×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

به گزارش کیوسک خبر ، حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی گفت: حضرت زینب (س) دارای خصوصیات گوناگون فردی و مدیریتی و اجتماعی است. حضرت زینب (س)، زینت پدرش امیرالمومنین بود. جانشین دفتر نمایندگی ولی فقیه؛ اخلاق، ادب و عبادت را از ویژگی‌های بارز فردی حضرت زینب (س) دانست و افزود: شاخص‌های اجتماعی و مدیریت‌های اجتماعی حضرت زینب (س) دروس بزرگی برای زندگی امروزه ما هستند. همواره از این بزرگ بانوی اسلام به عنوان یک الگوی بزرگ علمی در عرصه‌های فرهنگی اجتماعی یاد می‌شود.حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی در ادامه با برشماری برخی از خصوصیات و شاخص‌های حضرت زینب (س) در بعد مدیریت پس از شهادت سید الشهدا، ادامه داد: اولین خصوصیت اجتماعی مهم حضرت زینب (س) مدیریت بحران است که ایشان در یک شرایط بسیار سخت پس از اتفاقات عظیمی که برای برادر بزرگوار و خانواده شان افتاد، امنیت روحی و روانی بازماندگان حادثه کربلا را به طور کامل حفظ کردند.وی در ادامه با بیان این که سامان بخشی به اسراء هم نمونه‌ای از مدیریت بحران بی بدیل حضرت زینب (س) است، اذعان داشت: در صورت وقوع این اتفاقات برای مردم عادی، آن‌ها دچار تزلزل اقدام می‌شوند و از تصمیم گیری باز می‌مانند. اما حضرت زینب به درستی و دقیق به اسراء و بازماندگان سامان بخشی می‌کردند.
صبر راهبردی
جانشین دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به این که حضرت زینب (س) نگذاشتند احساسات و عواطف بر ایشان غلبه کند، خاطرنشان کرد: البته وصیت سیدالشهدا هم همین بوده است و از خواهرش درخواست صبوری داشتند. حضرت زینب (س) به عنوان کسی که پس از حادثه کربلا روایتگر این حادثه است صبر را پیشه کرد. در منابع دینی هم به جایگاه صبر تاکید زیادی شده است. به عنوان نمونه امیرالمومنین علی (ع) می‌فرمایند: مثل صبر برای ایمان مانند سر به تن است. فلذا بی بی دو عالم زینب (س) با صبر خود حادثه کربلا را تفسیر کرد.
مقاومت در برابر طاغوت
حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی درادامه با بیان این که کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، تصریح کرد: علیرغم همه خستگی‌های اسارت و عزادار‌ی ها، ایشان به یک هدف بزرگ و والا می‌اندیشید. چشم انداز روشن ایشان برای عالم تشییع و سنگر امامت سبب مقاومت جانانه ایشان علیه طاغوت و دودمان استکبار یزیدیان شد.
بصیرت افزایی در دوران فتنه
حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی به بصیرت و روشن گری حضرت زینب (س) اشاره کرد و گفت: از شاخص‌های بسیار مهمی که در دوران فتنه هم باید به آن توجه کرد بصیرت افزایی ایشان است. دشمن می‌خواست که امام حسین (ع) را در مسیر خارج از دین نشان دهد، اما زینب کبری داغ دیده، روشنگری و تببین کرد که امام حسین (ع) در راه آرمان‌ها ارزش‌ها برای احیاء اسلام ناب محمدی قیام کرده است.وی ادامه داد: در خطبه‌های حضرت زینب (س) در کوفه و شام هم می‌بینیم که چقدر زیبا ترسیم می‌کنند. در کوفه به دلیل شناخت کوفی‌ها نسبت به خاندانشان، حضرت زینب (س) با کلامی عاطفی لب به سخن می‌گشایند. اما در شام، چون شناخت دقیقی به اهل بیت وجود نداشت؛ نقش روشن گری و تبیین جایگاه امام و ولایت را برعهده گرفتند.
صراحت در بیان
جانشین دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین ویژگی بعدی حضرت زینب (س) را شجاعت و صراحت در بیان دانست و گفت: مقام معظم رهبری در بحث جهاد کبیر فرمودند؛ یکی از ویژگی‌های جهادگران کبیر صراحت در بیان است که این ویژگی را به خوبی در وجود حضرت زینب (س) می‌بینیم. وقتی که حضرت زینب (س) با خاندان آل زیاد روبرو می‌شود با صلابت می‌گوید “ما رایت الا جمیلا”.حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی بابیان اینکه پرورش یافتگان مکتب زینبی را می‌توان در عصر امروز نیز مشاهده کرد، تصریح کرد: مدیریت بحران شاگردان مکتب حضرت زینب (س) را می‌توان در مدیریت بحران‌های چند سال اخیر در منطقه مشاهده کرد. حاج قاسم سلیمانی که شاگرد مکتب زینب (س) بود مدیریت بحران را از زینب کبری به ارث برد. استقامت و ایستادگی رزمندگان ما در مقابل لشکر استکبار و داعشی‌هایی که با لباس اسلام آمده اند نتیجه دروسی بود که حضرت زینب (س) به ما شیعیان آموخت.وی ادامه داد: شهدای مدافع حرم درس روشنگری را از زینب کبری آموخته اند و دفاع از حرمت حرم و دفاع از امامت درس‌هایی هستند که ما از زینب کبری آموخته ایم.
شاگردان مکتب زینب کبری (س)
حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی تصریح کرد: امروز هم باید درس ولایتمداری از حضرت زینب (س) بیاموزیم که تا پای جان از امام خود دفاع و حتی فرزندان خودش را فدای ولایت کرد. شهید حججی ها، حاج قاسم سلیمانی ها، ابو مهدی المهندس و مادران شهید که خودشان لباس رزم به تن فرزندشان پوشاندند، همه شاگردان مکتب حضرت زینب (س) هستند. درس مقاومت در ولایتمداری درس شجاعت ودرس نه بزرگ به استکبار درس‌هایی هستند که نسل امروز ما بحمدالله از بانو زینب کبری آموخته اند.وی یاداور شد: امیدواریم که روز به روز به بصیرت افزایی امت اسلامی و جبهه مومنان افزوده شود و ارتباط معنویمان با خاندان عصمت و طهارت تقویت شود. زینب کبری یک الگو و اسوه‌ی تمام عیار برای همه مردم است. برای همه مردم، همه تاریخ و همه ولایتمدارانی که تا پای جان به پای، ولی فقیه خود می‌ایستند، حضرت زینب الگویی تمام عیار است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.