به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی پژوهشکده بیمه، میزان نرخ کارمزد بیمههای زندگی و شیوه پرداخت آن، دو چالش اساسی پیش روی بیمههای زندگی در کشور است. در حالی که نهادهای نظارتی از بالا بودن میزان کارمزد بیمهها در کشور سخن میگویند، کارگزاران و دلالان رسمی بیمه نسبت به نامناسب بودن نرخهای کارمزد به سبب شرایط تورمی اقتصادی کشور معترض هستند. همچنین نرخهای کارمزدهای بیمههای زندگی معمولا در سالهای اولیه فروش بیمهنامه بهویژه سه سال اول، برای شبکه فروش قابل قبول است اما در سنوات بعدی کاهش یافته و حتی به صفر میرسد.
بر اساس چالشهای مذکور، گزارش پژوهشی «مقایسه آییننامههای تعیین کارمزد بیمههای زندگی در ایران و کشورهای منتخب» با هدف ارائه مباحث تحلیلی و مقایسهای پیرامون اصلاح و بهروزرسانی روشهای نظارت بر کارمزد و بهبود رویههای مرتبط در این زمینه مبتنی بر ملحوظ قرار دادن شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور ارائه شده است.
در پژوهش حاضر ضمن تبیین اصول لازم برای صدور و تداوم مجوز فعالیت شرکتهای بیمه در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD)، کارمزد بیمههای زندگی در سایر کشورهایی که بیشترین شباهت را با ایران دارند مانند امارات، مالزی، هند و عربستان و کشورهای پیشرو فاقد نظام تعرفهگذاری مانند کشورهای عضو OECD، با روش مقایسه تطبیقی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
بر اساس یافتههای این پژوهش، با توجه به شرایط اقتصادی و بیمه کشور و ضرورت تعیین کارمزد در بیمههای زندگی از سوی نهاد نظارتی، مطلوب است نظارت تعرفهای بر فعالیتهای بیمههای بازرگانی با بهکارگیری فرمولی منعطف و شفاف، تعیین و بهروزرسانی شود.
علاقهمندان جهت مشاهده و دریافت متن کامل این گزارش پژوهشی میتوانند به وبسایت پژوهشکده بیمه به نشانی http://www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1274/ مراجعه نمایید.