص است. اگر چنین طرحی به تصویب برسد به معنای نقض فاحش و آشکار برجام است و عواقب آن بر عهده کسانی است که در این زمینه تلاش می‌کنند.

روحانی گفت: اگر شما واقعا می‌خواهید با ملت ایران توافق کنید و مشکلات را حل کنید پس چرا امروز این کار را نمی‌کنید؟ چرا امروز دشمنی می‌کنید؟ چرا توافق را به فردای انتخابات موکول می‌کنید؟ این نشان می‌دهد شما راست نمی‌گویید. نشان می‌دهد که شما به هیچ عهد و پیمانی وفادار نیستید و این ماجرای ما با دولتی است که در آمریکا مستقر است. از روزی که آمده است مدام شکست خورده و مدام با ایران دشمنی کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: دیروز جلسه‌ای با برخی از وزرا و معاونین داشتیم که درباره واکسن کرونا و درمان آن بود، ما در حال تلاش در این زمینه هستیم و همپای جهان برای یافتن درمان کرونا تلاش می‌کنیم. این جزو افتخارات ماست که در کشور ما بیش از هشتصد مقاله علمی درباره کرونا در ژورنالهای علمی منتشر کرده‌ایم. پس ما کشور منزوی نیستیم و در این زمینه کارها را مطابق با آنچه در دنیا پیش می‌رود، پیش می‌بریم.

رییس جمهوری همچنین با اشاره به انتشار بیانیه‌ای از سوی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، اظهار کرد: نکته‌ای را به صورت برادرانه خدمت همسایگان‌مان می‌گویم، حواسشان جمع باشد که مبادا آمریکا بخواهد از این کشورها برای اهداف خود سواستفاده کند. مبادا آمریکا بخواهد آنان بیانیه‌ای علیه ما صادر کنند. البته این بیانیه‌ای هم که اخیراً منتشرشده مشخص نیست با امضای چه کسانی است. ما هم با اکثریت همسایگانمان روابط خوبی داریم اما من به چند کشوری که در جنوب ما هستند و گاهی کارهایی انجام می‌دهند، برادرانه می‌گویم که سلاح و قدرت نظامی و تسلیحاتی ما علیه همسایگان‌مان نیست.

روحانی تاکید کرد: آنانی که به شما اسلحه می‌فروشند که علیه مردم یمن به کار بگیرید، آنان به ضرر شما عمل می‌کنند، ما ضد شما عمل نمی‌کنیم.

وی با یادآوری ماجرای حمله صدام حسین به کویت در سال ۱۹۹۱ میلادی، اظهار کرد: ما همان روز صبح که صدام به کویت حمله کرد، دقیقاً در همان روز در ساعت سه عصر این حمله را محکوم کردیم. زمانی که ما این حمله را محکوم کردیم هنوز همین کشورهای جنوبی ایران این کار را نکرده بودند.

روحانی ادامه داد: ما به صدام کمک هم نکردیم در صورتی که اگر ما چراغ سبز به صدام نشان داده بودیم، فردای همان روز که کویت را گرفت، عربستان و قطر را هم می‌گرفت. او در نامه خود به مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی صراحتا نوشته است که مرز آبی ما با شما (ایران) هشتصد کیلومتر است. یعنی کل این کشورهای جنوب ایران را برای خود می‌دانست و می‌گفت ما همه این کشورها را پس می‌گیریم ولی ما پشت شما ایستادیم چون برادر شما هستیم. اگر ما این کار را نکرده بودیم صدام همه شما را خورده بود!

رییس‌ جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به وضعیت فعلی لبنان و با یادآوری کمک‌های ایران به این کشور برای عبور از بحران اظهار کرد: بعد از این انفجار تلخ در لبنان، ما با سران این کشور گفت‌وگو کردیم و کمک‌های خود را هم برای مردم لبنان ارسال کردیم و نیز تاکید کردیم که اگر لازم باشد برای بازسازی بندر بیروت هم آماده همکاری هستیم. اما الان وضعیت لبنان پس این حادثه به شکلی است که برای کابینه این کشور هم مشکلاتی ایجاد شده اما از وضعیت فعلی لبنان هیچکس نباید سوئ استفاده کند. ما از سایر کشورها هم می‌خواهیم در این شرایط به مردم لبنان کمک کنند. مردم لبنان در برابر این حادثه هم مقاوم خواهند بود و از این روزهای سخت هم عبور می‌کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.