به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش ، مریم محمدی رییس اداره محیط زیست این سازمان با اشاره به مشاهده لاشه یک نهنگ مرده در ساحل سیمرغ کیش در روز جمعه۳۰ آبان گفت: در بررسی های اولیه علت مرگ این نهنگ مشخص نشد و با توجه به اینکه حدود ۵ روز از مرگ این نهنگ می گذشت و هیچ ضایعه ای بر روی لاشه مشاهده نمی شد و همچنین فساد لاشه، امکان نمونه برداری جهت تعیین علت دقیق مرگ امکان پذیر نبود.
وی با بیان اینکه این نهنگ به طول ۱۴ مترونیم از گونه “براید” است که در فهرست دوم سایتس (معاهده حفاظت از جانوران و گیاهان در معرض خطر انقراض) قرار گرفته اند گفت : برخورد با کشتی ها، ریزش مواد نفتی، آلودگی صوتی در اقیانوس ها، اکتشاف، تولید و استخراج انرژی از مهم ترین علل مرگ این نهنگ ها در اقیانوس ها است.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: با توجه به اینکه از زمان مرگ این نهنگ در اقیانوس بیش از ۵ روز می گذشت ، لاشه برای پیشگیری از انتشار بوی نامطبوع و آلودگی بلافاصله درزمین ماسه ای جنب ساحل دفن شد تا در آینده امکان انتقال اسکلت نهنگ به موزه محیط زیست دریایی کیش فراهم شود.
محمدی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۰۶ نیز جمجمه یک نهنگ جوان درسواحل قشم یافت شد که اکنون در موزه ژئو پارک این جزیره نگهداری می شود افزود: با توجه به اینکه به تازگی ساختمانی با عنوان مرکزآموزش و مطالعات محیط زیست در کیش ساخته شده و طبقه اول این مجموعه برای موزه محیط زیست با مقاصد آموزشی اختصاص یافته ، اسکلت این نهنگ درآینده در این موزه جانمایی خواهدشد.
به گفته محمدی ، طول این نهنگ ها بین۱۲ تا ۱۶ متر و وزن آنها بالغ بر ۴۰ تن است و در گروه نهنگ های آبی و گوژپشت قرار می گیرند که در آبهای گرم زندگی میکنند و دراقیانوس های اطلس، آرام و هند دیده می شوند.
رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش افزود : این گونه از سال ۲۰۱۹ حمایت شده و در خلیج مکزیک در معرض انقراض اعلام شده است و بعضی از جمعیتهای این گونه مهاجرت فصلی دارند.
وی افزود : معمولا تکی یا دوتایی و تا بیست نهنگ در یک حوزه تغذیه ای دیده می شوند
لازم به ذکر است نهنگ های گونه براید حدود ۹ سالگی بالغ میشوند و زمان جفت گیریشان در فصل پاییز است. بدنشان براق و باله هایشان باریک و نوک دار بوده و سرشان حدودیک چهارم طول بدنشان است. بین ۴۰ تا۷۰شیار زیر بدنشان داشته و نرها اندکی کوچکتر از ماده ها هستند. معمولا زمان غوص آنها در آب بین ۵ تا ۱۵ دقیقه است و از ماهی های کوچک تغذیه می کنند.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=48321