به گزارش کیوسک خبر به نقل از ایسنا، دکتر احسان مصطفوی درباره چرایی خطرناک بودن چرخش ویروس کرونا، گفت: در حال حاضر کشور پیک سوم کرونا را تجربه کرده که روند نزولی موارد بستری تقریبا از ۱۵ آبان ماه و روند نزولی موارد مرگ و میر از اوایل آذر ماه آغاز شده است و حدود سه ماه است که این روند نزولی و ثبات نسبی ادامه داشته است.
عدم موفقیت ۳ استان در نزولی کردن روند کرونا
گمانه زنی درباره آغاز پیک جدید در ۲ استان
وی افزود: البته روند اپیدمی در برخی استانها به ویژه استانهای گیلان، مازندران و گلستان نشان میدهد که این استانها مانند سایر استانهای کشور، خیلی در نزولی کردن روند اپیدمی در پیک سومشان موفق نبودهاند. از طرفی به نظر میرسد که در برخی استانها مانند خراسان جنوبی و سمنان آغاز پیک جدیدی اتفاق افتاده باشد که نیاز به بررسی در هفته های آینده دارد.
“جهش” و “گردش” خطرناک!
مصطفوی با بیان اینکه متاسفانه در پیک سوم کووید-۱۹ در کشور موارد ابتلا و مرگ زیادی را تجربه کردیم و وضعیت ناراحتکننده و تاسفباری بود، ادامه داد: بر این اساس باید ثبات نسبی را که طی این مدت در کشور ایجاد شده، قدر بدانیم. نکته مسلم این است که هرگونه عادیانگاری که اتفاق بیفتد و منجر به گردش بیشتر ویروس در هر نقطه از کشور شود، نتیجه آن میتواند این باشد که مجددا شاهد افزایش موارد بیماری در هر نقطه از کشور باشیم.
این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: نکته مهمی که باید در رابطه با کووید-۱۹ در نظر داشته باشیم، بحث جهشهای ویروس است. هر جایی که شرایط گسترش و گردش ویروس کرونا فراهم شود، شانس و احتمال جهش در ویروس هم افزایش مییابد. این تهدید چه در ایران و چه در هر نقطهای از جهان وجود دارد که ممکن است جهش اتفاق افتاده منجر به افزایش سرایت و حتی افزایش موارد بیماریزایی ویروس کرونا شود. بنابراین با کاهش چرخش ویروس شانس جهش هم کاهش مییابد.
مصطفوی همچنین اظهار کرد: جدا از جهشهایی که داخل کشور ممکن است اتفاق بیفتد، اگر هر یک از جهشهای شناخته شده اخیر ویروس هم مانند جهش انگلیسی، جهش برزیلی و جهش آفریقای جنوبی از طریق مبادی مرزهای بینالمللی وارد کشور شود، مجددا مسافرتها و جابجاییهای داخل کشور میتواند زمینهساز گسترش این ویروس جهش یافته به سایر مناطق کشور باشد.
وی گفت: بنابراین ملاحظه پرهیز از تجمعات خطر آفرین و سفرهای داخل کشور از دو بعد اهمیت دارد؛ اول اینکه ممکن است با هر گردش ویروس، جهشهایی در ویروس در داخل کشور رخ دهد و دوم اینکه ویروسهای جهشیافته خارج از کشور وارد کشور شوند که این ویروسها میتوانند از طریق مسافرت از نقطهای به نقطه دیگر کشور رفته و مجددا بستر انتقال بیشتر بیماری کووید-۱۹ را فراهم کنند.
انتهای پیام
https://www.kioskekhabar.ir/?p=65376