به گزارش کیوسک خبر به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید سلیمانی گفت: ۲۰ هزار مادر باردار و شیرده وجود دارند که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند، با همراهی گروههای جهادی و مردمی، در مرحله نخست با کمک وزارت بهداشت ۱۰ هزار نفر از این مادران را شناسایی کردیم و در ایام عید و بعد از عید به این ده هزار نفر، مکملهای غذایی مناسب، بستههای معیشتی و قرصهای مکمل غذایی که با همکاری وزارت بهداشت و موسسات دانش بنیان تهیه شده، داده خواهد شد.
وی گفت: از آنجاکه اگر مادران باردار و شیرده به لحاظ امنیت غذایی آسیب ببینند، آثار بلند مدت برای جامعه و درمانهای بعدی آن هزینه بیشتری دارد، از این رو با کمک وزارت بهداشت و دستگاههای متولی، این مادران شناسایی شدند واکنون تعدادی تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند.
سلیمانی افزود: توجه به امنیت غذایی این مادران، از روز گذشته آغاز شده که از دو هزار نفر از مادران باردار و شیرده، کار را شروع کردیم و ظرف دو ماه، ده هزار مادر را که در دوره اصلی تغذیه هستند و به مواد غذایی مناسب دسترسی ندارند، پوشش خواهیم داد.
وی گفت: همچنین کودکان کمتر از شش سال که در مناطقی زندگی میکنند که سوء تغذیه در این مکانها بالاست، با کمک بانکهای اطلاعاتی موجود در کشور در حال شناسایی هستند که بخش زیادی از این افراد در لیست توزیع بستههای معیشتی و پروتئینی قرار دادیم.
سلیمانی افزود: برخی خانوادهها که به علت کرونا، سرپرست خانواده را از دست داده بودند، از دهکهای یک تا پنج، ۹۰۰۰ خانواده دچار این مشکل شدهاند که با کمک بانک اطلاعاتی وزارت رفاه، شناسایی شدند و جزو اولویت بستههای معیشتی شب عید قرار دارند.
وی گفت: علاوه بر نگاه عمومی که در بحث امنیت غذایی داریم، اقشار مختلف را که باید توجه ویژهای به آنها شود، با کمک نهادهای حاکمیتی و گروههای مردمی شناسایی میکنیم و سعی میکنیم کمکها را هدفمندتر انجام دهیم.
سلیمانی افزود: به وسیله یک سیستم پایش آنلاین، اثرگذاری این کمکهای مومنانه را استخراج کردیم و در اختیار گروههای مردمی قرار دادیم که به تدریج این فرهنگ را بهینهسازی کنند.
مدیر عامل بنیاد احسان با اشاره به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به آسیب دیدگان از کرونا گفت: از ابتدای سال ۹۹ تا کنون، دو میلیون بسته معیشتی و ۴ میلیون بسته پروتئینی توزیع کردیم.
سلیمانی با بیان اینکه این بستههای معیشتی از سوی گروههای مردمی، جهادی و خیریهها توزیع میشود افزود: ما با ۱۳ هزار گروه جهادی، فعال اجتماعی و خیریهها ارتباط داریم که ۸۵۰۰ گروه جهادی با بنیاد احسان، ارتباط مستمر دارند.
وی گفت: خدماتی که به مردم و محرومان ارائه میشود با همت این گروههای مردمی است و با کمک این مجموعهها، با شناسایی محله به محل و شهر به شهر، بستههای معیشتی توزیع شده است.
سلیمانی از توزیع یک میلیون بسته معیشتی برای شب عید خبر داد و افزود: این بستهها نیز در استانها در حال توزیع است.
وی امنیت غذایی خانوادهها به ویژه اقشار کم برخوردار را بسیار مهم خواند و گفت: بخشی از این امنیت غذایی تامین پروتئین به ویژه برای کودکان کمتر از شش سال و زنان باردار است که تا کنون ۴ میلیون بسته پروتئینی توزیع شده و برای آخر سال نیز مواد پروتئینی از جمله مرغ در بستههای معیشتی شب عید که ترکیبی از مواد پروتئینی و دیگر اقلام است، توزیع خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد احسان توجه به بهداشت و سلامت مردم را از دیگر ضروریات این بنیاد بیان کرد و افزود: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، ژل ضدعفونی کننده و ماسک در مناطقی که کمتر به این اقلام دسترسی داشتند و یا به لحاظ مالی توان خرید دائم این مواد را نداشتند، به میزان ۳ میلیون بسته توزیع شده و این روند ادامه دارد.
سلیمانی با اشاره به وقوع بلایای طبییعی از ابتدای سال تا کنون از جمله آبگرفتگی خوزستان، سیل بوشهر و زلزله سی سخت گفت: ستاد اجرائی فرمان حضرت امام، ۹ قرارگاه امدادی را با همت گروههای جهادی در سراسر کشور به ویژه در مناطق حادثه خیز، سازماندهی کرده است.
وی با بیان اینکه هر چند استان را معین یک استان کردیم افزود: این اقدام برای آن است که در مواقع بحران، استانهای مختلف به کمک استان حادثه دیده بیایند که در زلزله سی سخت، استانهای فارس و خوزستان، در کمتر از ۲۴ ساعت اقلام را از قرارگاههای امدادی به منطقه زلزله زده رساندند.
سلیمانی با اشاره به اینکه ما نخستین مجموعه مردمی بودیم که در منطقه زلزله زده حاضر شدیم گفت: در همان ساعتهای اولیه، پتو و گرمایش و چادر توزیع شد و طبخ غذای گرم در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به سردسیر بودن منطقه و ترس و وحشت مردم به علت احتمال وقوع زلزلههای بعدی و نبود امکان پخت و پز افزود: روزانه ۶ هزار پرس غذا در هر وعده ناهار و شام طبخ میکردیم و در اختیار مردم قرار میدادیم.
مدیرعامل بنیاد احسان گفت: این قرارگاههای امدادی بر اساس دستور العملی که دارند، در مواقع بحرانی در منطقه حادثه دیده حاضر میشوند که امسال در چند مورد از حوادث طبیعی به این مناطق امداد رسانی شد و آمادگی کامل وجود دارد که در موارد اینچنینی به ویژه در فصل بهار که بارش باران را داریم و برخی مناطق در خصوص سیل آسیب پذیر هستند، امداد رسانی انجام شود.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=75960