×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
آیا شیرهای کم‌چرب به آب بسته می‌شود؟!

به گزارش کیوسک خبر به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک و به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است.

آیا ارزش غذایی لبنیات کم چرب کمتر از نوع پرچرب آن است؟
مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان در شش گروه آب، پروتئین، چربی، قند، ویتامین و املاح دسته بندی می‌شوند که تمام این مواد در لبنیات کم چرب و پرچرب وجود دارد. تنها تفاوت لبنیات کم چرب و پرچرب در درصد چربی آن‌ها بوده و این افزایش یا کاهش میزان چربی فقط در یک بخش یعنی چربی تاثیر گذار است.

چربی مولد انرژی است و گروه‌های سنی که کمتر به انرژی نیاز دارند یا افراد دارای اضافه وزن بهتر است از محصولات کم چرب استفاده کنند. البته به این نکته باید توجه کنیم که چهار ویتامین AوDوE و K محلول در چربی هستند و این ویتامین ها نقش کلیدی زیادی در بدن ایفا می‌کنند. مثلا ویتامینD در غذاها بسیار کم وجود دارد و باعث جذب حداکثری کلسیم در بدن می‌شود. با کاهش میزان چربی، میزان این چهار ویتامین کاهش می یابد. از آنجا که میزان چربی شیر متعادل و مطابق نیاز انسان است، توصیه می شود گروه‌های سنی مختلف تا حد امکان از شیر کامل استفاده کنند.

بنا بر نظر استاندارد، صنایع تبدیلی موظف هستند روی محصولاتی که چربی ۳درصد و بیشتر دارند کلمه “پرچرب” درج کنند، در حالی که شیر کامل معادل ۳.۲ تا ۳.۵ درصد چربی دارد و نباید پرچرب معرفی و باعث نگرانی مردم شود. خوشبختانه محصولات لبنی از بدون چربی (حداکثر ۰.۵ درصد)، کم چرب (تا ۱.۵ درصد) ، نیم چرب (تا ۲.۵ درصد) و شیر کامل تولید می شود و در اختیار مردم قرار دارد. در کشورهای آسیای میانه و حوزه CIS شیر با چربی ۶ و ۱۰ درصد تولید و مصرف می شود که اینگونه شیرها در رده پرچرب قرار می گیرند.

چربی باعث غلظت بیشتر محصولات لبنی می شود و از طرفی طعم خوشمزه تری به آن می‌دهد، گفت: نسل قدیم به محصولات پرچرب علاقه بیشتری نشان می‌دهند ولی نسل جدید لبنیات کم چرب را به دلیل پایین بودن میزان کالری کمتر، بیشتر در رژیم غذایی خود قرار می‌دهد.

آیا این تصور علت رقیق بودن شیر، ماست و خامه کم چرب به دلیل افزودن آب به این محصولات هست صحیح است؟
چربی از مواد خشک شیر محسوب می‌شود و از جمله اجزای قابل رویت آن بوده و به ویژه از طریق حس چشایی کاملا قابل تشخیص است. به همین دلیل اگر این ماده در شیر کم شود، چنین حسی در مصرف کننده ایجاد می شود، اما مطمئن باشید که اضافه کردن آب به شیر اتفاق نمی افتد.

شیر کامل ۸۷ درصد آب دارد و در صورت کاهش ماده خشک به‌ویژه چربی، حس آبکی بودن یا کمتر خوشمزه بودن کاملا طبیعی است. البته دستگاه‌های نظارتی برای جلوگیری از تقلب همواره میزان ماده خشک شیرهای موجود در بازار را رصد کرده و مردم هم می توانند در صورت تردید با مستندات آزمایشگاهی شکایت کنند.

درصد چربی شیر گاو ۳.۲ تا ۳.۵ درصد است و بنا بر نظر کارشناسان نوع و میزان چربی موجود درشیر برای بدن انسان مفید است.