×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
شب یلدا را با خانه ماندن سر کنیم تا زحمات کادر درمان از بین نرود

دبیر انجمن عفونی کشور گفت: امیدوارم با آمدن واکسن، سال آینده شب یلدای خوبی داشته باشیم، پس امسال را با رعایت کردن درست پروتکل‌های بهداشتی، سر کنیم تا این روزهای سخت سریع‌تر تمام شود.

«آمیتیس رمضانی» دبیر انجمن عفونی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به کار کرد ویروس کرونا، بیان کرد: در مورد ویروس کووید ۱۹ هنوز خیلی چیزها را نمی‌دانیم، یعنی در حال حاضر اطلاعاتی داریم که بسیاری از آنها هنوز ثابت نشده و فعلا پاتوژنز این بیماری کامل مشخص نیست.

وی ادامه داد: یکی از سوالات مهمی که کارشناسان داشتند، این بود که چرا بعضی افراد بدون علائم، به ویروس مبتلا می‌شوند، اما بعضی اشکال‌ شدید بیماری را پیدا می‌کنند، در واقع این مهم‌ترین سوالی بود که برای متخصصان به وجود آمده بود.

رمضانی افزود: توجه داشته باشیم که در اغلب بیماری‌های عفونی زمینه‌ی ژنتیک فرد نقش دارد و آن تعیین می‌کند که این بیماری در یک فرد شدید یا ضعیف باشد ولی در مورد ویروس کرونا این موضوع بسیار قابل توجه و تامل بود، تفاوت اینکه فردی کاملا بدون علامت باشد یا اینکه با علامت‌های شدید تظاهر کند و تمام اعضای بدن مثل قلب و کلیه‌هایش را درگیر کند، بسیار جای تعمق بود.

وی ادامه داد: البته بعضی عفونت‌های ویروسی می‌توانند ارگان‌های متعدد بدن را درگیر کنند، اما به این صورت که در ویروس کرونا می‌بینیم که ممکن است در بعضی افراد حتی بعد از مدت‌ها از ابتلا به بیماری همچنان عوارض ویروس را در بدن بیمار ببینیم، خاص این ویروس است.

رمضانی با اشاره به تاثیر زمینه‌ی ژنتیکی فرد در این نوع بیماری‌ها بیان کرد: فرضیه ما این است که زمینه‌ی ژنتیکی فرد می‌تواند در این موضوع تاثیر داشته باشد، اخیرا مطالعه‌ای هم در این زمینه روی تعداد زیادی از بیماران انجام شده و در آن به این نتیجه رسیدند که ژن‌های خاصی نقش دارند که می‌توانند باعث ‌شوند بعضی افراد بیماری را شدیدتر بگیرند یعنی بیان بیشتر آن ژن باعث شده افراد به بیماری شدیدتری مبتلا شوند، اما آنهایی که بیان آن ژن‌شان کمتر بوده به بیماری خفیف‌تری دچار شدند ولی هنوز خیلی چیزها را نمی‌دانیم.

وی افزود: بیشتر این عوارض در کسانی است که پاسخ التهابی یا پاسخ ایمنی بدنشان نسبت به ویروس شدید است.

دبیر انجمن عفونی کشور، در مورد ریسک ابتلا به ویروس در دورهمی‌های نزدیک به شب یلدا، گفت: ویروس در فضای بسته شدت نمی‌گیرد ولی در نظر داشته باشید که وقتی فضایی بسته است و جریان هوا وجود ندارد، یعنی تهویه مناسب نیست تا هوا پاکسازی شود، اگر دو مریض وارد شوند، با هر سرفه چندین میلیون ویروس را وارد آن فضا می‌کنند و وقتی این ویروس تخلیه نشود همانجا می ماند.

رمضانی گفت: در نظر داشته باشید که ذرات خارج شده از دهان و بینی خیلی کوچکتر از ویروس هستند و می‌توانند در هوا معلق بمانند اگر فردی نزدیک به بیمار باشد آن قطرات تنفسی بزرگتر به فرد می‌رسد و فرد بیمار می‌شود، اما آن کوچکترها هم در هوا معلق خواهند ماند و به دلیل سبک بودن روی زمین نمی‌نشینند، بنابراین در هوایی که تنفس می‌کنیم حتی با فاصله‌ی ۳ متری از بیمار می‌توانیم ویروس را در هوا استنشاق کنیم ولی اگر در اتاق هوا جریان داشته باشد ویروس خیلی زودتر از آن خارج می‌شود.

دبیر انجمن عفونی ادامه داد: به همین دلیل است که می‌گویند فضای بسته خطر بیشتری دارد و هر چقدر که زمان بیشتری آنجا باشیم خطر ابتلا برای ما بیشتر خواهد بود، یعنی کسی که پنج دقیقه در آن فضا است با کسی که بیش از یک ربع در آن فضا حضور داشته از نظر ریسک بیماری با هم تفاوت بسیاری دارد، حتی اگر در محل کار یا خانه‌ای که فضای سر بسته دارد حضور داریم، هر یک ساعت، در و پنجره ها را باز کنیم تا ویروس در هوا کم‌تر شود.

وی افزود: افرادی که نیاز به بستری دارند، ویروس در آنها قوی‌تر نیست، بلکه ویروس بیشتری را می توانند پخش ‌کنند، اما کسی که علائم کم‌تری دارد، اغلب میزان ویروس کم‌تری دارد، در نتیجه مقدار ویروسی که پخش می‌کند نسبت به فرد با علایم شدید، کم‌تر خواهد بود.

رمضانی گفت: بنابراین ویروس قوی‌تر و شدیدتر نیست، بلکه مقدار بار و سطح ویروس است که بیشتر یا کمتر می‌شود و ریسک ابتلای سایرین را بیشتر یا کمتر می‌کند.

وی با اشاره به خطر ایجاد دورهمی در شب یلدا، افزود: ما در این یک ماه اخیر ناچار شدیم یک سری محدودیت‌ها را در کشور اعمال کنیم که این محدودیت‌ها برای مردم بسیار سنگین است چون باعث به وجود آمدن برخی مشکلات اقتصادی و روحی شده و به هر حال این موضوع اذیت کننده است و این هم در نظر داشته باشیم که زحمت زیادی کشیده شده و خیلی از عزیزان ما از پزشکان، پرستاران، شهروندان در این مسیر از دست رفتند، وقتی یک پزشک متخصص را از دست می‌دهیم، هزینه‌هایی که برای آن یک نفر شده تا به آن جایگاه برسد هم از دست می‌دهیم.

دبیر انجمن عفونی تاکید کرد: با تمام هزینه‌هایی که در این مسیر شد، اگر دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکنیم همه‌ی این زحمات یک باره از بین می‌رود، یکی از راه‌های اصلی انتقال ویروس دورهمی های خانوادگی است و متاسفانه علت ابتلای بیشتر بیماران همین موضوع است.

وی در پایان گفت: امیدوارم با آمدن واکسن، سال آینده شب یلدای خوبی در کنار خانواده‌هایمان داشته باشیم، پس امسال را با رعایت کردن درست، سر کنیم تا این روزهای سخت سریع‌تر تمام شود و دیگر به رقم‌های ۴۰۰ یا ۵۰۰ فوتی در روز در کشورمان نرسیم.

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.