رئیس شورای شهر تهران گفت:شعار مقام معظم رهبری درباره اتوبوس و واگن اتفاق نیفتاده و مبارزه با کرونا تنها ماسک نیست و باید اتوبوس و واگن مترو هم ساخته شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران درآئین بهره برداری از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس شهری در ناوگان حمل و نقل عمومی تهران گفت: از تلاشهای شهرداری تهران و شرکت ایرانخودرو دیزل و معاونت حمل ونقل شهرداری تهران قدردانی ویژه دارم.
او ادامه داد: یک سنت حسنه از دولت آیت الله هاشمی رفسنجانی برای شهر تهران آغاز شد و این بود که دولت به صورت صدردرصدی هزینههای تامین اتبووس را تامین میکرد. در آن زمان رئیس دفتر ایشان بودم و آقای ترفع به راحتی در دفتر رئیس جمهور تردد میکرد و با رئیس جمهور ملاقات میکرد و پیگیر اتوبوسهای تهران بود. همان زمان خرید سه هزار اتوبوس تصویب شد.
رئیس شورای شهر تهران گفت: حدود ده هزار اتوبوس شهری نه تنها به تهران بلکه، به همه شهرهای ایران دادند و یک قرار داد با چند خودروساز بسته شد و پیگیری شد و به نتیجه رسید. خود مسئولین شهرداری هم فشار میآوردند، خجالت نمیکشیدند و مطرح میکردند و تلاش میکردند و اتوبوسها تامین میشد.
او با اشاره به مصوبهای که در دولت روحانی نوشته شد گفت: در دولت آقای روحانی هم مصوبه خوبی نوشته شد و اگر چنین متن مصوبهای دست هرکسی باشد باید از آن ۱۹ هزار اتوبوس دربیاید. چرا که در آن ۴۶ هزار اتوبوس و مینی بوس در نظر گرفته شده و منابع آن از طریق صرفه جویی سوخت و شرکت ملی نفت تامین شود. اما متاسفانه این مصوبه که مربوط به سال ۹۶ است، با حضور رئیس جمهور و چهار وزیر امضا شد اما هیچی از آن در نیامد.
هاشمی با درخواست از شهردار و معاون حمل ونقل او برای خواندن دقیق متن این مصوبه گفت: همه چیز این مصوبه روشن است و شهرداری تهران میتواند با آن با همه کارخانجات اتوبوس ساز قرارداد ببندد و شرکت نفت باید آنرا پرداخت کند. حتی اگر بدهکار باشیم، تضمین آن مشخص است.
او ادامه داد: خواهش میکنم این کار را انجام دهید. نمیدانم چرا خودروسازها این را دنبال نمیکنند. آقای روحانی کاری را که باید میکرده انجام داده و اینکه سیستم نمیتواند آنرا تبدیل به اتوبوس کند یک ضعف است. برای ساخت خط تجریش هم همین مصوبه را گرفتیم و آنرا دنبال کردیم و خط تجریش ساخته شد این مصوبه از آن هم بیشتر مصوبه دارد.
رئیس شورای شهر افزود: این جزو افتخارات شورای شهر تهران است که همان موقع پیگیری شد و به نتیجه رسید. درباره مترو هم عین این مصوبه موجود است. این مصوبه مربوط به قبل از خروج ترامپ از برجام است و یک سال و نیم وقت بوده است که این کار انجام شود و نشد. اصل مصوبه مربوط به سال ۹۵ است و در سال ۹۶ تمدید شده است و همه چیز مشخص است و باید پیگیری و انجام شود. اینکه دولت تصمیم گرفته است چنین کاری را انجام دهد، اگر رها شود قطعا به نتیجه نمیرسد و اگر مانعی وجود دارد هم برطرف میشود.
هاشمی به وضعیت کرونا در کشور نیز اشاره کرد و گفت: وضعیت ما خوب نیست و شعار مقابله با کرونا را میدهیم اما نه در زمان مناسب حرکت میکنیم و نه اقدامات مناسب را انجام و نه امکانات مناسب داریم. یکی از امکانات داشتن مترو و اتوبوس است چرا که منبع انتشار کرونا در شهرهای بزرگ حمل و نقل عمومی است و ۳۰ الی ۴۰ درصد منابع شیوع کرونا مربوط به حمل و نقل عمومی است. باید توسعه سیستم حمل و نقل عمومی را با سرعت و با استفاده از این مصوبات و هماهنگی بین دستگاههای اجرائی مصوب و اجرا کنیم.
او گفت: درست نیست بگوییم ۱۰ کارخانه اتوبوس ساز در کشور داریم که ۹ کارخانه آن اکنون خوابیده است. شعار مقام معظم رهبری درباره اتوبوس و واگن اتفاق نیفتاده و مبارزه با کرونا تنها ماسک نیست و باید اتوبوس و واگن مترو هم ساخته شود.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=43306