×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
۲۵۰ طرح پژوهشی و کارآزمایی در زمینه مقابله با کرونا در کشور/ ۴ داروی گیاهی مجوز تولید و تجویز موقت گرفتند

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره ۲۵۰ طرح پژوهشی و کارآزمایی در زمینه مقابله با کرونا در کشور گفت: تا این لحظه، حداقل چهار داروی گیاهی با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی اولیه، مجوز تولید و تجویز موقت گرفتند و به عنوان درمان کمکی در کنار سایر درمان‌ها که رایج است در نظر گرفته شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا «کیانوش جهانپور» سخنگوی سازمان غذا و دارو در رابطه با مطالعات در زمینه درمان ویروس کرونا، بیان کرد: در رابطه با داروی کرونا در بسیاری از کشورها‌ و همچنین در کشور خودمان از ابتدای شیوع کرونا شاهد مطالعات مختلفی در حوزه طب رایج یا طب سنتی بودیم و این مطالعات ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: حداقل ۲۵۰ طرح پژوهشی و کارآزمایی در سراسر کشور شکل گرفته که عمده‌ی آنها متوجه روش‌های درمان و داروهای احتمالی بوده است.

جهانپور افزود: نتیجه‌ی آنها به این شکل است که اثر بخش بودن و یا اثربخش نبودن آن روش درمانی تایید می‌شود.

وی تصریح کرد: در این لحظه هم حداقل چهار مورد با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی اولیه، مجوز تولید و تجویز موقت گرفتند و به عنوان درمان کمکی در کنار سایر درمان‌ها که رایج است در نظر گرفته شدند، فکر می‌کنم حداقل ۵ الی ۶ مورد در انتظار بررسی کارآزمایی هستند که ممکن است ظرف روزها و هفته‌های آتی آنها هم مجوز مصرف بگیرند.

جهانپور افزود: از لحظه‌ای که مجوز صادر می‌شود، حتی مجوزهای موقت که برای تکمیل اطلاعات هستند، قاعدتاً آنها هم به عنوان دارو قلمداد می‌شوند، با توجه به قید عنوان دارو در مجوز صادر شده، تبلیغات در مورد آنها در نشریات مجلات و رسانه‌ها امکان پذیر خواهد بود.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: به هر حال ادعای درمان صددرصد  غیرعلمی است و حداقل در هیچ‌کدام از مطالعات درمانی موضوع قطعی بودن را سراغ نداریم، مضاف بر اینکه حتی اگر روزی دارویی هم در مطالعات اولیه به عنوان درمان با اثربخشی بالا مشخص شود صرفاً نمی‌توان به مطالعه اولیه‌ی آن اکتفا کرد و این ادعای بزرگ نیازمند مطالعات بسیار و متعدد خواهد بود، اگر هر فرضی مبنی بر اثربخشی دارو وجود داشته باشد باید مورد مطالعات و کارآزمایی بالینی متعدد قرار بگیرد و بعد از آن است که می‌توانیم در مورد اثربخشی آنها قضاوت کرد  و در این زمینه سازمان غذا و دارو مرجع اعلام و تشخیص است.

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.