گروه : اجتماعی
به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، محمد شریعتمداری، وزیر رفاه پس از استماع نتایج ارائه شده توسط محققان و پژوهشگران موسسه عالی پژوهش گفت: موسسه عالی همچون گذشته، باید آن دسته از مطالعات کاربردی را که مسئله مهم و روز وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی است، اجرا نماید و سپس حاصل این پژوهش مورد نیاز در فرآیند سیاستگذاری مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: مردم اکنون نیاز دارند که به چالشها، نیازها و سوال هایشان پاسخ داده شود و بدون تردید با وجود پژوهشگران بویژه جوانان، بنبستی برای پاسخگویی وجود ندارد و با تلاش و تمرکز بیشتر میتوان مشکلات مردم را چاره کرد.
وزیر رفاه گفت: انتظار داریم همانگونه که تاکنون موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به مسائل روز جامعه نگاه کرده از این به بعد نیز، مسائل معطوف به مشکلات جامعه را واکاوی کند.
وزیر رفاه همچنین با تاکید بر لزوم توجه به فعالیت استارتاپ ها گفت: تابه امروز مجموعه استارت آپ ها بیشتر در حوزه های فنی و سایر علوم، فعالیت خوبی از خود بروز داده که باید در مسائل اجتماعی حضورشان پررنگ تر شود؛ که البته در این خصوص بتازگی در صندوق بازنشستگی کشوری تولیداتی انجام و از این استارتاپ ها دعوت به عمل آمده است تا از فکر خلاقگونه آنها استفاده شود، بنابراین انتظار می رود این نگاه در موسسه نیز به شکلی به کار گرفته شود که استارتاپ ها و شرکت های دانشگاهی بتوانند قدم های متفاوتی را بردارند.
شریعتمداری برخی اولویت های پژوهشی در وزارت رفاه را برشمرد و گفت: موضوعاتی مانند تامین امنیت شغلی کارگران و صیانت از حقوق آنها، بیمه بیکاری، وضعیت صندوقها و پایداری آنها، یافتن راهی برای حل مشکلات اساسی در سازمان تامین اجتماعی (ایجاد گفتمان غالب و اصلاحات ساختاری)، تامین امنیت شغلی خبرنگاران و هنرمندان، بررسی وضعیت مشاغل سخت و زیان آور و نظام چندلایه رفاه، از جمله مسائلی است که باید به آن پرداخته شود.
وی در پایان خطاب به پژوهشگران گفت: آنچه باعث بصیرت در مسیر می شود علم و دانش، پژوهش و تحقیق است و موسسه عالی پژوهش می تواند در این مسیر کمککننده باشد.
برای حل مسایل و دغدغه ها از پژوهش استفاده می شود
در ادامه نشست، روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت : امروز در این نشست جمعی از پژوهشگران و روسای گروه های پژوهشی نتایج آخرین مطالعات پژوهشی خود را ارایه خواهند کرد .
کردونی به مجموعه اقدامات و فعالیت های موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت : ما پژوهش را برای پژوهش نمی خواهیم، بلکه از آن برای حل مسایل و دغدغه ها استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه ، در این نشست بیش از ۳۰ موضوع در حوزه رفاه و تامین اجتماعی به همراه نتایج آن از سوی پژوهشگران ارایه خواهد شد افزود: تلاش شده مجموعه پژوهش های انجام شده در موسسه در راستای کمک به سیاستگذار برای حل مسایل مردم باشد. علاوه بر این تلاش شده رویکرد شفافیت برفرایندهای پژوهشی حاکم باشد..
وی تاکید کرد: باید سازوکاری طراحی شود تا مدیران میانی نیز در جریان خروجی این نشست باشند.
علیپور،معاون توسعه مدیریت و منابع موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: هم اکنون نزدیک به ۵۰۰ پژوهشگر با این موسسه همکاری دارند. در بحث شفافیت نیز همه فعالیت های موسسه بر اساس فراخوان پژوهش در سایت صورت می گیرد . تاکنون ۲۴۰ کار پژوهشی و ۲۰۳ گزارش کارشناسی در این موسسه تدوین شده است.
طرح جامع حمایت از بیکاران مبتنی بر مطالعات بین المللی
در ادامه نرگس اکبر پور روشن، معاون پژوهشی موسسه به مطالعه انجام شده در خصوص حمایت از بیمه شدگان بیکار شده سازمان تامین اجتماعی در رویاروئی با ویروس کرونا و نیز نقش صندوق بیمه بیکاری در این خصوص پرداخت و گفت : طرح جامع حمایت از بیکاران مبتنی بر مطالعات بین المللی یکی از اولویت هایی است که دولت می تواند در این خصوص برنامه ریزی داشته باشد .
وی همچنین به نقاط قوت و ضعف اجرای طرح پرداخت مقرری بیمه بیکاری در دوران کرونا پرداخت و گفت: نو بودن اجرای این طرح از نقاط قوت آن محسوب می شود اما سرعت پرداخت و نیز میزان مبالغ پرداختی از جمله مواردی است که در جامعه درباره آن صحبت می شود .
حمایت از طرح های مهارت زندگی و توسعه کسب و کار در دوران کرونا
در ادامه حسن امامی، مدیر گروه حکمروایی و فناوری مطالب خود را در خصوص طراحی ، تدوین و اجرای مدل شایستگی مدیران سازمان تامین اجتماعی ارایه کرد.
وی به ایده ایجاد و توسعه کانون های ارزیابی در موسسه پژوهش عالی تامین اجتماعی نیز پرداخت و گفت : حمایت از استارتاپ هایی که سیاست های اجتماعی را مد نظر دارند و نیز طرح هایی که بتوانند مهارت زندگی و توسعه کسب و کار را در دوران کرونا ارایه کنند باید حمایت شوند.
رضایتمندی ذی نفعان سازمان تامین اجتماعی با شنیدن صدای آنان
در ادامه یاسر باقری، مدیر گروه مطالعات فرهنگی و اجتماعی موسسه پژوهش عالی تامین اجتماعی نیز نتیجه مطالعات انجام شده در خصوص سنجش میزان رعایت حقوق ذی نفعان سازمان تامین اجتماعی رابیان کرد.
وی گفت : تا زمانی که صدای کارگران ، کارفرمایان و ذی نفعان شنیده می شود سازمان توسعه یافته و رضایتمندی ازآن افزایش خواهد یافت .
مطالعات نظر سنجی با سازو کار جدید در سطح ملی
مهدی سلیمانیه، مدیر گروه افکار سنجی و نظر سنجی موسسه در خصوص اقدامات این بخش گفت : در دوره مدیریت جدید موسسه، نظر سنجی با ساز و کار جدید در سطح ملی تهیه، تدوین و اجرا شده است.
تهیه نقشه جغرافیای فقر
فردین یزدانی، مدیر گروه اقتصاد و سرمایه گذاری موسسه به مطالعات انجام شده و نتایج مربوط به روش تعیین حداقل دستمزد با رویکرد منطقه ای در ایران پرداخت.
وی گفت : چارچوب کلان منطقه ای شدن دستمزد در این مطالعات انجام شده است . البته منطقه ای کردن دستمزد از نظر اصول اقتصادی معنی می دهد اما الزامات نهادی و ساختار مدیریتی نیاز دارد . همچنین در چند محور فعالیت های پژوهشی خود را سامان داده ایم که تهیه نقشه جغرافیای فقر از جمله این مطالعات است.
تدوین مطالعات پیشین حقوقی در تامین اجتماعی
مصطفی صادق، مدیر گروه حقوق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به اقدامات این بخش در تهیه گزارش عملکرد شورای تنقیح مقررات و قوانین تامین اجتماعی پرداخت و گفت : تعدد و تکرار بخشنامه ها در یک موضوع و اصلاح آنها نیازمند وحدت رویه در مورد بود که با توجه به برگزاری نشست های تخصصی این حوزه ، اکنون تعداد بخشنامه های سازمان کاهش یافته است .
یکتا آشوری، مدیر گروه رصد و ارزیابی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی نیز به بیان مطالعات انجام شده پیرامون فقر و نابرابری در کشور و اثر همه گیری کرونا برآن پرداخت.
عبدالواحد خدامرادی دبیر گروه اقتصاد سلامت و سیاستگذاری موسسه عالی پژوهش نکاتی را در خصوص نحوه سطح بندی خدمات در مانی در سازمان تامین اجتماعی بیان کرد.
نیازمند سیاست اجتماعی دانش بنیان هستیم
کمال اطهاری، پژوهشگر نیز به مطالعه انجام شده در خصوص اصول و ساختار مدل سیاست اجتماعی برای توسعه دانش بنیان اقتصادی پرداخت و گفت: ما سیاست اجتماعی عام نداریم، بلکه تامین اجتماعی داریم . برهمین اساس به سیاست اجتماعی دانش بنیان نیاز است.
حسن مشیری تبریزی، مدیر کل دفتر امور بین الملل سازمان تامین اجتماعی مطالبی را در خصوص پایداری مالی سازمان تامین اجتماعی و قوانین تاثیر گذار برآن بیان کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: موسسه پژوهش تامین اجتماعی، قطب مطالعات پایداری مالی سازمان تامین اجتماعی باشد.
روند اجرای قانون باید سرعت بگیرد
محسن شهرابی، پژوهشگر نیز به تحلیل و مطالعات انجام شده در خصوص تغییر سیاستی در قانون تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی پرداخت و گفت : بر اساس مطالعات انجام شده، روند اجرای قانون با کندی صورت می گیرد که این امر نیازمند پی گیری است.
وی همچنین نحوه رویاروئی با نیروی کار غیر ایرانی و نحوه ساماندهی آنان نیز از جمله مطالعات صورت گرفته در این حوزه است.
شروین مشایخی، مشاور معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی درباره مطالعات انجام شده در حوزه جذب و استخدام کارکنان سازمان تامین اجتماعی گفت : صندوق های بازنشستگی باید به حوزه منابع انسانی نگاه جدی داشته باشند . بدون تردید هر اندازه بر ارتقای کیفی انتصابات تاکید شود ارزش افزوده بیشتری در پی خواهد داشت .
وی از جمله طرح های انجام شده را طراحی مدل شایستگی و فرآیند انجام مصاحبه در این حوزه عنوان کرد.
نزدیک به ۳۰ درصد افزایش سودآوری با تحول دیجیتال امکان پذیر است
فواد قادری از دیگر سخنرانان گفت و شنود و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به مطالعه انجام شده درباره نقشه تحول دیجیتال و تعیین جایگاه شرکت های مالکیتی حوزه فناوری پرداخت و گفت: در توسعه آی سی تی باید چشم انداز وجود داشته باشد. بر همین اساس علاوه بر داشتن چشم انداز فرآیندی در این حوزه نگاه جامع نیز ضروری است .
وی درباره جایگاه فناوری اطلاعات در سازمان تامین اجتماعی هم گفت : اجرای سیستم های مالی ، سیستم درمان و متمرکز ، بحث داده های سازمان از جمله مباحثی است که تاکنون دنبال شده است . استفاده از نیروی انسانی متخصص در این حوزه نیز باید مورد توجه قرار گیرد .
تاکید بر استفاده از نظام چند لایه
حمید کردبچه، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا و رئیس پژوهشکده بیمه درباره مطالعه صورت گرفته در خصوص ضرورت بازنگری ، اصلاح شرایط بازنشستگی و نحوه محاسبه مستمری ها در جهت پایداری مالی سازمان تامین اجتماعی گفت : در خصوص شرایط بازنشستگی در ۱۶ کشور مطالعاتی صورت گرفته است .
وی درباره نتایج این طرح نیز گفت: در کشورهایی مثل آلمان و سوئد که به موقع اصلاحات مورد نظر در خصوص شرایط بازنشستگی را شروع کردند درجه موفقیت بسیار بالا بوده اما در کشورهایی که در بحران اصلاحات را شروع کردند هزینه بسیار بالا و درجه موفقیت بسیار کم بوده است.
کردبچه تصریح کرد: همچنین در رابطه با اصلاحات ساختاری هم یک تجربه دیگر تحت عنوان یکپارچه سازی وجود دارد که می توان به تجربه موفق کشور ترکیه در حوزه صرفه اقتصادی و صرفه قلمرو اشاره کرد ،این کشور با این دو بحث بخصوص در حوزه سرمایه گذاری صندوق ها در بازار بورس توانست بر بحران بازنشستگی غلبه کند.
وی توجه به توصیه های سیاستی مهم ، یعنی اجرای اصلاحات ، توجه به هزینه های اصلاحات و نیز توجه به گفت و گوی اجتماعی و گفت و گو سازی از سیاست ها را مهمترین اولویت ها در این بخش عنوان کرد .
سارا کریمی، پژوهشگر و دانش آموخته جامعه شناسی یافته های خود را در خصوص مخاطرات خصوصی سازی و خروج از بنگاهداری تشریح کرد .
وی بروز رسانی در فناوری ها را در برخی صنایع از جمله صنعت سیمان از جمله عوامل افزایش ارزش افزوده در این بخش عنوان کرد .
امیر علی شریف محسنی، پژوهشگر و کارشناس علوم اجتماعی درباره طرح ارزیابی اجتماعی واگذاری بانک رفاه کارگران گفت : در این طرح به سه سوال اساسی شامل چگونگی قانون منع مالکیت تام سهام در بانک به صورت خاص در بانک رفاه و استدلال موافقان و مخالفان واگذاری و نیز پیامدهای واگذاری بانک پاسخ داده شده است.
قانون کار در خصوص اتباع خارجی باید با واقعیت موجود تطبیق داده شود
محمد حسین کریمیان، پژوهشگر، سخنران دیگر این نشست به رئوس مطالب مربوط به مطالعه تاریخی تطبیقی جمع آوری پسماند خشک اشاره کرد و گفت : قانون کار در خصوص اتباع خارجی باید با واقعیت موجود تطبیق داده شود . همچنین در بحث برون سپاری خدمات خاص نیز استفاده از تجربیات جهانی مورد تاکید است .
ظرفیت های گفت و گوی اجتماعی و سه جانبه گرایی توسعه یابد
سعید هراسانی، دیگر پژوهشگر این نشست درباره نتایج گزارش پژوهشی تصویب نامه کانون فراگیر انجمن های صنفی پدید آورندگان آثار فرهنگی ، هنری و رسانه ای گفت : توسعه سه جانبه گرایی و گفت و گوی اجتماعی از جمله مطالباتی است که ذی نفعان این تصویب نامه به دنبال آن هستند.
وی افزود: بر همین اساس، توسعه ظرفیت های گفت و گوی اجتماعی و سه جانبه گرایی نیاز است.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=35344