×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
عملکرد شرکت‌های بیمه در سه فصل اخیر بر حسب حق‌بیمه تولیدی و تعداد بیمه‌نامه‌ها نسبت به دوره مشابه سال قبل، حداقل ۵ درصد کاهش داشته است

به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، دکتر کردبچه در ادامه اعلام کرد: اگرچه این بحران ناشی از توقف و محدویت‌های ایجاد شده  برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بوده است اما حتی در صورت رفع این محدودیت‌ها و عبور از این اپیدمی، اقتصاد جهانی به سرعت به شرایط نرمال باز نخواهد گشت. با توجه به نقشی که این بحران بر متغیرهای اقتصادی کلان داشته و دارد، مانند جریان شدید خروج سرمایه از کشورهای در حال توسعه و نوظهور و تعطیلی و توقف دائمی  کسب و کارهای متعدد، گسترش قابل‌توجه حجم پول و کسری بودجه به دلیل کمک‌های عظیم دولت و هزینه‌ای گسترده حوزه سلامت و کسری تراز تجاری بسیاری از کشورها، در مجموع بازگشت به شرایط اقتصادی نرمال، ساده و سریع نخواهد بود.
وی با توجه به محدودیت‌هایی که به سبب تحریم شدید در اقتصاد ایران ایجاد شده بود اعلام کرد، این انتظار وجود داشت که  تأثیر اپیدمی کرونا بر اقتصاد ایران خفیف‌تر باشد و اگرچه اینطور بوده است اما به‌هرحال، اطلاعات شش ماهه اول تولید ناخالص ملی کشور که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده نشان می دهد که اقتصاد کشور در شش ماهه نخست از اثرات منفی کرونا در امان نبوده و تولید حقیقی کشور حدود ۲ درصد کاهش داشته است. البته بخش خدمات با کاهش سه و نیم درصدی تأثیرپذیری بیشتری را نشان داده است.
رییس پژوهشکده بیمه در بخش دوم سخنرانی خود ضمن اشاره به نتایج آخرین محاسبات پژوهشکده بیمه با استفاده از جدول داده-ستانده و آخرین نتایج مربوط به تولید بخش‌های اقتصادی کشور در شش ماهه اول سال که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده، اعلام کرد که ارزش افزوده بخش بیمه در تولید ناخالص ملی در شش ماهه اول سال حدود ۲ درصد کاهش یافته است و این کاهش با افت قابل توجه عمکلرد شرکت‌های بیمه در این دوره همخوانی دارد.
 وی بر این اساس با استناد به آخرین آمار شرکت‌های بیمه در ۹ ماهه اخیر اعلام کرد حق‌بیمه تولیدی حقیقی ۹ ماهه، حداقل ۵ درصد کاهش داشته و این رقم در بیمه‌های زندگی حدود منفی ۳ درصد بوده است. البته به گفته او، براساس ‌آمار اسمی، عملکرد شرکت‌های بیمه به ظاهر حدود ۴۰ درصد رشد داشته است، اما در اقتصادی که شاخص تولید کننده آن فقط در بخش صنعت در ۹ ماه اخیر نسبت به دوره مشابه سال قبل بیش از ۷۵ درصد افزایش داشته، این افزایش اسمی  کاملا بی اهمیت است و توجه و افتخار به ان سرخوشی موهوم است که در علم اقتصاد به آن سرخوشی یا توهم پولی گفته می‌شود.
 بر اساس اعلام رییس پژوهشکده بیمه، آمار تعداد بیمه‌نامه در ۹ ماه اخیر که یک متغیر غیر پولی است و به سبب تورم بی جهت متورم  نمی‌شود، نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ با رشد منفی بیش از ۸ درصدی، چنین افت عملکرد را تایید می کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.