×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
در راستای محقق نمودن شعار سال ۱۴۰۰، جذب منابع و هدایت آن به سمت تولید دانش بنیان، صادرات محور و تکمیل زنجیره ارزش در صدر همه فعالیت های بانک است

بانک صنعت و معدن نیز همچون سال های گذشته با انگیزه و اراده جدی در مسیر تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری و در راستای تحقق این مهم و فراهم نمودن بستر مناسب برای افزایش سطح تولید و اشتغال کشور و رفع موانع موجود گام برمی دارد و سیاست های اعتباری، تسهیلاتی و عملیاتی خود را در این راستا تدوین نموده است؛ در این خصوص روابط عمومی بانک صنعت و معدن با دکتر حسین مهری مدیرعامل بانک به گفتگو نشسته است که شرح آن در ادامه می آید:

 به عنوان مدیرعامل بانک صنعت و معدن آیا از عملکرد بانک در سال ۹۹ راضی هستید؟ در سالی که گذشت، چه موفقیت هایی حاصل شد و چه چالش ها و مشکلاتی را پشت سر گذاشتید؟

با فرارسیدن سال ۱۴۰۰ همه ما امیدواریم که همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال “تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها” نامگذاری نموده اند، در سایه عنایات خداوند متعال بر موانع داخلی و همچنین کارشکنی های دشمنان غلبه نماییم و در شرایط اقتصادی و وضعیت تولید و صنعت کشور شاهد موفقیت های بیشتر و دستاوردهای چشمگیر تری باشیم.

سال گذشته سال جهش تولید نام داشت و ما شاهد آن بودیم که علی رغم موانعی که وجود داشت، بانک صنعت و معدن موفق شد پروژه های بسیاری را تأمین مالی نماید به طوری که کمتر طرح صنعتی یا معدنی را می توان یافت که رد پایی از بانک صنعت و معدن و مشارکت این بانک در آن نباشد. در سال ۹۹ در مجموع در حدود ۲۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شد و ضمن حفظ اشتغال واحدهای موجود، موجبات اشتغال ۷۸۰۴ نفر به صورت مستقیم فراهم شد.

در سال ۹۹ تعداد ۲۲ طرح بزرگ با اشتغالزایی ۴۹۰۰ نفر که ۱۴ طرح آن توسط رییس جمهور، یک طرح توسط معاون اول رییس جمهور، ۲ طرح توسط معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، ۴ طرح توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت و یک طرح توسط رییس بنیاد مستضعفان به بهره برداری رسیدند؛ در مجموع ۳ میلیارد دلار تسهیلات ارزی و ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات ریالی دریافت کردند و این کار در حالی صورت گرفت که به لحاظ تحریم های ظالمانه اقتصادی، بانک برای تأمین منابع بسیار در مضیقه بود اما با حمایت های دولت و تلاش تمامی همکاران این امر محقق شد و همچنین در شاخص های مهمی مانند وصول مطالبات رشد ۱۳۹ درصدی، در گشایش اعتبارات اسنادی رشد ۱۳۹ درصدی و در صدور ضمانت نامه های ریالی شاهد رشد ۱۳۰ درصدی بودیم.

 در سال گذشته علاوه بر افزایش بی سابقه تحریم های اقتصادی، شیوع ویروس کرونا بر فضای تولیدی کشور تاثیرگذار بود، بانک صنعت و معدن برای حمایت از بخش تولید چه اقداماتی را انجام داد؟ برنامه شما برای سال ۱۴۰۰ در این خصوص چیست؟

با شیوع ویروس کرونا بانک صنعت و معدن حمایت از واحدهای دارای محصولات مرتبط با مبارزه با بیماری کوید ۱۹ را آغاز نمود و از همان اواخر سال ۹۸ تا پایان سال ۹۹ به ۳۸ شرکت مبلغ ۸۹۱۶ میلیارد ریال تسهیلات که بیشتر شامل تسهیلات سرمایه در گردش بود، اعطا کرد و از طرفی در بخش خدمات بانکی و بانکداری شرکتی، ابزارهای خدمات نوین و اینترنتی خود را گسترش داد تا در شرایطی که محدودیت تردد به شعب بانکی وجود دارد، مشتریان به سهولت بتوانند نیازهای خود را مرتفع سازند.

امسال نیز حمایت از واحدهای صنعتی دارای محصولات مرتبط در حوزه بهداشتی، دارویی و درمانی ادامه خواهد یافت و بخشی از منابع این بانک به طور خاص به این مقوله اختصاص خواهد یافت.

به عنوان یک بانک تخصصی در حوزه تولید کشور در خصوص تحقق شعار سال چه برنامه ها و سیاست هایی را در دست تدوین و بررسی و اقدام دارید؟

بانک صنعت و معدن تنها بانک توسعه ای و تخصصی در حوزه صنایع و معادن کشور است که از طریق تسهیل گری حرفه ای، خدمات مالی، بانکی و مشاوره ای به طرح های بزرگ زیرساختی کشور ارائه می دهد و تلاش دارد در توسعه صنایع کوچک، متوسط و بزرگ و افزایش اشتغال نقش مؤثر و منحصر به فردی داشته باشد به همین سبب در تخصیص هدفمند و اثربخش منابع، امسال نیز چون سال های گذشته با حساسیت و دقت نظر بالایی عمل خواهیم کرد و طرح های دانش بنیان و صادرات محور، طرح هایی که سبب تکمیل زنجیره ارزش می شوند، طرح های با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد و پروژه هایی که در توسعه پایدار کشور مؤثر هستند، برای ما در اولویتند.

تحقق بانکداری شرکتی و توجه به مشتریان بزرگ و کارآفرین و توسعه بستر ارایه مشاوره سرمایه گذاری به آنان را در دستور کار قرار داریم و در ادامه برنامه بلند مدتی برای استقرار کامل بانکداری دیجیتال داریم، درصدد بهبود نوآوری در محصولات، خدمات و ابزارهای مالی بانک هستیم و در ارتقای تحقق شعار سال و پشتیبانی و حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان و کارآفرینان که سرمایه های اصلی این مملکت هستند، هرآنچه در توان داریم به انجام خواهیم رساند.

امسال نیز با آسیب شناسی سال های گذشته نیاز عموم مشتریان بالاخص مشتریان حقوقی و شرکتی بانک را مورد توجه ویژه قرار خواهیم داد و در حوزه صنعت و معدن کشور عارضه یابی نموده، مشکلات را شناسایی می کنیم و از همه ظرفیت ها برای رفع موانع تولید استفاده خواهیم کرد.

با شروع سال جدید در جلسات متعدد با مدیران ارشد بانک و تشکیل کمیته های متعدد، اهداف و برنامه های بانک برای کمک به واحدهای تولیدی و اشتغالزایی به ویژه در مناطق محروم کشور تدوین و تبیین گردید و مقرر شد تمام کارکنان در تمامی بخش های صف و ستاد یک نگاه همه جانبه، متعادل و متوازن نسبت به تمامی طرح هایی که در بانک پذیرش می شوند و همه مشتریان داشته باشند و مشکل آن ها را مشکل خود بدانند و در نظر داشته باشند که مشتری، محور تمام فعالیت های ماست.

 اشاره داشتید که یکی از اولویت های بانک ارائه تسهیلات به طرح های صادرات محور است، در شرایطی که تحریم های بین المللی عرصه را بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان تنگ تر کرده است و از طرفی شیوع ویروس کرونا دامنه فعالیت در این زمینه را محدود ساخته است، وظیفه بانک ها برای افزایش صادرات کشور و ارزآوری را چه می دانید؟

گام اول در تحقق شعار سال و در شرایطی که ویروس کرونا و تحریم ها موجب افزایش تقاضای داخلی در برخی از زمینه ها شده است را افزایش تولید و کمک به حفظ ظرفیت حداکثری واحدهای موجود تولیدی و صنعتی کشور می دانم به طوری که با تأمین سرمایه در گردش برای خرید مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز از کاهش ظرفیت و تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری شود و پاسخ به تقاضای داخلی در اولویت باشد و در گام بعدی می توان شرایط را برای صادرات به خصوص صادرات کالاهای غیرنفتی تقویت نمود، در واقع اقدام نخست در حمایت از صادرات، همان حمایت از تولید و تأمین مالی واحدهای تولیدی و سپس هموار نمودن راه تعامل با اقصاد جهانی است و در این میان باید موانع ساختاری (اصلاح و تقویت قوانین، فرآیندها و روش های تامین مالی) و سپس موانعی همچون نوسانات نرخ ارز، کمبود نقدینگی و افزایش هزینه های تولیدکنندگان و صادرکنندگان مدنظر قرار گیرد.

 در پایان اگر موضوع مهم دیگری را در تحقق شعار سال و ارتقای فعالیت بانک ها در این خصوص مؤثر می دانید بیان کنید.

همانطور که عنوان شد تجهیز منابع بانکی و هدایت و تخصیص صحیح آن به سمت تولید و رفع موانع شبکه بانکی در پشتیبانی از تولیدکنندگان و رسیدگی به مشکلات صنعتگران خصوصاً تأکید بر تأمین مالی زنجیره تولید اقدام نخست و اساسی است اما ارتقای شفافیت و افزایش نظارت بانک ها در حوزه تراکنش های بانکی و پرداخت تسهیلات، جلوگیری از اتلاف و انحرافات منابع بانکی و اعتبارسنجی درست و وصول مطالبات نیز اهمیت ویژه ای دارد و تبعات عدم اجرای آن گریبانگر بخش تولید خواهد بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.