معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: متاسفانه ثبت اختراعات در کشور ما هر سال نسبت به سال قبل کمتر میشود و رتبه ما در این زمینه در جهان ۷۰ تا ۸۰ است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، همایش روز ملی پژوهش و فناوری دانشگاه فنی و حرفهای ظهر امروز با حضور غلامحسین رحیمی؛ شعرباف معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رضا اسدی فرد؛ مدیر آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ابراهیم صالحی عمران؛ رییس دانشگاه فنی و حرفهای در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
رحیمی شعرباف معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این برنامه با تبریک هفته پژوهش عنوان کرد: ما امسال برای اولین بار بحث ارتباط پژوهشگران و دانشگاهها با صنعت را مشخص کردیم و فردا از آنها قدردانی میشود.
معاون وزیر علوم بیان کرد: برآورد و پیشبینی من این است که اقبال از دانشگاه فنی و حرفه ای در سالهای آینده بیشتر خواهد شد و تا ۳، ۴ سال دیگر میتوان شاهد آن بود. بنابر این دانشگاه باید خودش را از نظر زیرساختها، تجهیزات و نیروی انسانی و... تجهیز کند. در این دانشگاه انتقال مهارت به همراه دانش صورت میگیرد از این رو این دانشگاه باید بیشتر تقویت شود.
وی افزود: ما از دانشگاههای کشور خواستیم با دانشگاههای فنی و حرفهای استانها همکاری کنند. چتر وزارت علوم روی تمام دانشجویان کشور به جز وزارت بهداشت گسترده است.
معاون محترم پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: مقالات علمی ما هم اکنون در داخل و خارج چاپ میشود و رتبه ۱۵ مقالات علمی را در جهان کسب کردیم اما ما مقالات علمی ترویجی کم داریم. به ازای هر مقاله علمی پژوهشی باید ۱۰ مقاله علمیترویجی تهیه کنیم. مقالههای علمی_ ترویجی برای کسانی که در حوزههای فنی کار میکنند تاثیر بیشتری نسبت به مقالههای علمی دارد. همچنین ما در تهیه مقالات علمی_ عمومی که برای عموم مردم است کم کار کردهایم، از این رو باید این بخش نیز تقویت شود.
وی افزود: این دانشگاه باید کانون خلاقیتهای عملیاتی و مهارتی باشد. ما در این زمینه استانداردهایمان را بالا نبردیم اما باید در این خصوص بیشتر تلاش کنیم تا نتیجه تحقیقات ما در بهترین ژورنالهای دنیا منتشر شود. این دانشگاه باید در سطح استانداردهای بین المللی کار کند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: ما باید برنامهای طراحی کنیم که پیرو حمایت از تجاری سازی اختراعات باشد البته برخی صندوقها از این طرحها که قابلیت تجاری سازی دارند حمایت میکنند. اما متاسفانه ثبت اختراعات در کشور ما هر سال نسبت به سال قبل کمتر میشود و رتبه ما در این زمینه در جهان ۷۰ تا ۸۰ است.
در انتهای این برنامه از پژوهشگران برتر تقدیر به عمل آمد.
https://www.kioskekhabar.ir/?p=53186