گروه : ایران و جهان
به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، محسن یزدی با اعتقاد بر اینکه مناظره «قبلِ انقلاب» که قسمت اول آن با حضور صادق زیباکلام و خسرو معتضد بحث برانگیز شد، مناظره ای ساده بود و گفتوگوهای داغ تر از این باید از تلویزیون پخش شود، در این زمینه عنوان کرد: فکر میکنم که پهلوی اتفاقی ناچسب و ناگواری در تاریخ ایران است و به اندازه کافی درباره آن اسناد و حرف حساب وجود دارد؛ پس چرا باید میترسیدیم تا اشخاص بیایند و در این زمینه صحبت کنند؟
او در ادامه درباره ایده ای که به شکل گیری مناظره های «قبلِ انقلاب» انجامید، گفت: ایده ما این بود که آدمهایی که فکر میکنند رضاشاه برای ایران خدماتی داشته است، بیایند در برنامهای مقابل کسانی که مخالف رضا شاه هستند بنشینند و آزادانه این بحثها مطرح شود تا حقیقت تاریخ مشخص شود.
این مدیر تلویزیون افزود: شخصا معتقدم که جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، بر حق است و میتواند این ویژگی را اثبات کند؛ البته نحوه ارائه و اثبات این موضوع، قاعدهای دارد. مخالف و موافقهایی وجود دارند. چه اشکالی دارد که این اشخاص در برنامهای تلویزیونی نظراتشان را بیان کنند؟ من برنامه «قبلِ انقلاب» را با این دیدگاه تولید کردم. فکر میکنم که پهلوی اتفاقی ناچسب و ناگوار در تاریخ ایران است و به اندازه کافی درباره آن استاد و حرف حساب وجود دارد. پس چرا باید میترسیدیم تا اشخاص بیایند و صحبت کنند؟ «قبل انقلاب» یک مناظره ساده است؛ خیلی گفتوگوهای داغ تر از این باید از تلویزیون پخش شود. به شرطی که جناحهای مختلف بخواهند که تلویزیون اینگونه باشد.
یزدی با یادآوری اینکه این برنامه را سه سال قبل در حوزه هنری تولید کرده اند و امسال از شبکه مستند پخش شده است، درباره مهمانان برنامه عنوان کرد: بعضی از اساتید علیرغم قولی که برای حضور در مناظره داده بودند و ما هم خیال آنها را درباره پخش برنامه نهایی جلب کرده بودیم بعدا با لحنی تند به ما جواب رد دادند. برای من عجیب بود کسانی که مدعی آزادی بیان هستند چرا حضور در مناظره را با لحنی تند رد میکنند؟!
او در پاسخ به این پرسش که آیا پخش این مناظره، مشمول ممیزی و خط قرمزها شده است؟ گفت: وقتی برنامهای را که کمی غیرمتعارف است پخش میکنید، باید منتظر ترکشهای بعدش هم باشید؛ البته برای برنامه «قبل انقلاب» ما مشکل خاصی نداشتیم و معاونت سیما ما را برای پخش این برنامه حمایت کردند. منظور من کلی است.
محسن یزدی ـ مدیر شبکه مستند
مدیر شبکه مستند درباره رقابت شبکه های داخلی با شبکههای ماهوارهای در جریان تولید و پخش مستندهایی با هدف شناساندن چهره صحیح انقلاب، عنوان کرد: نکتهای که وجود دارد این است که دست رسانههای مقابل، در حرف زدن علیه ما باز است ولی دست ما در دفاع از خودمان باز نیست. این مساله عجیب است. ما مثل ورزشکاری در رینگ بوکس هستیم که دست و پایمان بسته است و حریف با دستکش و آمادگی کامل مرتب ما را میزند.
یزدی تصریح کرد: تلویزیون از بیرون فشارهای زیادی را تحمل میکند و این فشارها به ما منتقل میشود و ما را محافظه کار میکند. این محافظه کاری آفت تلویزیون است. رسانهی محافظه کار، رسانهی بی اثری میشود. یک فضای مچگیری ناجوانمردانه علیه تلویزیون ایجاد شده است؛ البته من نمیگویم تلویزیون نقد نشود، حتما اشکالاتی دارد و باید نقد شود اما مچگیری با نقد فرق میکند. وقتی از تپق زدن یک مجری تا گفتن یک جمله اشتباه در برنامهی زنده را مدام مطرح میکنند، در کلِ تلویزیون تاثیر میگذارد و جرأت را از تلویزیون برای ایجاد گفتوگو و بحث میگیرد.
این مدیر تلویزیونی ادامه داد: همه بی بی سی را با تلویزیون مقایسه میکنند؛ در صورتی که شاید در طول یک سال، فقط سه یا چهار مستند ویژه داشته باشد. آنها به خوبی برای کارشان تبلیغ میکنند و بعد از پخش هم بازخورد می گیرند. ما در اینجا کاری را که میدانیم خوب است و بازخورد خوبی دارد را باید با نگرانی بابت فشارها و مچگیریهای بیرونی بدون تبلیغ روانه آنتن کنیم و بعدا هم اگر خدایی ناکرده به کسی برنخورد، ادامهاش بدهیم. وی افزود: من معتقدم برآیند آدمهایی که در تلویزیون هستند الان این آنتن نیست. فشار بر تلویزیون ربطی به جناح چپ و راست ندارد؛ همه تلویزیون را مجیزگو و روابط عمومی میخواهند.
مدیر شبکه مستند درباره برنامههای این شبکه به مناسبت دهه فجر توضیح داد: در این ایام مستندی ۱۰ قسمتی به نام «دادگاه ویژه انقلاب» را که تا کنون به این شکل از تلویزیون پخش نشده است، داریم. «پس از طوفان» هم مجموعه دیگری است که به بعد از انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۵۹ میپردازد. «پس از طوفان» تولید جدید است اما «دادگاه ویژه انقلاب» آرشیوی است و ما دخل و تصرف زیادی در آن نداشتیم و سعی کردیم به صورت کامل آن را پخش کنیم. همچنین برنامهای با موضوع تاریخ شفاهی پهلوی را به صورت آیتمهای چند دقیقهای مدتهاست که روی آنتن داریم. برنامه «قبلِ انقلاب» را هم داریم که درباره صدمین سال کودتای رضا شاه است. «قبل انقلاب» یک مجموعهی ۱۲ قسمتی است که ۹ قسمت آن مناظره و سه قسمت آن گفت وگوهای تک نفره است.»
انتهای پیام
https://www.kioskekhabar.ir/?p=64405